Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 17/04/18

Mystery Makers

  • Foto: PR Foto: PR
Live escape game ved Esplanaden med tre forskellige rum og skattejagter for voksne på slotte og i parker.

Live escape rooms eller mystery rooms, startede oprindelig som computerspil, hvor man skal løse gåder for at komme ud af et lukket rum.

Nu findes mystery rooms også i virkeligheden, hvor du skal løse gåder for igen at komme ud i virkeligheden.

Læs også: Ny dyst i København: Kom på sjov spion-skattejagt på Kastellet

Et stort rum er indrettet med ledetråde, nøgler og rekvisitter der alle skal bruges i jagten på at løse en gåde. Rummet er fyldt med rekvisitter, som man ikke ved om skal bruges eller ej. Nøgler og hængelåse man ikke kan hitte ud af. Men midt i al forvirringen er det sjovt. Virkelig sjovt. Den barnlige glæde der opstår, når man en efter en løser gåderne og endelig slipper ud af rummet, den er virkelig guld værd.

Og udfordringen er ganske simpel. Løs alle gåderne inden uret på 60 minutter tikker ud.

Læs også: Nyt gådespil sender dig på spændende jagt på Christiansborg Slot

Man arbejder i hold for at løse udfordrende mysterier og gåder. I skal finde fysiske spor, ting og koder, der kan hjælpe jer videre i spillet, men går man i stå bliver man hjulpet videre via en skærm, hvorfra spillets 'gamemaster' kan komme med gode råd eller hints.

Mystery Makers har tre forskellige mystery rooms.

I 'The Killing Room' er en seriemorder løs i København. Han har spærret jer inde i sin kælder ved Esplanaden, for at teste jeres instinkt og intelligens! Løs gåderne og slip ud i tide. I har en time.

I 'The Lab' bliver man låst inde i et hemmeligt laboratorie ved Esplanaden. I er nu en del af et mystisk eksperiment og har en time til at knække koderne og slippe ud.

I 'The Ritual' har en hemmelig kult nemlig besluttet at gøre en ende på verden, og nu er det så op til deltagerne at komme dem i forkøbet.

Man kan være op til ni deltagere i det store rum, eller man kan dele sig op, for der er faktisk indrettet en tro kopi af rummet lige ved siden af, så man kan dyste mod sine venner i at slippe først ud.

Nøgleordene er samarbejde, kreativitet og logisk tænkning, og det er tydeligt at mærke, at det er erfarne spiludviklere, der har brygget 'The Ritual'. Her er et gennemført godt miks af gåder, der både kræver hjerne og fysiske tricks for at komme igennem.

Her leges med lys, mekaniske anordninger, hemmelige overraskelser og regulære hjernevridere, bygget op i et dramaturgisk godt flow, så man både kommer relativt hurtigt i gang og accelererer mod slutningen, når tiden i timeglasset er ved at rinde ud og stressen er overhængende.

Mystery Makers beviser endnu engang, at de er nogle af landets dygtigste spiludviklere, og 'The Ritual' er oplagt, hvis man vil prøve en interaktiv scene-oplevelse med fart over feltet. Hvor nogle escape-rooms kan være lidt klaustrofobiske er der her masser af albuerum at boltre sig på.

Oplagt til en anderledes venneaften, polterabend eller teambuilding, hvor man også efterfølgende kan gennemgå samarbejdet på video og se, hvordan kommunikationen fungerede.

I Mystery Room betaler man per person, og skal minimum være fire deltagere i The Lab og minimum seks i The Killing Room.

Priserne varierer, men starter fra 200 kr. pr. person.

Skattejagter i virkeligheden

Hos Mystery Makers foregår underholdningen ikke kun i lukkede rum. Holdet bag har nemlig udviklet en række skattejagter forskellige steder.

Man får udleveret en lille kasse, en såkaldt Mystery Box. I den kasse ligger hele spillet, der skal udfoldes gennem museete eller området. Det er kvalitet, lækkert lavet og der er styr på tingene. Indholdet i kassen består bl.a. af en masse små kuverter, der skal åbnes på skift som spillet skrider frem. Brevene indeholder ledetråde, gåder, små spil og opgaver, der skal løses. Gruppen tildeles forskellige roller, der fortsætter gennem spillet.

Det er egentlig ikke en klassisk skattejagt, som man kender den fra en børnefødselsdag. Men tænk på Dan Browns »Da Vinci mysteriet«, hvor der hele tiden er nye spor, der leder en i den rigtige retning. Måske er gåde- eller mysteriejagt et bedre ord.

Mystery Makers har følgende skattejagter:

  • Kronborgs Hemmelighed – Kronborg Slot
  • Den Skjulte Krig – Kastellet
  • Kongens Hemmelighed – Kongens Have
  • Magtens Hemmelighed - Christinansborgs Slot

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.