Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 15/03/11

Møde med billedhuggeren Pontus Kjerrman

Brugeromtale
Oprettet af: Steen Jensen 15. mar 2011

som om sit foredrag siger:
”Jeg vil fortælle om mit arbejde med skulptur på et lille billedhuggerværksted udenfor Beijing, hvor man kommer tæt på familien som driver værkstedet og spiser frokost, som bliver serveret i familiens bolig ved siden af værkstedet.
Jeg vil også fortælle om min store fascination af både kinesisk nutidskunst og klassisk kinesisk kunst, havekunst, og arkitektur, om mine egne tusch-malerier som bliver monteret på traditionel kinesisk vis af en eminent håndværker nord for Beijing, og hvordan jeg har bygget min egen kinesiske pavillon efter de gamle byggebeskrivelser fra Sung dynastiet, med keramisk tegltag glaseret med den samme gule farve som tagene i den Forbudte by i Beijing.”
Pontus Kjerrman, født 1954 I Göteborg, Sverige, blev tidligt optaget af Kina, studerede kinesisk sprog og kulturhistorie 1968-70 som hospitant på Göteborgs Universitet. Flyttede 1979 til Danmark for at studere på Kunstakademiets Billedhuggerskole. Fra 1981 lærling som stukkatør sideløbende med studier på Kunstakademiet. Fra 1986 ansat som lektor på Kunstakademiets billedhuggerskole. I 1999 og 2001 rejser i Kina for at bl.a. studere kinesiske haver i Suzhou og templer i Shanxiprovinsen. Siden 2006 haft samarbejde med Lanlan Gallery, Xiamen og Beijing, har udstillet flere steder på både gallerier og museer i Kina.
Har I 2008 og 2009 rejst med danske kunstakademistuderende og arrangeret gæsteophold for dem på Central Academy of Fine Art, Beijing og Art Academy of Inner Mongolia University. Har modelleret egne skulpturer på Central Academys Monumentalværksted og på et lille familiedrevet billedhuggerværksted og fået støbt skulpturer i bronze nord for Beijing, heriblandt en fabeldyrfamilie som står i en fontæne foran Yalu River Art Museum, Dandong på øen Yueliangdao i Yalufloden, grænsefloden til Nordkorea. Siden 2004 medlem af kunstnersammenslutningen Corner, er i øjeblikket gang med, sammen med Corners kinesiske medlem Tong Wang, at planlægge et maleri-seminar, for at fejre 50-året for at Corner 1961 udstillede i den Forbudte By i Beijing, et kinesisk-dansk samarbejde med 10 billedkunstnere fra hvert land, med udstillinger i Jimei Kunsthal Xiamen og Kunstcenter Silkeborg Bad.
Entre: Medlemmer af Dansk-Kinesisk Forening 20 kr., andre 30 kr..

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register