Føj til favoritter Del Send
Byliv | 28/01/13

Mit København - Thor Möger Pedersen

  • Den tidligere skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) har trods sin bratte fyring i efteråret nydt tiden efter toppolitik. Fremover skal han styre et nyt TV-debatprogram på Danmarks Radio. Foto: Liselotte SabroeDen tidligere skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) har trods sin bratte fyring i efteråret nydt tiden efter toppolitik. Fremover skal han styre et nyt TV-debatprogram på Danmarks Radio. Foto: Liselotte Sabroe
Danmarks yngste eksminister er vild med Vanløse, drikker helst filterkaffe og holder sig fra dansegulvet. I denne uge fylder den tidligere toppolitiker Thor Möger Pedersen 28 år.

Er du stresset i øjeblikket?
"Næ, det er jeg faktisk ikke. Man kan jeg jo sige, at jeg har haft en lang periode, hvor jeg har masser af tid, som jeg ikke havde, før jeg blev fyret som skatteminister. Nu varmer jeg så op til at have lidt at se til igen med mit nye job som debatvært. Jeg forbereder mig på et forår, hvor der igen kommer fut under kedlerne."

Hvor bor du selv?
"Jeg bor i Vanløse, og jeg flytter ikke, selvom jeg har fået nyt job. Jeg bor i København, og jeg kan ikke løbe fra, at jeg er københavner helt ind til benet. Mit nye job bliver også krævende, men det er i anden liga, end det at være minister. Så i 2013 kommer jeg til at bruge byen mere end i 2012.

Hvad er det bedste ved København?
Jeg synes jo, at København er en fantastisk by. Det er svært at sige, hvad der er det bedste. Noget, som jeg synes er enormt dejligt ved byen, er stemningen. Forstået på den måde, at kvartererne gør, at byen er så forskellig, men også ligefrem og afslappet. Hvis man skal sige det kort, så er København en usnobbet by. Kvartererne er så forskellige, og det skaber en helt særlig spænding."

Mit København - Helle Fagralid

Hvad er det værste ved København?
"Det værste i byen er nok de steder, hvor byplanlæggerne har glemt menneskene. Kalvebod Brygge er et godt eksempel på det. Jeg synes desværre, at der er nogle steder i København, hvor glas har overtaget fra mennesker. Det er der nogle få steder."

Er der noget, du savner ved at bo i København?
"Lige nu savner jeg varme, vil jeg sige. Det ville være fint med lidt mere sydlandske temperaturer. Lige nu i hvert fald. Jeg bor i Vanløse, og det er jo helt fantastisk for børn! Vi har Damhusengen, Damhussøen, og vi har gode børnekulturtilbud. Så nej, jeg savner ikke noget. Det er mere klimaet, som byen har imod sig. Men det kan byen jo ikke gøre noget for."

Hvad ville du vise en turist i København?
"Der ville jeg vise Vanløse. Ingen tvivl om det, for det er et meget undervurderet kvarter. Det er jo Bjarne Reuters København, der stadig lever herude i Vanløse. Jeg ved ikke, hvordan man kan forklare det bedre end, at det er det gamle København, hvor der bor alle typer mennesker. Det er ikke et sted, hvor man skal ses, det er et sted, hvor man bor. Her er en nærmest landsbyagtigt stemning, samtidig med at det er en del af storbyen. Min kæreste er også Vanløse-patriot, så jeg ville tage hende under armen og vise turisten rundt i alle de gode steder i kvarteret. De gode steder i Vanløse er for eksempel Den Gyldne Okse, der er det bedste sted at spise her. Det er en helt unik restaurant, der har ligget der siden 1947. Jeg synes også, at det lokale kulturhus, Kulturstationen Vanløse, er værd at besøge. I det hele taget skal man bare gå en tur. Gå ad Jernbane Allé og rundt på de forskellige veje i Vanløse. Det er hyggeligt."

Mit København - Simon Jul

Hvad har været din seneste kulturoplevelse?
"Jeg har jo været i den situation, at jeg havde enormt travlt som minister og næstformand for SF. Og når man får en datter oveni, så er det kulturen, der bliver skåret fra. Det er i virkeligheden først på det seneste, at jeg er begyndt at tage revanche. På min fødselsdag på torsdag skal jeg se et tykke på Betty Nansen Teatret. Ture i teatret har været nedprioriteret, men vi kommer til at gøre mere i det her i det nye år. Jeg elsker at gå i biografen og teatret, og vi har allerede booket de første par forestillinger."

Hvad kan du lide ved Indre By?
"Det er egentligt lidt sjovt, for jeg har boet i alle kvarterer på nær Vesterbro og Sydhavnen. Jeg har et forhold til alle bydele. Jeg kan godt lide Pisserenden og Nansensgade, og jeg kan lide Kongens Have på en sommerdag. Jeg synes, at Vor Frue Kirke er fantastisk, og faktisk er terrassen ude foran Skuespilhuset også et godt sted at sidde, når solen skinner. Men slet ikke lige nu, når det er pissekoldt. Det jo klart, jeg har et særligt forhold til Christiansborg, men ligefrem at kalde for det bedste ved Indre By, det gør jeg nu ikke."

Hvor samler du inspiration henne?
"Det gør jeg over det hele. Det er i metroen, det er til møder, og når jeg løber rundt om Damhussøen. Det kan også være, når jeg går rundt i en udstilling på Statens Museum for Kunst. Det er, når jeg en sjælden gang får passet min datter, og jeg går i biffen. Den måde jeg fungerer på, er at samle inspiration uanset hvor jeg kommer. Om det er at læse en bog eller løbe en tur."

Mit København - Mathilde Norholt

Hvor drikker du din kaffe henne?
"Jeg er faktisk ikke typen, der går på café og drikker kaffe. Jeg kan godt lide at mødes til en øl med en god ven, men kaffe drikker jeg fra 7-Eleven eller i et tog på vej til møder. Jeg kan lide en god kop kaffe, men det er ikke fordi, at jeg har et stamsted. Jeg er lidt utålmodigt anlagt, og også en smule gammeldags. Tit er jeg mere til en kop almindelig kaffe med lidt mælk, og ikke så meget af det der fancy noget."

Hvor går du i byen?
"Jeg går ikke så meget i byen, det må jeg indrømme. Jeg har jo en lille datter, og jeg har jo haft et rimeligt presset arbejdsliv. Jeg er heller ikke sådan en dansetrold, så det er mere med gode venner på en restaurant med noget rødvin og måske på værtshus bagefter. Det er mere den type bytur. Nogle gange har min kæreste og min søster lokket mig med i Kødbyen, men jeg må bare indrømme, at jeg ikke er så god til det der danseri. Så det er mere en god bar eller en god restaurant. Det er meget min kæreste, der holder mig up to date med de restauranter, der åbner. Vi har lige bestilt bord til spisehuset Signatur, så vi prøver lidt forskelligt. Nogle gange kan vi godt finde på at gå ud og spise med vores datter, men de mest succesrige aftener ude, er uden hende. Det tror jeg er bedst for både den lille og os. Og for resten af restaurantens gæster."

Hvilken bydel føler du dig mest knyttet til?
"Jeg bor i Vanløse, men jeg har et forhold til stort set alle af byens bydele, for jeg har boet i de fleste af dem. Uanset hvilken bydel jeg er i, så har jeg minder om dem. Det er egentligt meget fedt, hvad enten det er Nørrebro, Indre By eller Østerbro, hvor jeg også boede i mange år."

Mit København - Jens Albinus

Hvor køber du dit tøj henne?
"For at være ærlig, så er jeg ikke særlig god til at shoppe. Jeg køber tøj, når jeg er på ferie i udlandet, for så har man tid til det. Ellers tager jeg på razzia, når der er udsalg. Jeg har jo svært ved at give fuld pris for noget, når der er tøj til halv pris. For eksempel kan jeg godt gå ind og købe seks standardskjorter, bukser og en jakke på en gang. Sådan bum. Stort indkøb på kort tid, for tøjindkøb for mig er sådan noget praktisk noget. Det er ikke fordi, at jeg ikke vil have noget ordentligt tøj at gå i, men jeg gider ikke at bruge mange timer på det."

Hvis du havde en fridag, hvordan ville du så bruge den?
"Hvis jeg har en lørdag fri, ville jeg starte med at løbe en tur, og så bruge dagen hjemme i haven. Derefter spise frokost på Den Gyldne Okse i Vanløse, og tage en tur i Landbohøjskolens have med min datter Bjørg. Hvis alt gik helt efter planen, ville vi få hende passet om aftenen. Der ville vi tage på restaurant med nogle venner eller bare os selv på en god restaurant. Det kunne være på Vesterbro."

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer

Tag jer dog sammen journalister

Har I som journalister virkelig ikke andet at tage jer til? Hvem i alverden skulle dog være interesseret i, hvor den afsatte babyminister ynder at opholde sig?

 

Få gjort din uddannelse færdig

Dine forældre er med rette nok meget imponerede af dig og kan ikke råde. Du har muligvis svært ved at forestille dig, at dine bedrifter indenfor politik de seneste år ikke vil åbne alle døre. Men tro mig. I er så mange unge mennesker, der har opstrådt på den nationale scene i reality shows, at også du får brug for at kunne fremvise et færdigt kandidatur. Så se at få afslutttet din uddannelse. Det vil være mig en fornøjelse fremover at kunne påpege, at du ikke har kunnet færdiggøre din kandidatuddannelse.