Føj til favoritter Del Send
Byliv | 27/11/12

Mit København - Rasmus Botoft

  • Skuespiller og komiker Rasmus Botoft bor på Vesterbro, og kan 21. december ses i rollen som vært for DR2s store dommedagsshow "Live fra jordens undergang". Foto: Claus Bech

    Skuespiller og komiker Rasmus Botoft bor på Vesterbro, og kan 21. december ses i rollen som vært for DR2s store dommedagsshow "Live fra jordens undergang".

    Foto: Claus Bech
Amar'kaneren Rasmus Botoft har ingen planer om at flytte til 2900 Happiness eller Klampenborg, som hans karakter supersnobben Poul fra komikerduoen "Rytteriet" nok ville foretrække som bopæl. Faktisk tænker Rasmus Botoft slet ikke på at flytte væk fra sit Vesterbro.

...

Er du stresset i øjeblikket?
- Nej, men jeg var tæt på at være det i en af de seneste uger. Jeg var vært på CSR-awards i Sønderborg på Als for nylig, hvor også Bill Clinton var gæst. Jeg havde en stressende uge med mange engagementer, men det gik godt, og nu er jeg mere rolig. Der er heller ingen julestress, fordi jeg elsker julen, og den vækker kun glæde hos mig.

Hvilken del af julen værdsætter du mest?
- Juleaften! Det er bare hyggeligt at være sammen med familien, og vi har nogle gode traditioner i min familie. Julen er meget forbundet med afslapning, og jeg forbinder det slet ikke med stress.

Har I nogen anderledes juletraditioner i din familie?
- Man skal skrige, når man får mandlen.

Hvilke projekter er du i gang med for tiden?
- Jeg skal være vært på programmet »Live fra Jordens Undergang«, der bliver sendt på DR2 21. december. Vi sender to en halv times live-program fra DRs Koncerthuset, der handler om, at jorden ifølge maya-indianernes kalender går under den dag. Den 500 år gamle kalender slutter nemlig der, og det betyder, at en ny tidsalder begynder. En masse dommedagsprofetier fortæller, at jorden går under 21. december. Undervejs spiller Søren Huss, Radiounderholdningsorkestret og TV-2. Vi har også inviteret forskellige mennesker til at fortælle, hvordan jorden kan gå under, hvis altså havene går amok eller vi bliver ramt af en meteor og sådan noget.

Har du gjort dig nogen tanker om, hvad dine sidste gerninger ville være, hvis undergangen er nær?
- Nej, det har jeg ingen konkrete tanker om. Jeg tror ikke, at det sker.

Hvor bor du i København?
- Jeg bor på Vesterbro. Jeg holder meget af, at der er forskellige mennesker, og at der er mange børnefamilier her. Der er gode parker som Søndermarken og Frederiksberg Have, der ligger midt i byen.

Hvad kan du godt lide ved Indre By?
- Der er flot og hyggeligt med de gamle, fine bygninger. For mig er der trygt, for jeg er vokset op i København.«

Hvor drikker du din kaffe henne?
- Der er et dejligt sted, der hedder "Kaffeslaberas’en", der ligger på Enghave Plads. De har en god kaffe. Ellers er det Ingolfs Kaffebar.

Hvor går du i byen henne?
- Jeg går nærmest aldrig i byen, men indimellem tager jeg til koncert i Vega.

Hvor køber du tøj henne?
- Istedgade og små butikker i Indre By.

Hvad er det bedste ved København?
- Jamen det er, at den er lille og overskuelig, og samtidig er den stor på sin egen måde. Den kommer aldrig nogensinde til at blive en metropol. Det er en overskuelig storby, og så kan jeg godt lide, at der er vand. Jeg holder meget af kanalerne, for jeg har roet kajak hele min ungdom i dem. Det er fedt, at der så meget vand omkring København.

Hvis er det værste ved København?
- Det er bilkaosset, som er blevet endnu værre, fordi der er så meget byggeri i gang. Der er trafikkaos hver morgen og hver eftermiddag i hele København.

Er der noget, du savner i København?
- Det bliver fantastisk, når den nye Metro Cityring er færdig, for lige nu hænger byen meget dårligt sammen. En velfungerende metro bliver god for København.« Hvad er din seneste kulturoplevelse? »Det har været Statens Museum for Kunst, som jeg holder meget af. Det var ikke nogen bestemt udstilling, men det var med min søn og min kone. Desuden synes jeg, at Teater Grob på Nørrebro gør det meget godt. Generelt sker der mange fine ting der, og det er sjovt at komme der, for det er en teatersal, jeg er kommet i, siden jeg var 15 år. Det er altid hyggeligt at komme derind.

Hvad ville du vise en turist i København?
- Jeg ville vise en turist Jægersborggade, fordi det helt vildt med alle de forretninger, der er der. Alle de små butikker, restauranter og bagere. København skal ses fra cykel, så jeg ville cykle med gæsten rundt i byen og vise brokvartererne, som hver har deres charme. Jeg ville også vise ham Carlsberg-bydelen. Det er sjovt, for der er så øde deroppe, men der er bygget en sådan ’adventurebane’. Min søn har været igennem den, men der er også mulighed for, at voksne kan prøve den. Den er helt vild sej, med de der biler, der hænger oppe i træerne. Jeg ville måske også tage turisten med ud at ro i kajak rundt i kanalerne. En rundtur på Amager kunne det også blive til, for jeg er vokset op i Sundby. Det er jo en kæmpestor ø, der har mange specielle steder. For eksempel Kongelunden eller Sydvestpynten.