Føj til favoritter Del Send
Byliv | 18/12/17

Mit København: Neel Rønholt

  • Foto: Asger Ladefoged og Thomas Lekfeldt Foto: Asger Ladefoged og Thomas Lekfeldt
Skuespiller Neel Rønholt har en stor kærlighed til København. Lige nu er hun aktuel som nisse i TV2-julekalenderen »Tinkas juleeventyr« og bruger fritiden på julegaveshopping og mandags-cafehygge med Nips-kollegerne.

Hvad laver du for tiden?
»Jeg arbejder på nye projektet til »Nips-kanalen«, som er et Youtube-univers, jeg har sammen med mine kolleger og veninder Julie R. Ølgaard og Laura Christensen. Derudover indspiller jeg en radio-serie på DR og er aktuel i årets julekalender »Tinkas juleeventyr« på TV2«.

Hvad er dit forhold til København?
»Jeg elsker København. Jeg har rejst meget og boet i perioder i andre storbyer rundt omkring i verden, men efter et stykke tid savner jeg altid København«.

Hvor bor du?
»På Christianshavn. Der er en lokal fornemmelse, som jeg elsker. Det er tæt på centrum og så er der luft, vand og natur og så ligger det tæt på både Refshaleøen, voldene og kanalerne, som jeg bruger en del«.

Læs også: Mit København: Med bloggeren Emily Salomon

Hvad er det bedste ved København?
»At man kan cykle overalt, og at byen rummer så mange forskellige personligheder«.

Hvad er det værste ved København?
»At folk ikke smiler så meget til hinanden og generelt har lidt for travlt«.

Hvilke steder kan du anbefale at gå ud?
»Jeg kan godt lide steder, hvor man både kan spise og drikke drinks, som f.eks. Cantina i Borgergade, Pluto eller Steak Royal.

Hvor kan du lide at spise i København?
»Om mandagen elsker jeg at spise på Nabo på Christianshavn. De har noget, der hedder Mandagsmad, hvor man kan få en dagens ret, og hvor børn er mere end velkomne. Så spiser man ved langborde, og børnene løber rundt mellem bordene og leger. Det er virkelig hyggeligt. Derudover elsker jeg også Tonys i Havnegade«.

Læs også: Mit København: Lord Siva

Hvor hænger du ud med veninderne?
»Bistro Royal på Kgs Nytorv, Parterre Christianshavn. hvor man kan få den bedste kaffe samt Les Trois Cochons på Værnedamsvej«.

Hvad ville du vise en turist i København?
»Christiania. Og hvis vejret er godt, skal vi bade et sted i havnen. Det er ret enestående at kunne det i en storby«.

Hvilke butikker shopper du i i København?
»Vi er i gang med at flytte, så lige nu er det mest Skjalm P på Nikolaj Plads, Notre Dame i Nørregade, Stilleben ved Nørreport osv. Ellers Nue Notes og så trykker jeg næsen flad hos Kassandra i Grønnegade. Jeg er også gået i gang med at købe julegaver og skal bl.a. købe gaver til min datter i Astas på Nikolaj Plads. Kunst og Køkkentøj i Bernikowgården på Østergade skal jeg også forbi, og så havner jeg nok også i Illum«.

Læs også: Mit København: Michelle Kristensen

Hvilke juleting skal du lave i København i december?
»Jeg ville ønske, at jeg skulle drikke gløgg på Hviids Vinstue, for jeg elsker gløgg, men jeg er gravid, så det går ikke i år. Men æbleskiver skal jeg i hvert fald have«.

Har du en juletradition, du altid skal opleve i København?
»Julemarked på Christiania - det er et af de hyggeligste markeder i byen«.

Hvad dyrker du af kultur i København?
»Det er meget forskelligt. Med min datter går vi ofte i teatret, f.eks. Det Lille Teater eller Anemone Teatret, eller også går vi i Børnebio i Cinemateket.

Hvor i København føler du mest ro?
»På et af de skønne kunstmuseer i byen, en formiddag på f.eks. Den Hirschsprungske Samling eller Statens Museum for kunst«.

Hvad er det mindst charmerende ved julen i København?
»Strøget en eftermiddag tæt på jul. Så handler det hele om gaveindkøb, effektivitet og ikke særlig meget om hygge«.

Hvor finder man det bedste outfit til julefrokoster?
»For tiden render jeg rundt med gravid mave, så jeg det må blive noget fra H&M eller Zara i år - der må være noget som passer til maven«.