Føj til favoritter Del Send
Byliv | 13/03/18

Mit København: Lise Baastrup

  • Foto: Anders Heinrichsen / Simon Skipper Foto: Anders Heinrichsen / Simon Skipper
  • Foto: Nils Meilvang Foto: Nils Meilvang
  12  
Hvis der er en plet ude på Amager, hvor Lise Baastrup ikke har grinet endnu, så lover hun at smutte forbi i næste uge - også selv om hun er i fuld gang med at spille Susan Himmelblå i musicalen »Midt om Natten«, som har premiere i Tivoli 15. marts 2018.

Hvad laver du for tiden?
»Jeg nærmer mig premieren på musicalen »Midt om Natten« i Tivolis Koncertsal, hvor jeg spiller Susan Himmelblå. Det er dejligt at få lov til at spille en karakter, der skal være charmerende og sød nok til, at alle vil hænge ud med hende hele tiden. Jeg går ikke ud fra filmen i mit arbejde med karakteren. Det handler om, at skabe sin egen karakter fra bunden, så den bliver så troværdig for mig som mulig«.

Hvad er dit forhold til København?
»Jeg flyttede til København pga. mit job. Havde jeg ikke fået job her, ville jeg stadig være i Jylland, hvilket også er fantastisk. Skuespillere har som sådan ingen ret til at være kræsne. Vi må rykke derhen, hvor jobbet er. Når det så er sagt, er jeg utrolig glad for at bo her, hvor jeg også har mine brødre, svigerinder og nevøer tæt på«.

Hvor bor du?
»Jeg bor på Frederiksberg. Det er en dejlig kommune med forretninger i alle afskygninger. Og så bliver der ryddet sne til UG, bare det mindste fnug er faldet, så det er god service«.

Hvad er det bedste ved København?
»Jeg elsker København og dens muligheder. Både indenfor kunst, kultur og alt man kan opleve i byen, men også for dens forskellighed og mangfoldighed. Det er charmerende, at der kan være så stor forskel på Vesterbro og Østerbro, selvom der kun er fem korte søer imellem«.

Læs også: Guide: 8 hyggelige bogcafeer i København

Hvad er det værste ved København?
»Jeg synes, trafikken er ved at blive lidt for heftig. Jeg kører ikke selv bil i København. Da min cykel gik i stykker, for lang tid siden, besluttede jeg mig for at gå alle steder hen. Man kan altid hoppe på en bus, hvis det kniber med tiden. På gåben melder man sig ud af al den trafik-stress, og man får rørt sig«.

Hvilke steder kan du anbefale at gå ud?
»Jeg er jo en rigtig teaterpige, så jeg synes jo, at alle bør gå mere i teatret og forsvinde ind i magiens verden. Det er ofte ikke særlig dyrt, og man får slukket sin telefon for et par timer«.

Hvor kan du lide at spise i København?
»Jeg vil allerhelst spise hjemme - så kedelig er jeg. Det kommer sig af, at aftensmad for mig, næsten altid er en salat, som jeg spiser i garderoben, mens jeg bliver sminket, så hvis det endelig lykkes at spise et varmt måltid mad i mit hjem, så er det ren luksus«.

Hvor hænger du ud med vennerne?
»Det afhænger meget af, hvor jeg arbejder. Måske der lige er et hyggeligt sted tæt på, hvor vi kan mødes til en fyraftensøl. Men fælles for mange teatre er Axelborg. Det er stamstedet, hvis man arbejder i Tivoli og de behandler én så godt. Det er Simon Spies' gamle stamsted, med dansk mad og gode øl. Ofte mødes vi derinde fra forskellige teatre, fordi det ligger så centralt og er et sted til hyggesnak«.

Læs også: Mit København: Leonora Christina Skov

Hvad ville du vise en turist i København?
»Udover de prægtige slotte og de fine gamle krogede huse i sidegaderne, synes jeg, man skal en tur i Torvehallerne og dufte danske friskfangede fisk og prøve diverse specialiteter fra alle de små boder. Der kan jeg godt bruge en hel eftermiddag«.

Hvilke butikker shopper du i i København?
»Jeg prøver at shoppe så lidt som muligt. Ikke fordi jeg har et problem med det. Men mere fordi jeg ikke kan lide det. Hvis jeg ved, hvad jeg mangler, har jeg en god fornemmelse for, hvor jeg skal søge og lede, få det overstået og så bruge dagen på noget andet«.

Hvor hører du musik i København?
»Jeg er så priviligeret, at jeg selv lever af at synge for andre i musicals, eller have med musik at gøre i næsten enhver forestilling jeg laver. Så mit hoved er godt fyldt op med sangstemmer, noder og taktslag når jeg kommer hjem, at jeg allerhøjest hører musik, når jeg løber en tur«.

Hvad dyrker du af kultur i København?
»Jeg dyrker selvfølgelig det, jeg selv laver. Derudover ser jeg så meget af mine kolleger på de andre teatre, som jeg kan komme til. I perioder er der tid til at se tre forestillinger om måneden - i andre tre om året«.

Læs også: Mit København: Natalie Madueño

Hvor i København føler du mest ro?
»Der er ikke et specifikt område, der kan give mig mere ro end andre. Og ro er også en kompleks størrelse. Søndag eftermiddag hvor alt er stille, intet larmer og folk sidder i stuerne, kan godt føles som en mærkelig ukendt stilhed før stormen. Når myldretidstrafikken starter mandag morgen, bilerne dytter og skolebørn råber, så er alt tilbage ved den kendte hverdag igen. Det giver lidt ro i sindet«.

Hvor i København har du grinet mest?
»Jeg tror, jeg har grinet lige meget alle steder. Hvis der er en plet ude på Amager, hvor jeg ikke har grinet endnu, så lover jeg at tage den i næste uge«.

Foto: Nils Meilvang

Færdiggør sætningerne:

Jeg elsker, når København… skinner i solen.

Jeg kan bedst lide københavnerne, når… nogen har vundet i EM, VM, tennis eller dart.

Det mindst charmerende ved københavnere er... vores egoistiske opførsel i det offentlige rum.

Jeg glæder mig til sommer, hvor jeg skal... på ferie for første gang i mange somre.

Politikerne i København er... hårdtarbejdende, tror jeg. Medmindre de skjuler det godt.

Jeg føler mig som en ægte københavner, når… jeg omtaler Søerne som natur.

Hvis jeg var borgmester i København, ville jeg… åbne mere op for offentligheden, og give folk et større indblik i deres daglige virke.

Hvis jeg måtte lave et nyt kulturelt tiltag i byen, så skulle det være... at lave flere ungdommelige begivenheder på biblioteker og museer.