Føj til favoritter Del Send
Byliv | 19/11/12

Mit København - Ditte Hansen

  • Skuespillerinde Ditte Hansen betræder scener lige fra Cirkusrevyens telt i Dyrehaven til Nørrebro Teater, hvor hun lige nu kan opleves i den kvindelige hovedrolle i stykket "Kan trolden tæmmes?" Foto: NIels Ahlmann OlesenSkuespillerinde Ditte Hansen betræder scener lige fra Cirkusrevyens telt i Dyrehaven til Nørrebro Teater, hvor hun lige nu kan opleves i den kvindelige hovedrolle i stykket "Kan trolden tæmmes?" Foto: NIels Ahlmann Olesen
Alt lige fra Cirkusrevyen til filmene Far til fire medvirker skuespillerinden Ditte Hansen i. Hun er vokset op i København, og kan lige nu ses i den kvindelige hovedrolle i stykket "Kan trolden tæmmes?" på Nørrebro Teater.

...

Er du stresset i øjeblikket?

Nej jeg har travlt, men er ikke stresset.

Hvor bor du selv?

Amager. Italiens kvarteret. I en bungalow fra ´49

Hvad kan du godt lide ved Indre By?

Det hele: De små gader, kanalerne, livet, restauranterne, alle teatrene, cafeerne, københavnerne….

Hvor drikker du din kaffe?

Ingolfs kaffebar på Amager. Kaffebønnen i Gothersgade, Wilders på Christianshavn

Hvor går du i byen?

Jeg elsker at gå på restaurant og blive hængende og drikke god vin. Jeg fortrækker Brd. Price, Le Sommerlier, Geist og MASH og så vores lokale og bedste sushi på Amager; Fresh Sushi. Jeg går tit i byen i forbindelse med en teater- tur. De fleste teatre har hyggelige barer eller værtshuse i nærheden; Cafe Teatret, Husets Teater og Skuespilhusets barer er hyggelige. Betty Nansen har Bjørne kælderen og Promenaden. Hvis man er heldig kommer skuespillerne forbi, så man kan sige ”Tak for i aften”.

Hvor køber du tøj?

På nettet; Bubbleroom, Asos, Victoria Secret. Og så har jeg fundet en skøn vintage butik i Ravnsborggade overfor Nørrebro Teater. ”Melange de luxe” hedder den. Og den er farlig, for jeg har snart brugt en formue der.

Hvad er det bedste ved København?

At der er vand til alle sider. Havn, strand, kanaler og søer

Hvad er det værste ved København?

Trafikken i myldretid. Der er alt for mange biler og folk bliver top aggressive.

Er der noget, du savner i København?

At de snart bliver færdige med den Metro. Så vi kan komme i gang med at bruge den, og så byen ikke længere skal være en byggeplads

Hvad ville du vise en turist i København?

Badeanstalten Helgoland. Her vil de kunne opleve ægte vikinger, sauna, iskoldt vand med udsigt til byens tårne og nøgne kroppe i alle aldre og størrelser.

Hvad har været din seneste kulturoplevelse?

”Skyfall” i Kastrup Bio, børneteaterkoncerten ”Rosa i Rytmeskoven ” på Nørrebro Teater, og Nationalmuseet med dejlig søndagsbrunch.