Føj til favoritter Del Send
Byliv | 17/01/13

Mit København: Designer Karen Simonsen

  • Foto: PR Foto: PR
Designeren Karen Simonsen, tidligere halvdel af Munthe + Simonsen, har åbnet sin første butik med eget design i St. Regnegade. Få her et indblik i hendes København, herunder frokost med udsigt over byens tage, en boghandel med et særligt udvalg og en bar, hvor der stadig bliver røget.

St. Regnegades hyggelige og historiske miljø danner rammerne om designeren Karen Simonsens (43) første butik, 5-Elements Store, der slog dørene op den 5. januar.

Den tidligere halvdel af modehuset Munthe + Simonsen gik for nogle år tilbage solo med mærket Karen by Simonsen, der med stor succes i dag forhandles i omkring 600 butikker verden over.

Læs også: Karen Simonsen åbner første butik i eget navn

Kvarteret omkring den nye butik har en særlig plads i hendes hjerte, der banker for København. Men hvor drikker hun sin kaffe? Og hvad ville hun vise en turist, der var i byen for første gang?

Her fortæller hun begejstret om hendes København, der klart gør sig bedst ud om sommeren, selvom arkitekturen er værd at beundre året rundt.

Hvorfor har du åbnet butik netop nu?

Mest af alt fordi jeg havde en stor trang til at invitere mine kunder indenfor i mit univers. Det er min helt egen butik, så den er fyldt med mit yndlingsdesign og også private ting. Alt kan købes.

Hvorfor har du valgt netop St. Regnegade som beliggenhed for butikken?

Kvarteret i og omkring St. Regnegade er blevet rigtig fint. Det ligger lidt væk fra Strøget, som er blevet meget mainstream. Kvarteret er i en rivende udvikling med mange butikker, der åbner - butikker, hvor det ikke bare handler om at lange tøj over disken, men hvor man gerne vil give kunderne lidt mere. Der er klart nogle kulturelle budskaber og nogle designvisioner bag.

Hvilke oplevelser vil du gerne give kunderne i din butik?

Jeg vil gerne vise dem mit helt personlige designunivers, hvor de kan finde det hverdagstøj, de står og mangler eller den helt rigtige kjole til et særligt event. Der kommer mange typer kvinder i min butik, og dermed kan jeg jo mærke, at mine kollektioner rammer bredt.

Hvor i byen henter du inspiration til dit arbejde?

Jeg kan godt lide at sætte mig ned et tilfældigt sted og kigge på mennesker. Det kan være ved Glyptoteket, eller det kan være i de små gader på Vesterbro eller Nørrebro. Og så finder jeg inspiration hos boghandlerne Cinnober på Landemærket og Det Ukendtes Boghandel i Vestergade, som har et stort udvalg inden for videnskabs- og kunstlitteratur.

Hvad er det bedste ved København?

Sommeren. Københavnerne vågner op til dåd, når solen begynder at skinne. Vi kan alt; vi er imødekommende og besidder næstekærlighed. Men min yndlingsuge i København er modeugen i august.

Hvad er dit yndlingssted i København?

Havnefronterne, der er, som jeg kalder det, blevet “futureiserede” rent arkitektonisk med Operaen, Skuespilhuset og Den Sorte Diamant. Jeg synes det er smukt og meget interessant. Derudover er den kongelige bibliotekshave utrolig undervurderet - der er ikke ret mange, der kender den. Det er en lille oase bag Folketinget - som et lille helle, hvor man kan få en oplevelse af paradis i København.

Hvad ville du vise en turist, der kom til byen for første gang?

Jeg ville tage en turist med på Café Floss i Larsbjørnsstræde, som er et sted, hvor jeg selv er kommet siden tidernes morgen. Dét er virkelig en kulturel indsprøjtning. Så ville jeg tage ham/hende med på Den Sorte Diamant. Jeg er utrolig stolt af den danske arkitektur her i København. En god blanding af noget moderne og noget kulturhistorisk, ville jeg vise frem.

Hvor drikker du kaffe?

Hos The Coffee Factory i Gothersgade, fordi den er hyggelig, og vi kan tage kaffen med i butikken, som den ligger tæt på.

Hvor spiser du i København?

Geist på Kgs. Nytorv, som bare er super lækker. Og Salon 39 på Vodroffsvej på Frederiksberg, som er et fantastisk sted med en god blanding af cocktails og lækker mad. Frokosten må gerne indtages på Café Hovedtelegrafen i Købmagergade med smukt udsyn over byens tage.

Hvor får du de bedste kulturelle oplevelser i København?

Sidst jeg havde en rigtig god kulturel oplevelse var på Bo-bi Bar i Klareboderne. Det er et ældgammelt værtshus, hvor der kommer alle mulige slags mennesker. Det er virkelig interessant at gå derind og få en drink. Derudover er det et af de få steder, hvor man stadig må ryge, hvilket har en vis charme. Det brede spektrum af mennesker giver et godt billede af, hvordan den københavnske kultur ser ud i dag.

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer