Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 15/10/07

Melchiors Plads

Pladsen har fået sit navn efter Moritz Melchior, som var den sidste ejer af Østerbros berømte landsted i sidste århundrede, Rolighed. Huset blev berømt, fordi det var her H.C. Andersen levede sine sidste år. Han døde i Rolighed i 1875.
Linie 3 havde engang sin endestation her på Melchiors Plads. Indtil 1913 var det en hesteomnibus, og så kørte sporvognene indtil 1972.

Pladsen har fået sit navn efter Moritz Melchior, som var den sidste ejer af Østerbros måske mest berømte landsted i sidste århundrede, nemlig Rolighed. Huset blev berømt, fordi det var her H.C. Andersen levede sine sidste år, under kyndig pleje af fru Melchior. H.C.Andersen døde i Rolighed den 4. august 1875. Der var andre berømtheder som gæstede Rolighed, nemlig Oehlenschläger, Mynster, brødrene Ørsted, Heiberg, Ingemann og Henrik Steffens. Pladsen er resultatet af Københavns Kommune plan fra 1990, om at gøre flere af byens anonyme pladser mere tiltrækkende for borgerne som bor i området.

Else Marie Brakchi

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.