Føj til favoritter Del Send
Byliv | 02/09/17

Mads Nørgaard: Det skal jeg opleve på Golden Days Festival

  • Foto: Dennis Lehmann/Mads Joakim Rimer Rasmussen Foto: Dennis Lehmann/Mads Joakim Rimer Rasmussen
Fra 2. til 17. september indtager Golden Days igen København. Den københavnske modedesigner Mads Nørgaard giver her sit bud på de bedste events og oplevelser under festivalen.

Syng septembersolen op med Bodil Jørgensen
»Jeg holder ufatteligt meget af at synge og dét fællesskab, det skaber. Hele højskoletraditionen ligger mit hjerte meget nær og har fulgt mig gennem livet. Derfor har jeg også introduceret sang, som et fast ritual i min virksomhed. Og så er Bodil Jørgensen jo skøn og sjov. Det arrangement vil jeg ikke gå glip af«.

Hvornår: 15. september, kl. 8.00-8.30
Hvor: Københavns Stift

Mennesker først – festforedrag med Jan Gehl
»Jan Gehl er en enestående arkitekt. Det er i høj grad hans fortjeneste, at København er en så smuk og menneskelig by, som den er i dag. Jeg oplever, at vi københavnere ikke værdsætter nok, hvor velfungerende og flot København egentlig er i sammenligning med mange andre metropoler rundtomkring i verden. Jan Gehl har i den forbindelse virkelig været forgangsmand i den byudvikling, som København har gennemgået de senere år. Når Jan taler, så er jeg der.«

Hvornår: 6. september, kl. 19- 20
Hvor: Dansk Arkitektur Center

Københavnersjæl
»Det handler om min by, København. Det er dygtige forfattere, med noget på hjerte, som forstår at formidle byen gennem litteraturens billeder og stemninger. Og så holder jeg meget af Søren Ulrik Thomsen især«.

Hvornår: 7. september, kl. 18.00
Hvor: Politikens Boghal

Søndagstur med DAC: Cykeltur til Københavns højhuse 
»Jeg vil ikke sige, at jeg ligefrem er højhus-fan – jeg kan egentlig godt lide 70’er-tanken om den tæt-lave by. Men jeg er nysgerrig og elsker at blive klogere og lytte til folk, der ved, hvad de taler om. Jeg holder derudover meget af DAC, som er en fremragende formidler af viden om arkitektur og byudvikling. Og så er det en sjov ide, at byvandringen foregår på cyklen – som jo i sig selv er en meget københavnsk ting«.

Hvornår: 24. september, kl. 11-13
Hvor: Mødested: Tapperitorvet foran Bohrs Tårn. Tapperitorvet 1, København V.

Se hele programmet på goldendays.dk.