Føj til favoritter Del Send
Byliv | 05/07/17

Madmarked på Papirøen lukker: Nyt kreativt street food marked åbner på Refshaleøen

  • Papirøen set fra skuespilhuset Foto: Torben ChristensenPapirøen set fra skuespilhuset Foto: Torben Christensen
  • Foto: Ikke oplyst Foto:
  • Foto: Ikke oplyst Foto:
  • Foto: Ikke oplyst Foto:
  • Papirøen set fra skuespilhuset. Snart er det slut med Copenhagen Street Food på Papirøen. Foto: Torben Christensen

    Papirøen set fra skuespilhuset. Snart er det slut med Copenhagen Street Food på Papirøen.

    Foto: Torben Christensen
Snart er det slut med Copenhagen Street Food. Se her hvad der så skal ske.

Copenhagen Street Food på Papirøen har de seneste tre år været et trækplaster for madglade københavnere og turister. 31. december er det slut, når lejekontrakten udløber. Men det får ikke folkene bag det store madmarked til at kaste håndklædet i ringen. De åbner blot et nyt kreativt marked.

Jesper Møller, der er initiativtageren bag Copenhagen Street Food, understreger, at det nye marked ikke blot er en genplacering af det nuværende marked, men at der bliver tale om noget nyt og anderledes.

Læs også: København får ny bydel på Papirøen

»Da vi brænder for gastronomi og iværksætteri, har vi fundet en placering i Københavns havn, der er ved at blomstre op, og hvor der er plads til kreativ udfoldelse. Her kan vi skabe en ny platform for iværksættere og gadekokke, hvor de selv kan sætte deres præg på deres bod eller værksted. Vi håber dermed at kunne bidrage til det byliv, der spirer frem på Refshaleøen, for udover, at der skal være boder med street food, er andre kreative ildsjæle også inviteret til at blive en del af platformen,« lyder det fra fra Jesper Møller.

Nyt marked åbner i 2018

Efter planen åbner det nye marked i 2018 på Refshaleøen. Her har Jesper Møller lejet et kæmpe område. Hallen kaldet Riggerloftet på 1040 m2, et stort udeareal på 5000 m2 og adgang til 4000 m2 fælles udeareal ved vandet.

Se billederne: Sådan kommer Papirøen til at se ud

Det bliver altså ikke et nyt Papirøen, der bliver bygget op, men et helt nyt koncept. Her bliver der ikke kun fokus på mad, men også på kreative iværksættere, kultur og entreprenørskab, som skal bygges op om hinanden i et fælles miljø. Målgruppen er fortsat almindelige københavnere og turister.

»Det har været fire spændende år på PapirØen med Copenhagen Street Food, men nu skal der ske noget nyt. Vores vision om at skabe byliv og kulturelle oplevelser på PapirØen er opfyldt, så nu rykker vi teltpælene op til et nyt sted. Vi har hjulpet 31 selvstændige iværksættere i gang med at drive egen forretning, så missionen om at være en rugekasse for iværksættere er lykkes. Så nu skal vi skabe noget nyt,« siger Jesper Møller.