Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 15/03/12

LUCIFERTOUR Byvandring

Tidspunkt

Højbro Plads

Højbro Plads 1
1200 København K
 

 

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Frandsen 15. mar 2012
Senest redigeret af Frandsen 11. maj 2013

LUCIFERTOURS

Synd, sex & sataniel

Der findes masser af byvandringer om kirker og klokker, men denne er den eneste om vor kulturreligions store bussemand og hans gøren og laden i vor by gennem tiderne. Lucifertour er Københavns skumle og okkulte byvandring. I den sene aftentime går vi i djævlens fodspor.

Hør de grumme beretninger om bla. Fandens sparekasse I Krystalgade, Christian den 4's sorte kat og den berømte nedmaner Slanter-Laust. Denne skulle efter sigende have nedmanet onde ånder og uhyggelige genfærd i det halve kongerige, inden de blev til ondskabsfulde natravne som terroriserede under månens skær.

Det at sælge sin sjæl til satan var faktisk populært, men det kunne gå grueligt galt, hvis man blev taget i det. Noget sådant skete for en musketer i "kongens klæ'r" samt to ældre damer, der ville slå en handel af med mørkets fyrste foran Vor Frue Kirke. Få forklaringen på, hvorfor folk alligevel tog chancen.

Hør også om de gamle seriøse luciferanere og deres ritualer, hemmelige okkulte loger og præster fra den sorte skole, som kunne mere end deres fadervor. En af dem var Ben Kadosh, der var dansk stormester og forfatter til, mener nogle, det første "sataniske" manifest overhovedet, Det ny morgensgry, Lucifer Hiram, verdensbygmesterens genkomst.

Både den verdslige såvel som den gejstlige magt var i lang tid overbevist om, at hekse og troldkarle kunne flyve til sorte messer på grissler, smørkærnestave og kosteskafte. Beretningerne om de mange stakler der endte på bålet, er grufulde. Bliv forbløffet over, hvor længe den gamle heksetro fortsatte. Du får svært ved at tro det.

Alt dette og meget mere, bla. heksejægere, sortkunstbøger, nattens rædselsfulde væsner og sataniske møntfund, for ej at glemme at "Fanden er løs i Laksegade", får du at høre om på Lucifertour.

Gå med, hvis du altså tør.

Åbne ture, hvor alle er velkomne:

Hvor: Absalons statue, Højbro plads.

Hvornår: Fredag: 15 marts, 12 april, 10 og 31 maj, 7, 14 og 28 juni, 26 juli, 2, 16 og 30 august, 6, 13 og 27 september.

Klokken: 20.00

Pris: 100,-

Betales kontant ved turens start.

HUSK TILMELDING.

www.weirdwalks.dk / 3117 7727

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register