Føj til favoritter Del Send
Byliv | 29/10/12

Litteraturen kommer til byen

  • Foto: Thomas Vilhelm Foto: Thomas Vilhelm
"kbh læser" er en litteraturfestival, som i år har København som overordnet tema. AOK har samlet en guide med de arrangementer, som litteraturelskerne ikke må gå glip af.

 
Tag på litterær sightseeing

Hvis du ønsker at være litteraturturist i København, kan du springe på Litteraturbussen og blive transporteret rundt til forskellige, litterære sights i vores by. Turen tager sin begyndelse ved Hofteatret og kører blandt andet ad H. C. Andersens Nyboder, Scherfigs Lektor Blomme i Classengade og Tove Ditlevsens Vesterbro. Busturens tovholder er Lise Lotte Frederiksen fra "Peter og Ping", og hun arrangerer dagligt litterære byvandringer i København.

Hvornår: søndag den 4. november, kl. 12-14 og kl. 14-16
Hvor: Hofteatret, Christiansborg Ridebane 18
Hvordan: 50 kr., tilmeld dig her.

Ditlevsens univers

Den unge forfatter Dy Plambeck åbner for Tove Ditlevsens univers, mens du nyder din frokost i Den Sorte Diamant. Lidenskabelige fortællinger om livet, kærligheden, kunsten og afhængighed er nogle af de mest centrale nøgleord i Ditlevsens forfatterskab. Hun er en af de største, danske klassikere både i poesi og prosa, og hendes værker inspirerer stadig mange forfattere.

Hvornår: mandag den 5. november kl. 12.30-13.30
Hvor:
Den Sorte Diamant, Søren Kierkegaards Plads 1
Hvordan: gratis

Skuespillernes lydbogsværksted

Skuespiller Nis Bank-Mikkelsen fortæller om skuespillernes lydbogsværksted, Momo, og om skuespillernes passion for den gode litteratur og oplæsning. Du kan få en smagsprøve på lydbøgerne med oplæsningen af St. St. Blichers "En Landsbydegns Dagbog".

Hvornår: tirsdag den 6. november 16.30-17.15
Hvor: Biblioteket, Rentemestervej 76
Hvordan: gratis

Camilla Stockmarr har udflytterdrømme

"Udflytteren" er titlen på forfatter Camilla Stockmarrs aktuelle roman. Den handler om at tage det store spring og flytte fra storbyen til den svenske ødemark. Her åbner en ny og anderledes verden og ikke mindst en fantastisk natur sig for dem. Stockmarr fortæller om sin bog og om københavnernes drømme om at flytte væk fra storbyen og leve livet i landlige omgivelser.

Hvornår: onsdag den 7. november kl. 19.30-21.15
Hvor: Kulturstationen Vanløse, Frode Jacobsens Plads 4, 1
Hvordan: gratis

Mød Gyldendals forfattere

Skuespilhuset på Kvæsthusmolen huser en litterær salon, hvor interesserede har mulighed for at møde nogle af forlagets forfattere. Arrangementet byder på oplysninger, interviews og samtaler. Programmet for arrangementet kan snart findes på gyldendal.dk.

Hvornår: torsdag den 8. november 14-18
Hvor: Skuespilhuset, Sankt Annæ Plads 36
Hvordan: gratis

Jan Guillou i Diamanten

Som led i rækken af forfattermøder på Den Sorte Diamants Internationale Forfatterscene, gæster svenske Jan Guillou København med "Dandy", som er anden del i romanserien "Det Store Århundrede". Guillous romaner giver et indblik i samfund og historie, men særligt holder han af at fortælle historier gennem menneskeskæbner.

Hvornår: fredag den 9. november kl. 17-19
Hvor: Den Sorte Diamant, Søren Kierkegaards Plads 1
Hvordan: voksne 110 kr. / studerende 60 kr. Billetter på her.