Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 15/10/07

Langelinie

  • Foto: Torben Christensen Foto: Torben Christensen
Langelinie er lang. Derfor er der plads til mange oplevelser ved den gamle kaj. Her lægger for eksempel et krydstogtskib til stort set hver anden dag og der er masser af penge at spare i den lange linie af outlets langs kajen.
Langelinie er lang. Faktisk er det hele havnefronten fra Gefion Springvandet ved Nordre Tolbod til det yderste af molen ved Dahlerups Pakhus.

Mest populær er Den Lille Havfrue, der sidder og ser drømmende ud over vandet. Faktisk er Edvard Eriksens statue så populær, at den er den mest fotograferede unge dame i Europa.

Dog er Langelinie ikke kun for turister, der fotograferer havfruen. Masser af københavnere kommer her for den ugentlige søndags-slentretur. Og der er skam masser at se på. Havnen er travl, og ofte har krydstogtskibe lagt til.

I lystbådehavnen står statuen af en engel, der skal minde os om de forliste sømænd. Der er en mindeplade for Hospitalskibet Jutlandia, og statuen Isbjørn med Unger er rejst i 1937 som symbol for Grønland.

På selve Langeliniekaj – oftest omtalt som promenaden – er der om sommeren masser af liv i de små forretninger. Det gamle pakhus er renoveret og Promenadebygningen huser i dag et hav af forretninger, der blandt andet sælger dansk design. Her har blandt andet Georg Jensen, Royal Copenhagen, House of Amber og Art Gallery hjemme.

Desuden er bygningen blevet synonym med outlets for mærkevarer som Diesel, Samsøe&Samsøe, Noa Noa, og Carli Gry. Bygningen rummer også en turistinformation, der især ved noget om krydstogtskibene, og så er der et par cafeer. Længst ude ligger et par ishuse, der om sommeren er meget besøgte.

Rumler maven efter gåturen, kan du altid kigge indenfor hos Langelinie Pavillonen. Er du i stedet sulten efter flere naturoplevelser, kan du gå en tur på Kastellet, som ligger lige bag Langelinie.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.