Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 11/01/16

Landbohøjskolens Have

  • haven ved landbohøjskole Foto: Brian Bergmannhaven ved landbohøjskole Foto: Brian Bergmann
Landbohøjskolens Have er en godt gemt oase i København.

Bor der en botaniker i dit indre eller er du af typen, der har svært ved at gå tur uden andet formål end at gå tur? Så er den ofte oversete eller for mange ukendte Landbohøjskolens Have som at få en gratis flødebolle ovenpå en stor hjemmelavet isvaffel.

Sæt kursen mod Frederiksberg ad Bülowsvej.
Ved den statelige bygning Den Kgl. Veterinær og Landbohøjskole finder du indgangen til skolens botaniske have fra 1858.

Formålet med den omfattende samling af træer, buske, blomster, græsser og andre vækster er, at studerende skal kunne opleve den ofte eksotiske botanik live frem for i støvede flora-opslagsværker. Derfor er der små, sirlige skilte stukket i jorden ved hver eneste af havens 6000 vækster, så du kan udvide dine latinkundskaber og viden om planternes naturlige udbredelse.

På en stenhøj ved parkens lille dam, finder du fx tempeltræet Ginkgo biloba, som enhver læser af dameblade ved leverer ekstrakt til hårshampo og cremer. Træet kan overleve mere end 230 mill. år, længere end noget andet træ på jorden, og bruges derfor helt naturligt som middel mod alderdomssvækkelse.

Haven byder også på ren æstetisk nydelse.
Spadser lidt længere ind i det grønne, så når du til Rosenhaven. Her er guf for rose-fans, nemlig mere end hundrede storblomstrede og historiske rosensorter plantet i nydelig farveorden.

Selvom haven er et paradis for en stram perfektionist og emsige gartnere, må du gerne sidde på græsset og nyde solen og udsigten til alt det grønne og blomstrende.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.