Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 22/07/08

Kødbyen

Kødbyen på Vesterbro, som tidligere var lukket land for den almindelige bybo, indeholder nu både klubber, barer, gallerier, restauranter og butikker - og flere nye kommer hele tiden til.
Kødbyen ved Halmtorvet på Vesterbro består af tre bygningsdele.

Den Brune, den Grå og den Hvide. Den Brune Kødby, der i dag udgøres af Øksnehallen, blev anlagt for mere end hundrede år siden og fungerede som kvægtorv, hvor kreaturer fra landet blev slæbt ind og solgt. Den Grå Kødby fungerede oprindeligt som slagtehuse, mens den Hvide Kødby blev til i 1930erne for at give plads til blandt andet kølerum, flere slagtehuse og private firmaer fra fødevarebranchen. I dag er det kun den Hvide Kødby, der bruges til forarbejdning og salg af kød.

I januar 2005 vedtog Københavns Borgerrepræsentation at udvikle Kødbyen, specielt den Hvide, så området, udover firmaerne i fødevarebranchen, kommer til at huse kreative lejere fra brancher med mode, design, gastronomi, musik og arkitektur på dagsordenen.

Brugeromtale
Oprettet af: Cristina Buck 22. jul 2008

I Kødbyen findes en interessant arkitektonisk blanding mellem funktionalistiske bygninger fra 30ernes København og et omkringliggende område med kreative aktiviteter i tidligere kalve- og fårefolde.

Indtil for få år siden var Kødbyen lukket for offentligheden og husede kun slagtererhverv og tidlig morgentrafik fra restauratører med storindkøb som ærinde. Siden 2005 har området undergået en forvandling hen mod en ung kreativ og gastronomisk bydel. Flere barer er rykket ind i Den Hvide Kødbys fredede karakteristiske slagterlokaler, heriblandt kunstbaren Karrierebar, Jolene Bar og Kødboderne 18, som garanterer det skæve møde mellem forskellige publikummer hver weekend. Alle med samme formål. At se og blive set!

For den kunstinteresserede er det værd at holde øje med Galleri Bo Bjerregaard og V1 Gallery, begge beliggende på Kødbyens Flæsketorv. Førstnævnte repræsenterer flere af Europas største kunstnere i Skandinavien. V1 Gallery, der i 2005 blev kåret som årets bedste galleri, har som fokus at byde beskueren på en udfordrende og underholdende kunstoplevelse når de inviterer indenfor til ferniseringer med blandt andre HuskMitNavn, Kasper Sonne, samt en lang række internationale kunstnere.

I det kommende år bliver Københavns nye bydel yderligere udvidet med økologiske handelstilbud, en variation af nyskabende restauranter, design, fotogallerier, et New Yorker inspireret træningscenter, en gammel pølsevogn fra 50erne og et stort kontorlejemål, som samler Københavns kreative kræfter.

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.