Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 28/05/08

Københavns Havnebad Islands Brygge

  • Foto: Claus Bjørn Larsen Foto: Claus Bjørn Larsen
Vandet i Københavns Havn er lige så rent som vandet i Øresund. Dette er en glimrende grund til at smutte forbi Københavns Kommunes 'strand' på Islands Brygge, som giver byboerne mulighed for at køle kroppen midt i byens hjerte.
Badevand i byens havn
Københavnerne har en badestrand, som ligger lige midt i byen med fri udsigt til byens tårne og havnefrontens liv.

Vandet i Københavns Havn er lige så rent som vandet i Øresund. Derfor har Københavns Kommune og Københavns Idrætsanlæg realiseret ideen om at gøre havnens vand tilgængeligt for byens borgere.

Københavns første havnebad
Til badesæsonen i 2002 åbnede havnebadet på Islands Brygge som det første af byens havnebade. I 2003 blev havnebadet sejlet over til Havneholmen ved Fisketorvet, mens der til gengæld på Islands Brygge siden er blevet bygget et permanent og større havnebassin med plads til 600 badegæster.

Bassinerne
Der er fem bassiner i alt, og to af dem er til børn. Der er et til de små og et til de lidt større børn. Alle børn under otte år skal dog følges med en voksen.
Der er to svømmebassiner på hver 50 meter og et udspringsbassin med tre- og femmeter vipper.

Klart blåt vand
Havnebadet har åbent alle ugens dage, så længe miljøkontrollen tillader det. Det er nemlig sådan med en havn, at kloakvandet i tilfælde af voldsom regn vil blive ledt ud i havnen. Hvis dette sker, vil havnevandet blive forurenet med kolibakterier, og da det som bekendt ikke er sundt at bade i, vil miljøkontrollen lukke havnebadet. En sådan lukning vil ofte vare et par dage, indtil alt vandet er blevet skyllet igennem havnen og er rent og godt at bade i igen.

Der er tre uddannede livreddere til at holde øje med badegæsterne.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.