Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 08/01/13

Københavnerhistorier og gratis kaffe på Højbro Plads

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Københavns Museum 8. jan 2013
Senest redigeret af Københavns Museum 8. jan 2013

Københavns Museum byder endnu engang på kaffe og københavnerhistorier til de morgenfriske.

Denne gang er vi taget til Højbro Plads, hvor vi blandt andre skal møde de tidligere beboere på pladsen kagebager Boller og madam Kellinghusen. Etnolog Inger Wiene fra museet serverer gode historier, mens Kalles Kaffe står for den friskkværnede kaffe. Og så er det endda gratis.

Du kender Højbro Plads fra sangen om de små kinesere og selvfølgelig statuen af Absalon, der rider på sin hest ud mod Slotsholmen. Frem til slutningen af 1700-tallet var Højbro Plads dog slet ikke en plads, men derimod tæt bebygget med beboelseshuse og forretninger i de to gader Store Færgestræde og Højbro Stræde. Men under den store brand i 1795 væltede spiret fra den brændende Nikolaj Kirke ned i karréen, som udbrændte totalt. Efterfølgende blev det besluttet at bevare den åbne plads, der dels fungerede som paradeplads for kongens soldater, dels som brandbælte i det tilfælde, at der skulle opstå en ny brand. Etnolog Inger Wiene fra Københavns Museum vil stå klar med fortællinger om de gamle huse og menneskene, der boede i dem, og Kalles Kaffe står klar med en lækker morgen latte, du kan varme dig på.

Så kig forbi Højbro Plads på torsdag 10. januar kl. 8.30-8.45 og få historier fra det gamle København, og en lækker kop kaffe med på arbejde.

Vi mødes ved Absalonstatuen.

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register