Føj til favoritter Del Send
Byliv | 15/10/14

København skal have nyt stort madmarked

  • Arkivfoto Foto: Bax Lindhardt

    Arkivfoto

    Foto: Bax Lindhardt
Se her, hvor du i fremtiden skal kunne gå på opdagelse i en verden af delikatesser.

Københavnerne kan højst sandsynligt godt begynde at glæde sig til at shoppe endnu flere friske fisk, saftige bøffer og masser af friske grøntsager. Københavns Kommune har nemlig fremlagt konkrete planer for et nyt, stort madmarked, som skal åbne i foråret 2015.

Mens kanonsucceser som Torvehallerne ved Israels Plads og Copenhagen Street Food på Papirøen allerede har tiltrukket masser af madglade byboere og turister, er det nu et yderst velkendt område på Vesterbro, der kan se frem til en spritny markedsplads, nemlig Kødbyen.

Se også: Kødbyen i billeder: Fra slagteplads til hipster-hangout

Det er den centrale parkeringsplads på Flæsketorvet, der, efter planerne, skal omdannes til en markedsplads hver lørdag fra kl. 10-16, samt muligvis også hver søndag i sommerperioden fra den 1. april til den 30. september. For dem som ikke lige kan opridse området i hukommelsen, er det pladsen foran Kødbyens Fiskebar og Mesteren og Lærlingen, der fremover skal agere kulinarisk trækplaster.

Københavns Kommune er for tiden på udkig efter den tekniske og logistiske operatør, der skal drive det kommende marked. I projektforslaget fremgår en masse detaljer omkring, hvordan markedspladsen forventes at tage sig ud:

  • Kodeordene er "at røre", "at føle", "at opleve", "at smage" og "at lugte".
  • Primært fokus på mad, drikkevarer og fødevarer men også fødevarerelaterede produkter, design og publikumsvenlige aktiviteter.
  • Markedet skal ligge i forlængelse af Kødbyens historie, som både er industriel og kreativ.
  • Børn og unge skal også kunne få noget ud af et besøg på markedet.

Mens Torvehallerne ved Nørreport befinder sig i arkitekttegnede pavilloner af glas og stål, lægger kommunen op til, at det nye marked skal have en mere spontan visuel karakter. Mens nogle stader skal kunne lejes for en hel sæson, kan andre besættes fra dag til dag og bestå af telte såvel som trækvogne og klapborde.

Læs også: Nyt billigt madmarked serverer street food

Efter planen skal Kødbyens nye madmarked åbne første gang d. 4. april 2015. Det 1400 m2 store projekt ønskes i første omgang etableret som et forsøg over en toårig periode. Foruden den faste sommerperioder oplyser kommunen, at der også vil være mulighed for at afholde temamarkeder i forbindelse med for eksempel Halloween og jul.