Føj til favoritter Del Send
Byliv | 17/11/14

København får nyt stort designhotel med hipster-faktor

  • Distortion på Vesterbro: Det nye hotel vil trække stemningen fra bydelen med inden for. Foto: Christian Als

    Distortion på Vesterbro: Det nye hotel vil trække stemningen fra bydelen med inden for.

    Foto: Christian Als
950 sengepladser, tattoo-shop og indbygget cykelhandler. Se her, hvor hotellet skal ligge.

I sommer blev Vesterbro udråbt til at være verdens fjerde mest "hipster-agtige" bydel af et amerikansk netmagasin. Hvis der skulle være nogle turister, der har fået ekstra meget lyst til at besøge Vesterbro af lige netop den grund, får de nu det perfekte hotel til formålet.

Urban House hedder det storstilede projekt, som for tiden er ved at blive til i bygningen, der indtil nu har huset det budgetvenlige "selvbetjeningshotel" Omena på hjørnet af Istedgade og Colbjørnsensgade.

Læs også: De 12 på Istedgade

Urban House bliver en såkaldt "hybrid" - altså en blanding af et hotel og et hostel. Her vil backpackere kunne købe en køjeseng på et 10-mands værelse for 150 kr., mens et privat dobbeltværelse starter ved en plovmand. Urban House kommer til at råde over intet mindre 950 sengepladser fordelt på 225 værelser.

Det er dog ikke hotelværelserne, men derimod de mange sociale tiltag, der får Urban House til at skille sig ud fra mængden. Hele stueetagen bliver ét kæmpe hangout-område med bar, scene, hotdog-restaurant, grønne områder, selvbetjeningskøkken, biograf og vaskeri.

Ydermere kan ferierende og herboende gæster leje eller købe en retrocykel hos den integrerede cykelhandler og få et minde for livet med fra hotellets helt egen tattoo-shop.

Se billederne: Kødbyens udvikling fra slagtehal til hipster hot-spot

hjemmesiden for Urban House præsenteres projektet ved hjælp af en video, der nærmest synes at være filmet gennem et lækkert Instagram-filter. Her præsenteres Vesterbro som "Et område, der spænder fra etnisk chik til bæredygtig genbrug", hvor især "The Red Light District" og Kødbyen fremhæves som essensen af bydelen. Hotellet har - ifølge visionen - i den grad tænkt sig at tage udgangspunkt og del i det lokale byliv.

Urban House åbner d. 1. marts 2015, og det lader til, at København har noget stort i vente. Præsentationsvideoen afsluttes nemlig med bevingede ord som "Vi går ikke op i mode, vi går op i stil" og "Vi er ikke fremtiden, vi er lige nu."

Læs også: Guide: Her kan du spise i Kødbyen