Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 12/03/08

Kirsten Piils kilde

Et minuts gang fra Bakken finder du en lille kilde. Det var på grund af dens helbredende kraft, at borgere og driftige handelsfolk begyndte at drage til Bakken i 1583. Der blev solgt mad og drikke, mens gøglere underholdt. Det blev starten på Bakken.
Dryp dryp! Ude i skoven, et minuts gang fra Bakkens leben, finder du en lille kilde. Det reneste vand drypper her roligt ned i en muslingeskal af sten i ly af et bøgetræ, der på beskyttende vis har strakt sine grene ud over den. Kilden er blevet et populært udflugtsmål for de mange, der elsker at tage en picnickurv med ud i Dyrehaven før et besøg inde på Bakken. Men husk at tage picnic-efterladenskaberne med fra området. Der er ingen mor til at rydde op i kronhjortenes baghave.

Historie
Kilden blev opdaget af Kirsten Piil tilbage i 1583. I årene efter opdagelsen blev kildevandet tillagt helbredende kraft. Specielt omkring Sankt Hans mente man, at vandet fra den havde en livgivende virkning. Når man tænker på at folk inde i København dengang var vant til det forurenede og ildelugtende overfladevand fra søerne, så er det ikke svært at forstå dens tiltrækning.

Folk drog hertil i flok for vandets skyld, og det var der straks nogle kvikke handelsfolk, der forstod at udnytte. Kildevandet blev tappet på flaske og solgt, tilrejsende gøglere optrådte med deres numre, og snart begyndte driftige folk at sælge andre mad- og drikkevarer. Med årene blev de mange hastigt sammenflikkede telte og træboder permanente og københavnerne gjorde et besøg på Dyrehavsbakken til en tilbagevendende tradition.

Som tiden er gået - det er langt over 400 år siden Kirsten Piil opdagede kilden - har haven ændret og udviklet sig. I dag kender vi området som Bakken med diverse restauranter som ligger lige ved siden af.

Bente Flinker

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.