Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 15/10/07

Kastrup Fort

Kastrup Fort blev bygget i 1886-87, og var i alarmberedskab under 1. verdenskrig. I 1925 overtog Københavns Kommune arealet til civile formål. I dag er Kastrup Fort meget benyttet af børnefamilier og institutioner.
Nu leger uskyldige børn i de dejlige grønne områder, hvor hverdagen engang bestod af krudt og kanoner og soldater. Det lyder mere krigerisk end det var. Kastrup Fort har nemlig aldrig været taget i brug i en krig, selvom det var i alarmberedskab under 1. verdenskrig.

Vil man studere spor af krig og blod, kan man besøge Kassematterne. De blev benyttet af den tyske besættelsesmagt under 2. verdenskrig. Tyskerne brugte kassematterne til henrettelse af desertører og andre uønskede tyskere. På betonmuren er der spor af kuglerne når de ramte forbi de ulykkelige ofre og borede sig ind i cementmuren.

Kastrup Fort blev bygget i 1886-87, men allerede i 1925 overtog Københavns Kommune arealet, til civile formål. I dag er Kastrup Fort meget benyttet af børnefamilier, institutioner og grupper af dagplejemødre. Til højre for restauranten ligger Udsigten, og herfra kan man i klart vejr se til Sverige. Der er også udsigt til Malmø, Saltholm, Flakfortet og Middelgrundsfortet.

Den botanisk interesserede bør kaste et blik på den røde hestekastanje, som findes i flere eksemplarer omkring restaurationen. Flere steder kan man også se store gamle eksemplarer af hvidtjørn. I voldgraven er der fisk, og derfor kan man nyde synet af fugle som skarv og fiskehejre, når de flyver ned for at fange noget spiseligt. Om vinteren kan man løbe på skøjter på voldgraven.

Det er muligt at låne en plads på Kastrup Fort til større arrangementer, så måske var det en idé at holde den næste sommerfest her med udsigt til Sverige.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.