Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 21/12/12

Kæmperaket tyvstarter nytåret

  • Copenhagen Suborbitals har som ambition at sende en dansker i rummet, og afprøvningen af den nye raketmotor er en del af det projekt. Foto: PRCopenhagen Suborbitals har som ambition at sende en dansker i rummet, og afprøvningen af den nye raketmotor er en del af det projekt. Foto: PR
Langt de fleste nytårsraketter går til vejrs nytårsaftensdag, men danske raketentusiaster afprøver allerede søndag 30. december verdens største amatørbyggede raketmotor.

Nytårets største raket bliver ganske billig for dem, der får den at se, og den kommer hverken til at forstyrre "90 års fødselsdag" eller Dronningens nytårstale. Søndag 30. december inviterer raketbyggerne fra Refshaleøen, Copenhagen Suborbitals, nemlig på afprøvning af deres nyeste raketmotor.

Holdet bag kalder selv afprøvningen af motoren Tordenskjold for "med garanti den største raket, der kan opleves dette nytår", og selvom afprøvningen ifølge arrangørerne selv kun varer 30 sekunder, er der til gengæld mulighed for at komme tæt på det, der svarer til 200.000 hestekræfter.

"Tordenskjold har været i pitstop siden sidste test og er blevet modificeret. I den nye konfiguration forventer vi et højere kammertryk, en væsentligt højere termisk belastning og vi forventer at den yder sit maksimale. Jeg opfordrer alle til at komme og opleve den, for det bliver vildt!”, siger Peter Madsen, der er en af ingeniørerne bag raketten.

Copenhagen Suborbitals har det erklærede mål, at deres hjemmebyggede raket bliver i stand til at bære en dansker til rummet og tilbage igen, og derfor er nytårsafprøvningen af den nye raketmotor ikke kun til ære for de fremmødte. Forrige sommer lykkedes det raketbyggerne at sende raketten HEAT 1X op fra Østersøen, og den præstation skal den nye motor være med til at overgå.

Hvad: Afprøvning af raketmotoren TM-65 "Tordenskjold"
Hvor: Refshalevej 189, 1432 København K
Hvornår: Fra klokken 14.00 søndag 30. december 2012.
Hvordan: Entré koster 100 kroner og kan købes på Billetto.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register