Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 03/12/12

Julefreds-fredag med brunkager, arbejdsløse og erotiske digte

  • Rantzausgade på Nørrebro er berygtet for tilfældige skyderier og knivstikkere. Det vil tre af kvarterets naboer ikke have hængende på sig, og det vil de vise fredag med stort julehyggeprogram. Foto: Nikolai LinaresRantzausgade på Nørrebro er berygtet for tilfældige skyderier og knivstikkere. Det vil tre af kvarterets naboer ikke have hængende på sig, og det vil de vise fredag med stort julehyggeprogram. Foto: Nikolai Linares
Tre af Rantzausgades beboere vil bidrage til det gode julehumør med en anderledes fredag. På programmet er brunkager, arbejdsløse-klipning og erotisk digtoplæsning.

...

København er ved at komme i gear til den kommende julehøjtid, og det vil Rantzausgade på Nørrebro ikke stå tilbage for. Fredag bliver der "julehygge i Danmarks farligste gade", som tre af kvarterets naboer står for. Der bliver noget til issen, ganen, juletræet og den søde kløe.

Det er Brorsons Kirke, Nordisk Brødhus og frisøren Et Sted På Nørrebro, der har strikket programmet "God stil og julehygge" sammen. Et af de mere spidsfindige i fredagens indslag er arbejdsløse-klipning, der giver mulighed for en gratis klipning, hvis man altså ikke er vant til en månedlig lønseddel. Muligheden blev til i forlængelse af det politiske fokus på dem, der står uden for arbejdsmarkedet.
- De arbejdsløse er lige nu den mest udskældte gruppe i Danmark, så dem skal der gøres noget for. Og netop julen må være tiden for sådan en gestus, siger arrangør Sebastian Rimon Eskerod fra Et Sted På Nørrebro.

Man behøver dog ikke være foruden en fast indkomst for at få noget ud af fredagen på Nørrebro. For de yngste er der mulighed for at pynte brunkager og lave smykker, der snildt kan komme under træet senere i december.

For forældrene og andre voksne er der hvid gløgg og højtlæsning af erotisk poesi medforfatter Majbrit Hjelmsbo, der går under bæltestedet og pirrer sanserne. Alt sammen for at "sprede det gode budskab om julehygge, sammenhold og samhørighed", skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

Se hele fredagens program her.

Hvad: "God stil og julehygge"
Hvor: Flere steder på Rantzausgade. Se programmet for de enkelte arrangementer.
Hvornår: Fra klokken 11.00 til klokken 18.00 fredag 7. december 2012.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register