Føj til favoritter Del Send
Byliv | 11/04/13

Interaktiv bogcafé åbner i Istedgade

  • Foto: Ikke oplyst Foto:
På Vesterbro, mellem et væld af små butikker og forskellige beværtninger, åbner snart en helt speciel café. Her kan man låne og læse bøger, blive underholdt af mere eller mindre planlagt højtlæsning, og endda sidde på toilettet og nedfælde sine egne ord.

Byens Bogcafé, der allerede har en café i samme stil i Ørestad, åbner nu en kaffebar med bøger hængende ned fra loftet, midt på Vesterbro. Her kan man skrive noget eller høre lydbog på toilettet, låne og aflevere bøger i et mini-bibliotek, købe møblerne, de sidder ved, kopperne, de drikker af og sågar de gamle vinyl-plader, de hører fra bogcaféens pladespiller.

Hele den unikke oplevelse, hvor ejerne virkelig brænder for at den trykte bog, som man kan røre, dufte og mærke, kan overleve, gøres mere nærværende med oplæsninger. I første omgang primært om morgenen som en lille sidevogn til morgenkaffen. Den varme kaffe serveres af forfattere eller redaktører, og er på den måde også et levende arbejdssted for de der har fingrene helt nede i bogverdenen, så at sige.

"Lige nu har en så kendt gade som Istedgade slet ikke en boghandel eller et sted med bøger. Det får den nu - og vi vil gøre alt, hvad vi kan for at gøre bogcaféen levende og spændende at besøge. Her skal man både kunne blive overrasket og beriget," siger Thomas Aagaard Skovmand der er ejer af caféen.

Hele konceptet udspringer af Byens Forlag, som udgiver krimier, romaner, temabøger og bøger om København. Her er man i det hele taget optaget af alternativ bogformidling, som i praksis betyder at der holdes oplæsninger i f.eks. kældre og hjemme hos folk og fra landets første rullende bogcafé - en ladcykel, der sælger kaffe og bøger.

Bogcaféen åbner fredag den 19. april

Hvad: Byens Bogcafé
Hvor: Istedgade 102, Kbh V
Hvornår: Hverdage 8-18, Weekend 9-18