Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 15/10/07

IndoorSki

  • Foto: Morten Germund Foto: Morten Germund
Varm op til vinterferien, eller hold formen over sommeren, i Danmarks første indendørs skianlæg, hvor to rullebaner af nylon gør det ud for alpine løjper.
Varm op til vinterferien, eller hold formen over sommeren, i Danmarks første indendørs skianlæg, hvor to rullebaner af nylon gør det ud for alpine løjper.

Skianlægget
Et sneboldkast fra Rødovre Politistation ligger IndoorSki, et indendørs skicenter efter hollandsk forbillede. Bagest i Eventyr Is' gamle lagerhal finder du to skrånende platforme med hver sit overdimensionerede, hvide løbebånd, trukket af motorer fra Danfoss.

Når du først har vænnet dig til, at det er den tætvævede nylonbelægning under dig, som bevæger sig, og dine ski reelt ikke kommer nogle vegne, føles det lidt som den ægte vare. Banernes hældning kan gradueres fra begyndergrøn til vovehalsenes sorte 22 graders vinkel, ligesom tempoet kan skrues helt op på 35 km/t eller ned på luntetrav.

En lektionstime med instruktør giver 3 x 10 minutters effektiv tid på brædderne, svarende til cirka 15 kilometers nedfart. Leje af ski, snowboard og støvler er med i prisen, men du må godt tage dine yndlingsstøvler med, hvis du har sådan et par.

Historien bag
IndoorSki ejes og ledes af Rolf Tybjerg-Petersen, som er uddannet gymnasielærer. Han fik idéen til sit skianlæg efter et besøg i Holland, der kan prale af hele 50 lignende centre.

Tybjerg-Petersen har selv finansieret IndoorSki sammen med en canadier, der syntes, det kunne være morsomt at være partner i Danmarks første indendørs skicenter. Planen er, at centeret skal holde åbent året rundt, så entusiaster såvel som amatører kan vedligeholde deres skiteknik uden partout at skulle rejse til Alperne.

IndoorSki har langt om længe fået sin spiritusbevilling og er således ved at få banket et vellignende, alpint afterski-miljø op i den svale lagerhal.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.