Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 27/12/12

I sidste øjeblik til nytår

  • Nytårsnat 2010/2011. Flere tusinder mennesker var mødt op på Rådhuspladsen i København for at hoppe ind i det nye år. Mængder af alkohol, festlige smil og et inferno af fyrværkeri gjorde det til tider til en kaostisk, dog fornøjelig, oplevelse. Foto: Morten GermundNytårsnat 2010/2011. Flere tusinder mennesker var mødt op på Rådhuspladsen i København for at hoppe ind i det nye år. Mængder af alkohol, festlige smil og et inferno af fyrværkeri gjorde det til tider til en kaostisk, dog fornøjelig, oplevelse. Foto: Morten Germund
Står du på årets sidste dag og mangler enten bobler, kransekage, fest eller nytårsskrud? Fortvivl ikke - hjælpen er på vej.

Illum

Østergade 52
1001 København K

Forhastet festtøj

Foto: Magnus Møller

Du har haft det i baghovedet i en måned, og nu er det snart for sent. Heldigvis holder de fleste butikker åbent i dagene op til nytårsaften, så du kan finde tøjet til årets sidste fest. Har du udskudt indkøb af nytårstøj for at slippe for hektiske julegaveindkøbere og den efterfølgende udsalgsslagmark, så undgå byens stormagasiner; der er ikke færre mennesker i Illum og Magasin du Nord i dagene op til nytår. Er du anderledes hårdfør, så er fordelen ved de store centre, at alt fra butterfly til jakkesæt, sko, skjorte, og hvad du ellers skal bruge, her er samlet under ét tag. Er du kvinde, kan du alternativt købe dig til ladylike lækkerhed i By Malene Birger i Antonigade. Butikken er åben den 31. december fra klokken 10 til 15. Her finder du i stueetagen alt fra tungt pailletbesatte toppe til buksedragter og fine blondekjoler, mens du på første sal finder mere dramatiske rober i butikkens kjolesalon. Fandt du ikke, hvad du søgte? Så se flere forslag på AOK.dk/shopping.

Hvad: Illum
Hvor: Østergade 52
Hvornår: 31. dec. fra 10-15.

Tidspunkt:

Mandag 31. dec. 2012, kl 22:00
Se alle datoer

Vesterbro Kulturhus

Lyrskovgade 4
1758 København V

Fest i en fart

Fyrværkeri. Foto: Anders Debel Hansen

Du har styr på nytårsmiddagen, og du ved, hvor I skal nyde midnatsfyrværkeriet. Men hvor skal I tage hen og feste bagefter? Er alle de gode fester forlængst udsolgt og lukkede?

Nej, der er masser af muligheder, også for dem, der først beslutter sig efter midnat. Du kan f.eks. tage til den hjertelige dansefest Paradisco, hvor dørene er så åbne, som de overhovedet kan være - uanset hvem du er og hvad du har på, helt frem til 03.30 (dørene er dog lukkede mellem 23.45 og 00.15, hvor man krammer nytåret ind).

Den nyåbnede, elegante champagnebar Balthazar holder også nytårsfest med champagnetårn ved midnat og lignende overdådigheder, som havde finanskrisens spøgelsesskygge aldrig fejet hen over hovedstaden. Dørene åbner for champagnetårnet kl. 23 og igen efter fyrværkeriet på Kgs. Nytorv kl. 00.30 med fest til kl. 04. Find mange flere sidste-øjebliks-tips på aok.dk/natteliv.

Hvor: Paradisco, Vesterbro Kulturhus, Lyrskovgade 4, 3. sal
Hvornår: 31. dec. kl. 22 til 03.30
Hvordan: 200 kr. inkl. garderobe.

Hvor: Balthazar, Ny Østergade 6
Hvornår: 31. dec. fra kl. 23 eller kl. 00.30 indtil kl. 04
Hvordan: 1495 kr. for middagen, 200 kr. fra kl. 23, 0 kr. efter. Bookings (nødvendigt) på rsvp@Balthazarcph.dk

Fisketorvet Copenhagen Mall

Kalvebod Brygge 59
1560 København V

Drop fyrværkeriet

Foto: Ikke oplyst

Hvis du ikke lige nåede at vælge de sikre heksehyl eller hundepropper til ungerne, så er der et alternativ, der også kan lyse op på nattehimlen. Med simple midler kan man lave sin egen lanterne med ståltråd, silkepapir og et enkelt fyrfadslys. Selve lanternen kræver ikke de store strabadser at konstruere, og du kan finde flere vejledninger på nettet. Prøv eksempelvis følgende link. Materialerne findes i byggemarkeder og isenkræmmere, og selv hvis du er sent ude, er der muligheder for at få de nødvendige remedier. Vær dog opmærksom på, at myndighederne ikke anbefaler opsendelse af lanterne i kystnære områder, da de kan forveksles med nødraketter. Hvis du alligevel vælger den traditionelle nytårsraket, så brug et par minutter på at tjekke sikkerhedsstyrelsens råd om håndtering af fyrværkeri

Hvad: Byg din egen lanterne
Hvor: Søstrene Grene og diverse byggemarkeder har de nødvendige remedier.
Hvornår: På Fisketorvet lukker Søstrene Grene og Silvan først klokken 15.00 nytårsaftensdag.

Bobler til det hele

Foto: Ikke oplyst

Hvis du vil undgå at købe benzinstationens dyre dråber til nytårsaften, holder Kjær & Sommerfeldt åbent til kl. 14.00 d. 31. december. De har forsynet det bedre borgerskab med vin og champagne i en menneskealder. De begyndte at handle med vin i 1875, og siden 1928 har salget foregået fra butikken på Gammel Mønt. Til velkomstchampagne anbefaler de en Nicolas Feuillatte Chardonnay, som normalt ligger i 379,-, men som mellem jul og nytår kan erhverves for 299 kroner. Hvis man vil imponere gæsterne en smule mere, så køb samme producents Grand Cru, som er på juletilbud til 499. Og så til den største - aftenens helt overskyggende hovedperson - kl. 24.00 champagnen. Nu springer propperne for alvor, og aftenens specielt udvalgte er....ikke en champagne. Det er for at sige det på godt gammel dansk, spild af gode bobler. Folk er alligevel i ‘for godt humør’ til at kunne skelne godt fra rigtig godt, og det er de færreste drikkevarer, der alligevel kan følge med kransekagens sødme. Så hop derfor på en Crémant de Bourgogne fra Léonce Bocquet, som ligger i meget rimelige 95 kroner.

Hvad: Kjær & Sommerfeldt
Hvor: Gammel Mønt 4
Hvornår: Åben mandag d. 31. december fra 09.00-14.00

Blomsterberg's

Grønnegade 43
1107 København K

Kransekagen

Foto: Af Else Bjørn

Kransekagen er tit det første, man spiser i det nye år, lige efter Rådhusklokkerne har slået det nye år ind. Har man først prøvet en ordentlig kransekage, så er det en ny verden, der åbner sig for ens smagsløg, og det kan være svært at gå tilbage til fabriksfremstillede sekundavarer. En kransekage skal dufte af mandler, være klæg på den rigtige måde og have en blød eftersmag. Kongen af kransekage, eller skulle man måske kalde hende dronningen, er Mette Blomsterberg. Hendes butik i Grønnegade 43 har klassiske kransekage med otte ringe til ti personer til 499,-. Den skal bestilles senest fredag d. 28 kl. 17 på tlf. 26221512. Butikken har åbent nytårsdag til kl. 14.00. Er du i seriøst sidste øjeblik, er Emmerys et rigtig godt bud. Deres tyve butikker i hovedstaden tager både imod bestilling af årets sidste kage, men, nok så vigtigt, man kan også kigge forbi kl. fem minutter i lukketid og købe sin kransekage. Det vil i de fleste Emmerys betyde kl. 15.00. En stykke kransekage koster 26 kroner, og ti stk. fås for 220,-, og så er det 100 procent økologisk.

Hvad: Blomsterbergs
Hvor: Grønnegade 43
Hvornår: Butikken lukker kl. 14. mandag d. 31. december
Hvor meget: 499,- for otte ringe

 

Det mener brugerne..

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register