Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 03/11/14

Huset-KBH

  • Foto: Rasmus Meldgaard Harboe Foto:
  • Huset i magstræde Foto: Brian BergmannHuset i magstræde Foto: Brian Bergmann
  12  
Midtpunkt for den københavnske undergrundskultur.

Huset-KBH er oprindeligt Københavns første ungdomshus, født i begyndelsen af 70'erne som langhåret arbejdskollektiv med alternativ café, restaurant og musiksted. I dag er den rummelige bygning med indgang både fra Rådhustræde 13 og Magstræde 14 hjemsted for den københavnske undergrundskultur, blandt andet både når det gælder teater, musik, film.

Stedet har både biograf, teaterscener, musikvenues og en bar ved navn Analog Bar.

Fra indgangen i Magstræde er der adgang til Husets Bio (med Børnefilmklubben), spillestedet Musikcafeen på 3. sal, og Salon K øverst oppe. Derudover rummer Huset-KBH også et non profit-køkken ved navn Rub & Stub med særligt fokus på bæredygtighed. Her laves der mad med brug af så meget overskydende mad fra fødevareindustrien, som det er muligt.

Lokalerne i Huset-KBH benyttes også af TeaterHUSET. Huset-KBH råder også over en hyggelig baggård med kulørte lamper og kreativt indrettede siddepladser, hvor brugerne af huset typisk sidder og læser manuskripter, holder møder eller nyder en øl.

Efter at have været tæt på en lukning i 2004, er Huset-KBH i dag et af byens mest aktive kulturcentre, og særligt musik- og teaterscenerne er ved at finde tilbage til tidligere tiders storhed.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.