Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 06/11/17

Hotel Sanders

  • Foto: PR Foto: PR
Alexander Kølpins luksushotel lige bag Det Kongelige Teater.

Lige bag Det Kongelige Teater ligger Tordenskjoldsgade. Det er her personaleindgangen er for teatrets balletsdansere, og en dør som Alexander Kølpin utallige gange er gået ind af, dengang han optrådte på Gamle Scene - og peakede i 1993, hvor han vandt titlen som verdens bedste mandlige danser.

Efter pensionen som balletdanser slog han sig blandt andet på skuespil, instruktør og hotelejer, da han åbnede Helenekilde Badehotel i Tisvildeleje og Tisvildeleje Strandhotel.

Billedserie: Kom med indenfor på Hotel Sanders lige her

November 2017 kom turen så til København, hvor han åbnede Hotel Sanders - nærmest overfor den indgang, han så mange gange har benyttet.

'At gå ind i Sanders er som at træde ind i et teater. Gæster vil altid være hovedfokus, men scenografien og omhyggeligt indrettede interiører, vil være de elegante og udsøgte kulisser for deres oplevelse. Passion, generøsitet og professionalisme hos vores medarbejdere vil orkestrere produktionen for at give en uforglemmelig oplevelse for vores gæster' fortæller Alexander Kølpin.

Her lå før Hotel Opera, som havde 92 værelser, men da Kølpin rykkede ind, gjorde de flere værelser større, således at her nu er 54. Stilen er eklsusiv boutique-hotel, med masser af personlige ejendele, og skal ifølge ejeren mere fungere som et hjem end egentligt hotel.

Tidligere balletstjerne Alexander Kølpin har åbnet nyt luksus boutique-hotel i København.Hotellet hedder Sanders og ligger bag Det Kongelige Teater.Læs mere her. Foto: PR

Man kan vælge fra de helt små Coupe Room - opkaldt efter en togkupe og op til Sanders Apartments, som i stil minder om en stor københavner-lejlighed, hvor ejeren er berejst og har taget de bedste ting med hjem fra udlandet.

'Når man kommer herind, skal det være ligesom at komme hjem til mig', siger han. Receptionen er da også placeret i det store indbydende lokale, som de kalder The Living Room. Her kan både hotelgæster og københavnere sætte sig ind til en kaffe, møde eller bare lidt afslapning.

Se billederne: Så flot er det nye Hotel Sanders

Sanders Kitchen er også åben for alle, der skulle have lyst til et besøg. 'Vi er ikke en restaurant, men man kan godt få noget at spise', forklarer Kølpin. Kokkene laver hver dag en håndfuld retter, alt efter hvad ser godt ud på torvet.

Overalt på Sanders er lyset varmt og dæmpet, og så er her pejs, næsten hvor man end går hen. Også ude i den grønne gårdhave, der fuldkommen kan overdækkes og dermed også bruges i de kolde måneder.

The Living Room er hotellets lobby.Tidligere balletstjerne Alexander Kølpin har åbnet nyt luksus boutique-hotel i København.Hotellet hedder Sanders og ligger bag Det Kongelige Teater.Læs mere her. Foto: PR

LIgesom pejsen har en fremtrædende rolle på Tata, Sanders cocktailbar. Opkaldt efter det røde fortæppe på Gamle Scene. Herinde styrer Jonas B. Andersen showet - tidligere top 5 i verdens største cocktailkonkurrence World Class, og han har udarbejdet et klassisk cocktailkort, men alligevel givet et lille twist til hver enkelt drink.

Man sidder i dybe, tunge velourstole og føler sig hensat til 50'erne. Man kan også nyde Vinterhaven på 5. sal med frit udsyn til stjerner og Københavns tage. Billigste hotelværeles koster over 3.000 kr.

Billedeserie: Oplev Københavns nye boutique-hotel

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.