Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 15/10/07

Højbro Plads

  • Højbro Plads Foto: Linda HenriksenHøjbro Plads Foto: Linda Henriksen
Pladsen har fået sin navn efter broen, der fører over til Christiansborg Slot, Slotskirken og Thorvaldsens Museum. Højbroen regnes for at være den ældste bro i byen. Da Absalon begyndte at opføre borgen på Strandholmen, blev han nødt til at bygge broen.
Pladsen har fået sin navn efter broen, der fører over til Christiansborg Slot, Slotskirken og Thorvaldsens Museum. Højbroen regnes for at være den ældste bro i byen. Da Absalon begyndte at opføre borgen på Strandholmen, blev han nødt til at bygge en bro over vandet. Ingen ved, hvordan den ældste bro fra 1167 har set ud.

I guldalderen var udsigten fra broen med til at inspirere flere malere. Eckersberg har gengivet amagerkonerne, når de sad på Gammel Strand nedenfor broen og solgte deres varer fra store fletttede kurve.

I hele 1800-tallet blev Højbro Plads iøvrigt meget benyttet til grøntsags- og blomstermarked. Ellers kunne den godt ligge øde hen.

I 1902 blev statuen af Absalon stillet op.

Under broen finder man Suste Bonnens skulptur af Agnete og Havmanden. Den kan med fordel opleves i tåget vejr ved nattetide, hvor den er oplyst og et helt specielt syn.

Else Marie Brakchi

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.