Føj til favoritter Del Send
Byliv | 10/12/12

Her kan du stå på ski i Storkøbenhavn

  • Sneen ligger i et dybt lag over det ganske land, og det giver muligheder for ægte vintersport i Danmark. Her er det en langrendsløber, der i en tidligere sæson nyder føret i Gribskov. Foto: Liselotte SabroeSneen ligger i et dybt lag over det ganske land, og det giver muligheder for ægte vintersport i Danmark. Her er det en langrendsløber, der i en tidligere sæson nyder føret i Gribskov. Foto: Liselotte Sabroe
Vintersport er en sjælden affære i kongeriget, men når vejret og føret udfordrer alle andre transportformer end den, hvor du monterer brædder under fødderne, er det tid til at komme ud i vinterlandet. Vi guider dig til de bedste skiløjper nær København.

...

København
Bellahøj Mark er et af de steder, hvor Københavns Kommune har gjort det muligt at udnytte den hvide masse, der lige nu har lagt sig over hovedstaden. Mere end tre kilometer løjpe er oprettet i anledning af sneens genkomst. For dem, der ikke selv har udstyr til at betræde det hvide element med ski, kan man ved Grøndal Multicenter låne ski og støvler. 

Frederiksberg
Hvis der skal mere fart over feltet er det klart, at man skal ud af vores flade land. Hvis turen går sydpå til alperne i vinterferien, kan man fint begynde træningen allerede nu, og det er der mulighed for i Lindevangsparken på Frederiksberg. Anlægget henvender sig primært til freestyle ski og snowboardere, og kælke er på ingen måde velkomne på bakken.

Gribskov
Nord for København finder man i øjeblikket den længste langrendsløjpe på Sjælland, hvor mere end 25 kilometer løjpe er farbar gennem træerne i Gribskov. Transporten dertil er lettest i bil, men alternativt er det muligt at tage toget til Kagerup Station. Ildsjæle fra Københavns Skiklub har lanceret en livetrack-tjeneste, der holder styr på, hvilke ruter der er blevet præpareret.

Jonstrup Vang
Vestegnen tilbyder også en mulighed for at røre benene på den skridbare masse. Jonstrup Vang har lige nu 10 kilometer "super skøjteløjpe" disponibel til de vinterglade motionister, oplyser Københavns Skiklub. Foreningen har et par anbefalinger til parkeringsmuligheder i nærheden.

Dyrehaven
De ihærdige skientusiaster fra Københavns Skiklub arbejder på at gøre Dyrehaven til et muligt skiresort, når nu vejret tillader det. Der er kørt et spor, og ifølge skiklubben betyder terrænet i området "Gude spor" til skifolket. Se de seneste opdateringer om løjpesporerne i Dyrehaven her.

Rude Skov
En tredje mulighed for nordsjællænderne er Rude Skov, hvor 2,5 kilometer af stisystemet gennem skoven er belyst med 239 lamper. Lysløjpen er en del af den 42 kilometer lange RudersdalRuten, og den henvender sig primært til løbefolket, men når underskoven er blevet dækket af sne, er det langrendsløberne, der har fortrinsret. Rudersdal Kommune oplyser, at lysløjpen er tændt fra klokken 15.00 til klokken 22.00 alle dage i vinterhalvåret.