Føj til favoritter Del Send
Byliv | 27/06/17

Her er sommerens helt store is-hit

  • Tequila, hvid chokolade og avocadois med hindbærcrumble på toppen. Øh, ja tak. Foto: Rasmus Kramer Schou

    Tequila, hvid chokolade og avocadois med hindbærcrumble på toppen. Øh, ja tak.

    Foto: Rasmus Kramer Schou
  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
Is som cocktail til både børn og voksne. Verdens bedste ide? Det tror vi nok.

»Jeg er helt besat af is. Jeg kan spise det 365 dage om året, morgen, middag og aften«.

Ordene er Geoffrey Canilaos - bartender og ejer af cocktailbaren Balderdash lige ved Helligåndskirken og Købmagergade i København.

»Sidste år gjorde han noget ved sin passion. Han lavede nemlig i forbindelse med Copenhagen Cooking en ice-cream-pop-op-cocktailudgave. Den blev en kæmpe succes, men jeg gør egentlig mest det her for mig selv. Og for alle andre is-fans, selvfølgelig,« forklarer han.

Geoffrey Canilao har nemlig lavet en permanent 'Boozy Ice Cream & Soda Bar' inde på Balderdash, hvor man kan smutte forbi og blive et overgearet legebarn fra torsdag til lørdag kl. 14-19, hvor isbutikken har 'åbent'. Derudover kører cocktailbaren med sine normale åbningstimer.

Læs også: Kendt bartender får endelig sin egen bar

Og hvorfor skriver jeg så overgearet legebarn? Fordi is ifølge Geoffrey er forbundet med barndom, og fordi vi som voksne aldrig giver os selv lov til at lege.

»Men jeg kan se, at når jeg serverer mine cocktails og is, så vækker det et legebarn i gæsterne. Alt ved det her minder folk om barndom, og man kan få lov til bare at have det skægt,« siger han.

Derfor bliver der også udleveret malebøger og farver, hvis man skulle være i dét humør. Menukortet indbyder i hvert fald til det.

Foto: Rasmus Kramer Schou

Hver cocktail koster 100-130 kr. og selvom det er en leg for Geoffrey, så er ambitionen som altid tårnhøj, når det kommer til kvaliteten. F.eks. har han udviklet en kreation med tequila, hvid chokolade, avokadois og frysetørrede hindbær og salt på toppen og kaldt den Rosio and Laura fra Hija de Sanchez, der begge er faldet på halen over den.

Læs også: Fra Noma til Torvehallerne: Her er verdens mest hypede taco shop

Derudover er Geoffrey som et barn i en slikbutik bag baren - han tester, finder på og leger sig frem til ting, der ikke er på kortet hele tiden, hvis man giver ham lov. Skulle man holde sig til menuen byder den på lækre sager som Københavnerstang. Grasshopper Milkshake (der smager som After Eight), eller måske en Balderdash Banana Spit, som får hele armen med rom-flamberet banan, flødeskum og mangefarvet krymmel.

Foto: Rasmus Kramer Schou

Isen får han via et samarbejde med firmaet Rå Chokolade og der er omkring 10 procent alkohol i selve isen, men man kan også sagtens få den alkoholfri.

»Vi har et hashtag der hedder #bringyourbaby, fordi børn faktisk er mere end velkomne herinde, så laver vi børneudgaver til dem, mens mor eller far hygger sig med en voksenudgave«.

Hvad: Balderdash Boozy Ice Cream & Soda Bar
Hvor: Balderdash, Valkendorfsgade 11, 1151 København K
Hvornår: Torsdag til lørdag kl. 14-19. Kører frem til efteråret.