Føj til favoritter Del Send
Byliv | 06/08/18

Hele august er der tapas og naturvin i det gamle tårn på Knippelsbro

  • Foto: scanpix
Kulturtårnet serverer resten af måneden spansk og portugisisk tapas med udsigt over Københavns Havn.

I mange år blev tårnet, som siden 1937 har ligget på Knippelsbro, ikke brugt til noget.

Efter at Foreningen Kulturtårnet sidste år - med rundhåndet hjælp fra Realdania - omdannede det ene af de to tårne til en regulær kulturinstitution, har det irgrønne stykke arkitektur summet af liv med udstillinger, koncerter, debatter og gastronomi.

Seneste skud på stammen er en intim pop-up restaurant, der resten af august serverer middag i form af spanske og portugisiske tapas ledsaget af naturvin hentet fra Rosforth & Rosforths vinkældre under broen, mens den sydeuropæiske specialitet tilberedes i tårnkøkkenet. Der er plads til 14 gæster, og menuen består af bio-mousserende vin og snacks, traditionel spansk og portugisisk tapas på delefade, tallerkener og bræt - i alt tre serveringer og tre glas naturvin.

Manden bag kobbertårnet, Kaj Gottlob (1887-1976), underviste - ud over sit virke på som arkitekt - på arkitektskolen og blev blandt andet kendt for at skrive sig ind i en neo-klassistisk og funktionalistisk tradition. Tårnet blev skabt på B&W-værftet og nåede at stå 80 år på den trafikerede bro, inden det blev gennemrenoveret i 2017 og genopstod som en ikke-kommerciel kulturinstitution, der skal skabe oplevelser for københavnere og turister. Projektet blev støttet gennem Realdanias kampagne Underværker, der støtter ildsjæle, som gør noget særligt til gavn for lokalsamfundet.

Kulturtårnet er da også blevet yderst populært. Det var for eksempel nomineret i kategorien »AOK prisen«, da vi tidligere på året uddelte Byens Bedste-priserne.

Billetten til middagen koster 625 kroner og kan købes her.