Føj til favoritter Del Send
Byliv | 12/03/18

Guide: Ugen i København byder på filmfestival, foredrag og vegansk festival

  • I denne uge er der bl.a. vegansk-restaurantuge. Her er det en burger med pulled jackfrugt. Foto: Iris

    I denne uge er der bl.a. vegansk-restaurantuge. Her er det en burger med pulled jackfrugt.

  • Foto: Claus Bech Foto: Claus Bech
  • Foto: Ikke oplyst
Ugen byder bl.a. på masser af dokumentarfilm når Cph:Dox vender tilbage.

Foto: Claus Bech

Foredrag og sangaften med Eddie Skoller

I Mogens Dahls Koncertsal kan man i aften møde Eddie Skoller til et helt særligt arrangement med foredrag og sang. Her har Eddie Skoller udvalgt sangene, og herefter forholder han sig helt frit til de temaer, tonerne og teksterne anslår. Det koster 250 kr. at deltage, og billetter købes på billetlugen.dk.

Hvad: En aften med Eddie Skoller
Hvor: Snorresgade 22, 2300 København S
Hvornår: 12. marts kl. 20


Clement Kjersgaard og Donald Trumps USA

Hvordan påvirker amerikanernes politiske situation resten af verden? Det vil Clement Kjersgaard gøre publikum klogere på ved dette foredrag. Clement Kjersgaard sætter fokus på en række spørgsmål som f.eks. hvad vil der ske? Og hvordan forholder  amerikanerne og resten af verden sig til en præsident, der skriver alle spilleregler om? Samtidig bliver der lagt op til debat, og der er masser af tid til, at publikum kan stille spørgsmål. Billetter koster 249 kr. på tikko.dk.

Hvad: Trump, USA og Verden
Hvor: Bremen Teater
Hvornår: 12. marts kl. 19


Foto: Ikke oplyst

Nu kommer den første veganske restaurant-festival

I denne uge afholdes Danmarks første veganske restaurantuge, hvor 35 forskellige spisesteder rundt omkring i hele landet serverer vegansk - det vil sige uden kød, fjerkræ, fisk, skaldyr, æg og mælkeprodukter. Ugen er døbt VeggieWeek. Her kan man købe menuer i tre forskellige priskategorier; 70 kr., 140 kr. og 215 kr. Læs mere, køb billet og se hvilke restauranter, der er med på veggieweek.dk.

Hvad: VeggieWeek
Hvor: Hele landet
Hvornår: 12.-18. marts


Festival vender tilbage med mere end 200 film

Københavns internationale dokumentarfilmfestival Cph:Dox vender i denne uge tilbage. Torsdag åbner festivalen med et tætpakket program med mere end 200 nye film. Foruden dokumentarfilm byder festivalen også på musik, talks og meget andet. Tjek hele programmet på cphdox.dk.

Hvad: Cph:Dox
Hvor: København
Hvornår: 15.-25. marts


Foto: Rasmus Flindt Pedersen

Årets Pressefoto 2017

For niende år i træk kan man se de bedste fotos fra landets pressefotografer i en stor udstilling på Den Sorte Diamant. Årets bedste pressefoto er selvfølgelig en del af udstillingen. Det er taget af freelancer Rasmus Flindt Pedersen, og det kan ses herover. Fotografiet forestiller en ældre kvinde, der bliver kørt gennem det befriede Mosul på ladet af en af Golden Divisions pansrede biler. Udstillingen byder på en lang række af billeder med temaer lige fra hverdag til sport og reportage.

Hvad: Årets Pressefoto 2017
Hvor: Den Sorte DIamant
Hvornår: Fra 3. marts til 21. april
Hvor meget: 50 kr. i entré