Føj til favoritter Del Send
Byliv | 22/01/18

Guide: Tips til din uge i København

  • Foto: Søren Solkjær Foto: Søren Solkjær
  • Foto: PR Foto: PR
  • Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen. Foto: Sophia Juliane Lydolph

    Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen.

    Foto: Sophia Juliane Lydolph
  • Foto: Ikke oplyst
Denne uge kan du se flotte kendisportrætter, se unik performance-installation på museum og se Jan Gintbergs nye show.

Britiske folk-rockere kommer til Forum

Det britiske folk-rock-band alt-J gæster tirsdag Forum. Bandet har solgt flere end to millioner album og spillet på en lang række store festivaler. De er aktuelle med deres tredje album, og nu lægger de vejen forbi København. Billetter koster fra 380 kr. på billetlugen.dk.

Hvad: alt-J
Hvor: Forum, Frederiksberg C
Hvornår: Tirsdag 23. januar kl. 20


Foto: Søren Solkjær

Stjernefotograf udstiller på museum

Gennem 25 år har den danske fotograf Søren Solkær fotograferet kendte mennesker over hele kloden. Alt fra skuespillere til musikere og politikere. På den retrospektive udstilling kan man se flere end 200 af portrætterne, blandt andre musikerne Paul McCartney, Björk, Amy Winehouse og Adele. Særligt til udstillingen har han fotograferet arkitekt Bjarke Ingels og EU-kommisær Margrethe Vestager.

Hvad: Søren Solkær Portrætter
Hvor: Frederiksborg Slot, 3400 Hillerød
Hvornår: Fra tirsdag 23. januar kl. 11


Oplev hjemmet i kunsten i gamle malerier

Den Hirschsprungske Samling har lavet en ny Hjørneudstilling kaldet »Hjemlighedens former, atmosfære, møbler og malerier«. Her er fokus på hjemmet i kunstens verden, og man kan se værker af bl.a. Vilhelm Hammershøi og Anna Ancher.

Hvad: Hjørneudstilling
Hvor: Stockholmsgade 20, Kbh. Ø
Hvornår: Åbner onsdag 24. januar kl. 11


Foto: Ikke oplyst

Ny performance-kunst på Statens Museum for Kunst

Billedkunst, performance og dans mikses, når designduoen KASPER-SOPHIE og koreograf Martin Forsberg laver en performance-installation på Statens Museum for Kunst. Her er fokus på nationalfølelse, og installationen fremføres af seks dansere med fiktive danske nationaldragter og perkussion-træsneakers. Installationen laves forskellige steder i udstillingen, og kan ses fire dage frem til søndag. Gratis, når entréen er betalt.

Hvad: National Udstilling
Hvor: Statens Museum for Kunst
Hvornår: Onsdag 24. januar kl. 15.30-19.30


Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen. Foto: Sophia Juliane Lydolph

Klassisk fransk bistro hylder 12 danske divaer

Der er god bistromad og intimkoncerter med danske divaer på programmet, når L’Education Nationale sætter »Cabaret« i gang. Stemningen på L’Education Nationale er som på det lokale stamsted i Paris, også selv om du ikke har været der før. Ingen fancy møbler og andet moderne gods, men rødpolstrede træbænke og små borde. Musikken herinde er selvfølgelig en del af charmen, og i hele 2018 vil de skrue op for netop den del, når de hædrer 12 danske divaer. De kalder deres koncept »Cabaret«, og med i billetprisen på 649 kr. pr. person får man både en fire-retters bistromenu serveret fra kl. 20 til 22 forenet med en lille intim kunstnerisk koncert fra kl. 22 til midnat. Det sker en torsdag i hver måned. Man kan bl.a. opleve Cæcilie Norby, Alberte Winding og Marie Carmen Koppel. Første gang er på torsdag, hvor man kan høre Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen. Find billetter på billetto.dk.

Hvad: Cabaret
Hvor: Larsbjørnsstræde 12, 1454 Kbh. K
Hvornår: Torsdag 25. januar kl. 20


Foto: PR

Gintberg red(d)er verden i nyt liveshow

Standup’eren Jan Gintberg er klar med et nyt liveshow. Han vil ikke afsløre, hvad det handler om, men han plejer at være ganske underholdende. »Det her bliver et show med langt mere håb end håbløshed, men selvfølgelig er jeg da rasende! At redde verden ene mand er en opgave for præsidenter, generaler og popmusikere. Jeg starter i hvert fald nu. Glæd dig! Det kan kun gå for langsomt,« siger han selv. Billetter koster fra 295 kr. på ticketmaster.dk.

Hvad: Jan Gintberg
Hvor: Bellevue Teatret
Hvornår: Premiere torsdag 25. januar