Føj til favoritter Del Send
Byliv | 12/10/17

Guide til Kulturnatten: 5 med spændende kunst og kreativitet

  • Foto: Ikke oplyst Foto:
Lav din egen gipsfigur, besøg Kulturtårnet og hør gamle røverhistorier fra broens 80 år i byen eller se lysinstallationerne i Cisternerne. Kulturnatten byder på masser af spændende kunst til alle aldre.

Foto: SMK Foto: Ikke oplyst

En aften med gips

Den Kongelige Afstøbningssamling, der er en del af Statens Museum for Kunst, har som noget helt særligt åbent denne aften. Her kan man gå på opdagelse i den kridhvide verden blandt tusindvis af gipsafstøbninger i det gamle pakhus. På aftenen kan man komme med på rundvisning og lytte til art talks. Man kan også få lov at lave sin egen figur i gips. Aftenen igennem kan man også opleve optrædener fra Copenhagen International School of Performing Arts.

Hvad: Den Kongelige Afstøbningssamling
Hvor: Toldbodgade 40, 1253 Kbh K
Hvornår: Kl. 18-00

Foto: Sofie Amalie Klougart scanneren

Foto og lyd i fin forening

På denne aften kan man opleve fotografen Sofie Amalie Klougarts udstilling »Kaldet - landskab af myter«. De kunstneriske billeder vil få et nyt liv ved et helt særligt sammenspil mellem lys, lyd og billeder. Rummet vil ændre udtryk, når lyset forvrænges, og billederne akkompagneret af lyd. Den elektro-akustiske komponist Mads Kjeldgaard Nielsen vil til billederne fremføre en uropførelse af et lydværk, der er baseret på reallyd.

Hvad: Fotografisk Center
Hvor: Staldgade 16, 1699 Kbh V
Hvornår: Kl. 18-22

Foto: Ikke oplyst

Kultur i tårnet

I sommer åbnede Kulturtårnet på Knippelsbro efter at have fungeret som kaffestue for bropasserne. Nu er tårnet renoveret, og det fremstår som et nyt udstillingssted i byen. Knippelbros 80-års fødselsdag er her i centrum, og man kan få masser af gamle røverhistorier fra broens historie. I tårnet kan man komme på en guidet podwalk med anekdoter fra havnen. Hver time bliver der uddelt hovedtelefoner, men man skal selv medbringe sin smartphone for at kunne lytte til podcasten.

Hvad: Kulturtårnet
Hvor: Knippelsbrogade 2, Kbh K
Hvornår: Kl. 18-00

Foto: Ikke oplyst

Fremtidens kreatører

Kigger man forbi Kunstakademiets Skoler for Arkitektur, Design & Konservering i den tidligere flådestation Holmen, kan man se udstillinger med designs og kreationer fra fremtidens talenter. Samtidig kan man kigge forbi det særlige bibliotek i Klejnsmedjen eller komme med på rundvisning og lytte til fortællinger om Holmen før og nu.

Hvad: Kunstakademiets Skoler for Arkitektur, Design & Konservering
Hvor: Philip de Langes Allé 10, Kbh K
Hvornår: Kl. 18-22

Foto: Jens Markus Lindhe

Lys i mørket

I Søndermarken tændes lanterner ved mørkets frembrud, og i den anmelderroste Hiroshi Sambuichi-udstilling i Cisternerne vil der ligeledes være særlige lysinstallationer på aftenen. Under kyndig vejledning af arkitekt Gitte Mathiasen kan man klippe, klistre og prøve kræfter med origami, og det er muligt at lave sin egen lanterne. Et japansk folkekøkken sørger for lækkerier, så man kan få stillet sulten efter at have udforsket udstillingen under jorden.

Hvad: Cisternerne
Hvor: Søndermarken, Frederiksberg
Hvornår: Kl. 18-00

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer