Føj til favoritter Del Send
Byliv | 12/10/17

Guide til Kulturnatten: 5 fede events med musik og teater

  • Foto: Thomas Lekfeldt / Niels Ahlmann Olesen Foto: Thomas Lekfeldt / Niels Ahlmann Olesen
  • ccc Foto: PRccc Foto: PR
  • Foto: NIELS AHLMANN OLESEN Foto: NIELS AHLMANN OLESEN
  • Foto: Ikke oplyst
  • Foto: Nanna Kreutzmann Foto: Nanna Kreutzmann
  • Foto: Thomas Lekfeldt Foto: Thomas Lekfeldt
Vild med musik og teater? Så begiv dig ud i Kulturnatten og besøg fem steder med forestillinger, koncerter og meget mere.

Foto: Thomas Lekfeldt

 

Dansetrin og pigtrådsmusik

Pigtrådsmusikken strømmer ud af højtalerne på Arbejdermuseet, hvor tiden skrues tilbage til 1950erne. På de bonede gulve er der danseundervisning fra kl. 18.30, og her kan både store og små lære hand jive og stroll. Morten Wittrock Band og en særlig gæst sørger for livemusik fra kl. 19. Når maven knurrer, kan man tage en pause fra dansen og forsyne sig med gullaschsuppe for en flad 50er i museets gård.

Hvad: Arbejdermuseet
Hvor: Rømersgade 22, København K
Hvornår: Kl. 18-00

Foto: NIELS AHLMANN OLESEN

Kostumer og ballet på Gamle Scene

På Det Kongelige Teater er der masser af underholdning for teaterinteresserede familier, når både de yngste og de ældste elever fra Balletskolen viser trin på Gamle Scene. Aftenen igennem kan man også høre om, hvordan det er at gå på en balletskole, og så er der mulighed for at prøve sjove og flotte teaterkostumer samt blive sminket som en ægte skuespiller.

Hvad: Det Kongelige Teater – Gamle Scene
Hvor: August Bournonvilles Passage 8, København K
Hvornår: Kl. 18-22

 

Foto: Nanna Kreutzmann

Filosofi og fællessang

Hovedbiblioteket har musik, litteratur, filosofi og hemmeligheder på programmet. Flere gange i løbet af aftenen er der fællessang, hvor alle opfordres til at skråle med, og kl. 20 indtager musikeren Adi Zukanovic scenen. I bibliotekets små afkroge kan man lade sig føre ind i bl.a. Kierkegaards og Nietzsches universer, eller man kan udfordre sine fordomme på Menneskebiblioteket, hvor bl.a. en hjemløs og en homoseksuel er til udlån.

Hvad: Københavns Hovedbibliotek
Hvor: Krystalgade 15, København K
Hvornår: Kl. 18-00

 

ccc Foto: PR

Impro-sjov på lille teater

Byens Bedste-vinderen Improv Comedy Copenhagen slår i anledning af Kulturnatten dørene op og inviterer nysgerrige folk til at kigge indenfor og få et godt grin. Hele aftenen sørger det lille teaters garvede comedy-hold for morsomme forestillinger, der alle foregår på engelsk og har en varighed af 20-25 minutter. Ikke to shows er ens, for det hele er selvfølgelig improviseret. Der kan købes drinks i baren.

Hvad: Improv Comedy Copenhagen
Hvor: Frederiksholms Kanal 2, København K
Hvornår: Kl. 18-00

 

Foto: Ikke oplyst

Museum med musik i

Man kan trutte i trompeter, kramme celloer, blæse i tubaer og lytte til bløde toner på Frederiksberg, hvor Københavns mest musikalske museum holder åbent hus. Her er aktiviteter for hele familien, og Kalle Mathiesen fra Ramasjang samt jazzpianist Henrik Gunde står for underholdningen. I udstillingen er der skattejagt for ungerne og rig mulighed for at blive klogere på alverdens instrumenter – bl.a. et selvspillende klaver.

Hvad: Musikmuseet
Hvor: Rosenørns Allé 22, Frederiksberg C
Hvornår: Kl. 18-00