Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 01/10/12

Guide til Kulturnatten 2012

  • Thorvaldsens Museum Foto: David HøgsholtThorvaldsens Museum Foto: David Høgsholt
Kulturnatten i København byder på en masse spændende oplevelser. Her er muligheden for at se og opleve København på en helt ny måde. AOK-redaktionen giver sit bud på, hvad de vil lave i kulturnatten 12. oktober 2012.

...

Lisbeth Quass - Shopping

Foto: Linda Henriksen

På Kulturnatten vil jeg opsøge steder, jeg ikke kommer til daglig.

Jeg skal en tur på Christiansborg, hvor jeg skal i Folketinget, gense de farvestrålende gobeliner i Riddersalen og opleve de glemte ruiner af middelalderborge under slottet.

Før jeg går videre i natten, skal jeg forbi Junkbusters loppemarked på slotspladsen, hvor alt overskud går ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse.

Bagefter skal jeg en tur i Huset Kbh, der er et kulturhus med rødder til hippiebevægelsen, Thylejren og Christiania. Mellem klokken 18 og 24 er alle husets kringelkroge åbnet op for udefrakommende, og der er undergrundsteater, stand-up og transvestitmodeshow.

Derefter skal jeg på Den Hemmelige Tur på Refshaleøen. Jeg ved faktisk ikke, hvad turen går ud på, men øens industrielle nostalgi, nedlagte havnekvarterer og gamle militærgymnastiksal sætter den helt rigtige kulisse for en stemningsfuld kulturnat.

Læs mere

Christina Majcher - Natteliv

Foto: Ikke oplyst

I min verden har vinylpladen aldrig været væk, for den er der heldigvis mange dj’s, der af indlysende årsager stadig sværger til frem for CD’er og laptops.

Jeg vil indlede aftenen på Designmuseet, som hylder LP’en som et ”genopstået medie” med en udstilling af 400 særligt flotte eller specielle pladecovers, mens LP-glade DJ’s vender plader rundt omkring på museet og det hyggelige vesterbro-hængeudsted Sort Kaffe og Vinyl serverer både kaffe og plader i forgården.

Og nu jeg er i gang med holdbare, ikkedigitale medier, vil jeg derefter smutte over på den anden side af vejen til boghandlen ”Visdomsbøgerne”, hvis ejer Sven Damsholt har besluttet at lukke endegyldigt netop på Kulturnatten kl. 22.

Nu er han nemlig blevet 96. Respekt! Og tag den, efterlønnere. Og når jeg har vandret rundt mellem de spirituelt tungtlæssede boghylder og måske fundet en Rumi-bog, jeg ikke havde i forvejen, vil jeg suse mod Vesterbro, hvor fotofællesskabet 16tyve viser flotte fotografier blæst op på murene i deres baggård helt frem til kl. 01.
Designmuseum Danmark, Bredgade 68. Visdomsbøgerne, Bredgade 67. 16tyve, Vesterbrogade 80B.

Læs mere

Therese Rekling - Scene

Stjerner Foto: TYCHO BRAHE PLANETARIET

Kulturnatten handler om at opleve nyt og at komme backstage på det velkendte.

Derfor skal min aften starte med en rundvisning på Det Kongelige Teaters Balletskole, som udklækker de største talenter inden for balletten på Det Kongelige Teater. Skolen er en ældgammel institution, hvor disciplin og passion er tæt forbundet.

På kulturnatten lukkes publikum ind i de snævre gange og gemakker, og bliver ført rundt af de mindste elever, som også viser trin fra træningssalen, mens de ældste elever giver eksempler på moderne dans.

Efter at have mødt de inspirerende børn, er jeg klar til at gå i dybden med min egen identitet og historie på Rigsarkivet, som tilbyder behandling i slægtsforskningsklinikken. DRs udsendte fortæller om programmet “Ved du hvem du er?” og der vil være rundvisning i det store arkiv, som rummer hele nationens historie. I skriveværkstedet kan både børn og voksne prøve at skrive med fjerpen og blæk.

Bagefter vil jeg gå fra København K til Vesterbro for at opleve stemningen på gaden denne aften, som altid er en stor del af oplevelsen. Jeg slutter kulturrejsen i Planetariet, hvor der er afgang til stjernerne frem til midnat.

Her kan man opleve Jorden som astronauterne ser den, besøge Månen og flyve igennem Saturns ringe. Aftenen igennem kan man høre foredraget "50 år under sydhimlens stjerner" ved astrofysiker Michael Linden-Vørnle.

Læs mere

Kasper Olesen - Musik og Film

Medicinsk Museion i Bredgade Foto: Bjarke Ørsted

På Kulturnatten skal man naturligvis udforske byen på ny og opleve steder, man normalt ikke kommer, eller steder, der på denne ene dag vender tingene lidt på hovedet

Jeg har for eksempel aldrig besøgt Medicinsk Museum i Bredgade, så på Kulturnatten vil jeg se, hvad de har at byde på.

Foruden de forskellige udstillinger, kan man denne aften høre om kirurgiens historie hver halve time mellem 19 og 22.30. På vejen vil jeg dog lige besøge Frederiksbergs nye revykvarter bag ved Flintholm station.

Her kan man få en forsmag på det kommende kulturhus, KU.BE, som på Kulturnatten er repræsenteret ved telte og kulturcontainere på den grund, hvor kulturhuset kommer til at stå. Der er koncerter i KPMG bygningens auditorium, godnathistorier i Den Gule Villa, og så kan man prøve at spise sig gennem Kulturnattens største folkekøkken, som bliver sat op af mindst 15 madklubber.

Bagefter skal jeg en tur i Cinemateket for at afprøve min mere eller mindre ubrugelige viden om tv-serier. Der er tv-quiz i Cinematekets bibliotek klokken 20.30, men filmhuset bugner af spændende aktiviteter på Kulturnatten, fra foredrag om Klovn eller Mad Men, til monstersminkning og opvisning af 50er kostumer.

Læs mere

Rasmus Meldgaard Harboe - Byliv

Foto: CAROLINE PANKERT

Kulturnatten skal i mine øjne nydes ved at udforske ukendte dele af det københavnske kulturliv. Jeg elsker at give mig tid til at lære endnu flere steder at kende i min dejlige by og få øjnene op for de dele af kulturlivet, som jeg ikke er helt dus med - og det tror jeg er sundt. Jeg har tænkt mig at tage ind til Statens Museum for Kunst og opleve balletdanserne Susanne Grinder og Alban Lendorf danse en solo fra forestillingen Le Rosignol (Nattergalen) af Stravinsky.

Når jeg er færdig der, vil jeg bruge rigtig lang tid på at se på alle de forskellige mennesker, som dukker op til sådan et omfattende arrangement, som Kulturnatten er. Når jeg har fået nok af det, vil jeg drøne videre til Storm P. Museet på Frederiksberg og opleve de legendariske tegneseriestriber »De 3 Små Mænd & Nummermanden«.

Min aften skal helt sikkert afsluttes med det annoncerede afterparty på Vega med nogle venner til elektrotoner med en kold fadøl i hånden. Og når det hele er slut, vil jeg nyde turen hjem gennem København og med tanken om, at jeg bor i en fantastisk og kulturrig by.

Læs mere

Andrea Stilling Smidt - Erhvervspraktikant

Foto: Reuters

Eftersom kulturnatten plejer at være en festlig aften med en masse muligheder for at opleve nye ting, vil jeg starte med at tage til HUSET-KBH. Der vil man både kunne opleve Stand-up med Freakshly Funny , undergrundsteater og transvestit-modeshow, hvilket jeg ikke har set før.

Kulturnatten handler om at opleve København på en anderledes måde, end man plejer. Botanisk Have er altid hyggelig, og det, at der er lysfestival denne aften, gør den ekstra spændende. Mens man går gennem haven, vil der være en masse farver, som via spots udsmykker træerne og drivhusene. Der vil også blive tændt stjerner i mørket og være musik i baggrunden. Jeg tror, at dette er en god mulighed for at få taget nogle rigtig flotte billeder.

Inden jeg slutter Kulturnatten af, vil jeg gå op til Rundetårns observatorium. Her vil jeg se dobbeltstjernen Albireo og fire af Jupiters måner - endnu en grund til at håbe på en skyfri Kulturnat.

Læs mere

 

Se også: Alt om efterårsferien

Kulturnat i København.  Foto: Nanna Kreutzmann

AOK-redaktionen har samlet artikler og guides som inspiration til din efterårsferie.

 

Det mener brugerne..

Spis på ruten ..............

Som mangeårig eksilkøbenhavner har jeg kun oplevet en enkelt Kulturnat.

Vi dummede os med en hjemlig middag. Det betød vi kom for sent til alting, det lige undtaget de lange køer.

Så spis på ruten, husk de fornuftige sko og det gode humør.

God Kulturnat !!

 

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register