Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 04/04/12

Guide med gang i: Det kan du lave i påskeferien

  • Foto: Mogens Flint Foto: Mogens Flint
Op af sofaen! Du behøver ikke bruge alle fridagene på lammesteg, snaps og påskeæggejagt. Påsken byder på masser af aktiviteter, der kan sætte ekstra gang i ferien.

Tidspunkt:

Fredag 6. apr. 2012, kl 20:00
Se alle datoer

Solbjerg Plads

Solbjerg Plads 0
2000 Frederiksberg

Langfredag med rul i

Foto: Mogens Flindt

Har du brug for at råde bod på et påskeægsmisbrug, kommer chancen langfredag aften.

Årets første Friday Night Skate afgår fra Solbjerg plads, og et par timer med små hjul under fødderne burde forbrænde de værste chokolade-bivirkninger. Det amerikanske fænomen Friday Night Skate kom til København i 1999. Siden har rulleskøjteløbere indtaget byen på udvalgte fredage, og i år bliver det til 12 løb.

Som altid begynder ruten på Solbjerg Plads, hvor løberne også ender omkring to timer senere. I mellemtiden kører det store felt rundt i gaderne. Alle kører i samlet flok på kørebanen blandt de øvrige trafikanter. Feltet bliver dog eskorteret af både motorcykelbetjente og erfarne rulleskøjteløbere. Og skulle nogen alligevel falde og slå sig, er de såkaldte Flying Nurses klar med førstehjælp.

Læs også: Tusind rulleskøjtere løs i gaderne

Det er gratis at deltage, men løberne skal kunne bremse sikkert og følge tempoet. Farten ligger omkring 15 kilometer i timen, og der er plads til både skatere og familier med løbeklapvogne.

Hvad: Friday Night Skate
Hvor: Start på Solbjerg Plads, 2000 Frederiksberg
Hvornår: Langfredag kl. 20 til ca. 22
Hvordan: Gratis

Tidspunkt:

Søndag 8. apr. 2012, kl 20:00
Se alle datoer

Ballerup Super Arena

Marbækvej 6
2750 Ballerup

På-på-påskedag

Blandt de optrædende til årets DDJA er Lucy Love. Hun optrådte også til showet sidste år i Valby Hallen. Foto: PR

Hvert eneste år på selveste påskesøndag afholdes prisuddelingen Danish DeeJay Awards. Og den er efterhånden blevet så populær, at man har måttet rykke til nye rammer for at give plads til publikum.

I denne omgang rykker festlighederne således til Ballerup Super Arena, hvilket giver plads til mindst 7.500 publikummer - omkring 1.500 mere end til sidste års DDJA i Valby Hallen.

Udover priser som Årets Bedste Klub og Årets Bedste DJ uddeles Kjeld Tolstrup-prisen for første gang i år. Den gives til nogen med et ekstraordinært talent - i den ånd, som Tolstrup selv ville have gjort det, hvis han stadig var i live. Blandt de optrædende til årets show er Suspekt, Lucy Love, Rosa Lux, Clemens og Kidd, og når de mere end tyve statuetter er uddelt, holdes der kæmpefest med blandt andre Martin Solveig (der har produceret Madonnas nyeste hitsingle og sidst kunne opleves til gigantfesten Sensation i Parken) bag dj-pulten.

Læs også:Danish DeeJay Awards rykker til større rammer

Hvad: Danish DeeJay Awards
Hvor: Ballerup Super Arena, Ballerup Idrætsby 4, 2750 Ballerup
Hvornår: Påskesøndag 8. april kl. 20, dørene åbner kl. 18
Hvordan: 295 kr. på lidtmere.dk

Tidspunkt:

Onsdag 4. apr. 2012, kl 14:00
Se alle datoer

Øksnehallen

Halmtorvet 11
1700 København V

På spil i påsken

Foto: Copenhagen Games, PR

Nu bliver vejret jo ikke helt lige så lunt og piblende forårsagtigt i påskedagene, som man kunne have drømt om, men så kan man også med noget bedre samvittighed give sig hen til de indendørs fornøjelser.

For eksempel i Øksnehallen i Kødbyen. Her er det nemlig blevet en fast tradition for top-computerspillere fra hele verden at mødes til eSportturneringen Copenhagen Games og dyste digitalt i påskedagene. Mere end 25 forskellige lande deltager i turneringerne, og der dystes bl.a. i de populære spil StarCraft, CounterStrike, BattleField og FIFA.

De store finaler afvikles naturligvis på scener med storskærme og live-streames samtidig til millioner af seere over hele verden. Og danske spillere er med helt i top, så man kan sagtens opdyrke en vis landsholdsstemning på tilskuerpladserne.

Men man behøver ikke bare at kigge på: Der vil også være rig mulighed for selv at prøve masser af spil på de opstillede konsoller i hallen. Og lørdag kan man fx kvalificere sig til verdensmesterskaberne i FIFA.

Se programmet for Copenhagen Games her

Hvad: Copenhagen Games
Hvor: Øksnehallen, Halmtorvet 11, Kbh. V
Hvornår: 4.-8. april. Tjek tider på copenhagengames.com
Hvordan: 50 kr. per dag.

Tidspunkt:

Torsdag 5. apr. 2012, kl 10:00
Se alle datoer

Forum Copenhagen

Julius Thomsens Plads 1
1925 Frederiksberg C

Påske med genbrug

Foto: Jonas Vandall Ørtvig

Du vil næppe finde påskeæg eller påskeharer på det store loppemarked, som skærtorsdag og langfredag bliver afholdt i Forum. Til gengæld er der god mulighed for at kigge på og handle sig til et utal af andre ting.

Forårsloppemarkedet fylder nemlig traditionen tro Forum med stande af enhver slags i påskedagene, så hvis man er på udkig efter en god genbrugshandel, så er Forum en obligatorisk påskeudflugt. Begge dage åbnes dørene klokken 10, og der kan shoppes, snuses og hygges indtil klokken 17. Indgangsbilletten koster 35 kroner og børn under 12 kommer gratis ind i følgeskab med voksne.

Kommer man i samlet flok, kan man købe et såkaldt kræmmerkort for 250 kroner. Kortet giver adgang for 10 personer, som oven i købet kan springe køen ved indgangen over og komme ind gennem VIP-indgangen. Det er ikke ofte, man hører om »red carpet events« ved loppemarkeder, men ved dette påskemarked er der altså ingen smalle steder.

Hvad: Påskeloppemarked
Hvor: Forum, Julius Thomsens Plads 1
Hvornår: Skærtorsdag og langfredag kl. 10 - 17
Hvordan: 35 kr. pr dag

________________________________________________________


Læs også guiden:
Aktiviteter i påsken

 

Det mener brugerne..

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register