Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 20/01/12

Guide: Fem gratis oplevelser i København

  • Foto: Marie Hald Foto: Ikke oplystFoto: Marie Hald
Det behøver ikke være dyrt at udforske byen sammen med sine børn. Faktisk byder København på adskillige gratis oplevelser, hvad enten man er til natur eller museer. Vi guider dig til fem af dem her.

Søndermarken

Roskildevej 1
2000 Frederiksberg

Søndermarkens nye aktivitetspladser

Søndermarken med egern Foto: Linda Henriksen
Man skal ikke engang over Valby Bakke for at opleve den nye og forbedrede Søndermarken, som ganske enkelt er et hit for børn og voksne i alle aldre. Bag ordet ”aktivitetspladser” gemmer der sig fantastiske naturlegepladser til børn (eller motionspladser til voksne) med bl.a. trampoliner.

Følg den 2,5 km lange sti rundt, og I kommer forbi alle pladserne – især trampolinpladsen ved Valby Langgade og ”redskabs”-pladsen ved Søndre Fasanvej er fantastiske legepladser for børn. Hvis I er heldige, får I måske også et glimt af et egern. Og så kan I vinke ind til dyrene i ZOO.

Nationalmuseet

Ny Vestergade 10
1471 København K

Børnenes Museum på Nationalmuseet

nationalmuseet Foto: Brian Bergmann
Nationalmuseet har en helt fantastisk børneafdeling, hvor man kan få adskillige timer til at gå. Her er noget for alle aldre; børnene kan være pakistanske købmænd, prøve tøj fra fremmede himmelstrøg eller fra vores egen stenalder.

De kan lave mad over ”åben” ild, sidde i et vikingeskib eller på en hest, og endelig kan de tegne deres oplevelser i tegnerummet. Her står ting ikke i utilgængelige montrer, alt må røres og prøves.

Disney

Amagertorv 80
1160 København K

Disney butikken

Foto: Keld Navntoft Foto: Ikke oplyst

Jeg medgiver gerne, at det er meget kommercielt og ikke specielt højkulturelt, men det er og bliver et hit for børn. I Disney butikken på Amagertorv finder du alt, hvad hjertet begærer af Disney legetøj, og for piger er det lykken bare at gå rundt og se på alt det fantastiske prinsesse- og fe-legetøj, der findes.

Kan med fordel kombineres med et besøg på Nationalmuseet, som ligger cirka ti minutters gang fra Amagertorv.

Ny Carlsberg Glyptotek

Dantes Plads 7
1556 København V

Ny Carlsberg Glyptotek

Foto: Kim Nilsson Foto: Ikke oplyst
Der er fri entré på Glyptoteket om søndagen, og det bør man virkelig udnytte. Den egyptiske samling er spændende for både børn og voksne, og i vinterhalvåret er der gratis omvisninger for børn.

Vinterhaven med palmer, guldfisk og statuer er også rigtig fin og giver lidt sommerstemning på en kedelig, grå dag.

Lindevangsparken

Hjørnet af Finsensvej og Dalgas Boulevard. 1
2000 Frederiksberg

Lindevangsparken

Foto: Christian Lindgren Foto: Ikke oplyst

I Lindevangsparken på Frederiksberg (hjørnet af Finsensvej og Dalgas Boulevard) kan dine børn lege på forskellige legepladser, stå på skøjter om vinteren og soppe i soppebassin om sommeren.

Naturvejlederne i Frederiksberg Kommune laver engang imellem gratis aktiviteter her, f.eks. aflevering af juletræer, som laves til flis, og mulighed for at bygge fuglekasser og laver fuglefoder.

 

Det mener brugerne..

SOMMERDANS I FÆLLEDPARKEN

MANDAG D. 24. JUNI - 25 JULI 2013

Nu er det igen tid til at finde danseskoene frem og kaste sig ud i alverdens sjove, forførende og inciterende dansestilarter – få smilet frem og sved på panden.
Københavns Kommune gentager succesen med dans under åben himmel i Fælledparken fra 24. juni til 25. juli.

Sommerdans åbner mandag 24. juni kl. 19 med den legende pardans Samba de Roda instrueret af Mia Monique. Aftenens program byder endvidere på sprudlende brasiliansk live musik med orkestret Só toca Bebendo ledet af Marquinho da Dona Geralda.

Resten af sommeren er der danseundervisning for begyndere i alverdens stilarter som f.eks. African Clubbing, Salsa, Dancehall, Tango, Ballroom og dansk folkedans.

Sommerdans foregår mandag-torsdag kl. 19-22 på Dansepladsen i Fælledparken på hjørnet af Edel Sauntes Allé og Øster Allé. Dansepladsen har for nyligt gennemgået en større renovering og fremstår nu som en ny og spændende teater- og festplads.

Sommerdans for børn byder op til dans i forskellige stilarter hver torsdag eftermiddag; for børn op til ca. 7 år kl. 12-12.45 og for de større børn kl. 13-14.

Fri entré - i tilfælde af regn aflyses.

Løbende informationer via Sommerdans i Fælledparken på Facebook.

Yderligere information fås på www.kk.dk/sommerdans

 

Nationalmuseet, Børnenes Museum

Børnemuseet er helt fantastisk, nej jeg vil ikke hjem endnu, det siges og høres rigtig mange gange når man er der. Mine børnebørn elsker stedet og kan sagtens besøge det 2 dage i træk. Glem ikke resten af Nationalmuseet, børnene er ikke ret gamle før det også er spændende at se moselig, mumier og andet, tag en afdeling af gangen.

 

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester