Føj til favoritter Del Send
Byliv | 12/07/11

Guide: Få tips til sommerferien i København

  • Foto: Bax Lindhardt Foto: Ikke oplystFoto: Bax Lindhardt
Hvad gør du når vennerne er rejst ud af byen, og kedsomheden er begyndt at melde sig... Fortvivl ikke – vi har masser af forslag til, hvad du kan lave.

Hvis du vil slænge dig i solen

Ved Dronning Louises Bro kan du på varme dage slænge dig på Kaffesalonens madrasser – på stedets store ’træbro’ nede i søen – og nyde at være ved (eller rettere på vandet), selvom du befinder dig midt inde i byen. Tag en tyk bog eller en god ven med og bestil en kølig drink i den udendørs bar.

Hvad: Kaffesalonen
Hvor: Peplinge Dossering 6 2200 København N.

Den nyåbnede kaffe- og juicebar Olivers på Frederiksberg Allé er både et hit, når solen skinner (der er skygge under træerne langs alléen), og hvis det er køligt (den store, udendørs bålovn spreder god varme). Smæk stængerne op på en af de bløde sofaer, læn hovedet tilbage på en pude og bestil en lækker juice eller måske endda en af stedets gode is.

Hvad: Olivers
Hvor: Frederiksberg Allé 69, 1820 Frederiksberg C

_________________________________________________________

Hvis ungerne keder sig

Tag en tur til Amager Strand, som under temaet ’Stranden i bevægelse’ tilbyder forældre og børn flere forskellige gratis aktiviteter i de første uger af sommerferien. F.eks. kan I være med til at lave teater, danse eller dyrke kampsport, og det hele er gratis at deltage i. I kan også bare gå en tur langs stranden – eller tage en dukkert i det kolde vand, hvis vejret er til det.

Hvad: Stranden i bevægelse
Hvor: Amager Strandpark
Hvornår: Indtil 17. juli

I hjørnet af Botanisk Have ligger Maskinhallen, hvor hvalinteresserede børn og deres voksne hele sommeren igennem kan se nærmere på skeletter fra hvaler – bl.a. kan man opleve det kæmpestore skelet fra finhvalen, som sidste sommer svømmede på grund i Vejle Fjord.Hvad
: Kæmpeskeletter fylder Botanisk Have
Hvor: Botanisk Have Øster Farimagsgade 2 B 1353 København K.
Hvornår: Indtil 23. oktober

_________________________________________________________

Hvis det regner

Leg turist i din egen by og besøg Christian den fjerdes smukke eventyrslot Rosenborg, som ligger midt i Kongens Have. Husk at bevæge dig ned i kælderen, hvor Skatkammeret gemmer på landets kronjuveler. Når du har set hele slottet, er regnen sikkert stilnet af, så du kan indtage frokosten (det kunne evt. være en sandwich fra Lottes Sandwichbar på Kronprinsessegade 10) på et picnictæppe i Kongens Have.

Hvad: Rosenborg Slot
Hvor: Øster Voldgade 4 1350 København K


Tag Kystbanen til Louisiana i Humlebæk og se den spændende udstilling ’LIVING Arkitekturens Grænser III-IV’. Udstillingen, som kører hele sommeren, danner kapitel tre og fire i museets serie om Arkitekturens Grænser, som bl.a. handler om arkitektur og mennesket i en tid præget af nye strukturer, nye medier og nye måder at kommunikere og tænke på. Drik bagefter en kop kaffe og spis et stykke kage i museets hyggelige café med udsigt over vandet og og Louisianas smukke have.

Hvad: Louisiana
Hvor: Gl. Strandvej 13 3050 Humlebæk

_________________________________________________________

Hvis du vil have eventyr

Er du til eventyr og action i kombination med vand, så er Copenhagen Cable Park på Amager sikkert noget for dig. Via wires, udspændt mellem pæle i vandet bliver man trukket af sted på wakeboard eller vandski med 30 km/t. Sikkerhedsudstyr som hjelm og veste kan lejes på stedet. En times adgang koster 100 kr. på hverdage og 150 kr. i weekender. Hver søndag er der timer for børn og begyndere.

Hvad
: Copenhagen Cable Park
Hvor: Kraftværksvej 20 2300 København S


En tur gennem skoven på en mountainbike kombinerer frisk luft og motion med et godt adrenalinkick. Find din gamle mountainbike frem fra kælderrummet eller lej én hos en af byens cykeludlejninger. Du skal lidt uden for byen for at finde terrænet til det – kør f.eks. til Hareskoven eller Rudeskov, hvor der er mange gode mountainbike-ruter.

Hvad: Hareskoven
Hvor: Cirka 26 km nordvest for København

Hvad: Rudeskov
Hvor: Cirka ti km nord for København


Læs også
: Guide: Se byen fra en skæv vinkel