Føj til favoritter Del Send
Byliv | 12/02/18

Guide: Det kan du lave i København denne uge

 • Foto: Ida Guldbæk Arentsen Foto: Ida Guldbæk Arentsen
 • Kodo, the world's leading Taiko drumming ensemble, kick off their UK tour with spectacular new show Kodo One Earth Tour 2014: Legend, at The Lighthouse, Poole. UK. Foto: Simon Jay Price

  Kodo, the world's leading Taiko drumming ensemble, kick off their UK tour with spectacular new show Kodo One Earth Tour 2014: Legend, at The Lighthouse, Poole. UK.

  Foto: Simon Jay Price
 • Vinterbrødre (Hlynur Pálmason, DK/IS, 2017) Foto: Ikke oplyst

  Vinterbrødre (Hlynur Pálmason, DK/IS, 2017)

 • Disney On Ice i Forum i København onsdag 15 februar 2017. Foto: Sarah Christine Nørgaard

  Disney On Ice i Forum i København onsdag 15 februar 2017.

  Foto: Sarah Christine Nørgaard
 • Udsnit af den centrale sal på Charlottenborg med et par af Regitze Engelsborg Karlsens nærmest klassisk tænkte skulpturer. I baggrunden en installation af Art + (Arkitektur, rum og tid). Foto: Ikke oplyst

  Udsnit af den centrale sal på Charlottenborg med et par af Regitze Engelsborg Karlsens nærmest klassisk tænkte skulpturer. I baggrunden en installation af Art + (Arkitektur, rum og tid).

Ugen byder på vinterferie, film, lækker mad og japansk trommegruppe.

Vinterbrødre (Hlynur Pálmason, DK/IS, 2017) Foto: Ikke oplyst

Se Vinterbrødre med præsentation af filmekspert

Den danske film »Vinterbrødre« høstede hele ni Robert-priser, da der forleden var prisuddeling i København. Denne aften kan du se filmen med introduktion af Filmmagasinet Ekkos chefredaktør Claus Christensen. Filmen indgår i en række hvor chefredaktøren har sammensat en serie af de bedste danske film fra år 2017. »Vinterbrødre« er skabt af den islandske instruktør Hlynur Pálmasons og vandt en Robert for bl.a. bedste film, instruktør og mandlige hovedrolle. Billetter koster 80 kr. her.

Hvad: Vinterbrødre
Hvor: Cinemateket, Gothersgade 55
Hvornår: Tirsdag 13. februar kl. 19


Vinterferie i København

AOK har lavet en hel sektion med guides og input til, hvad man kan lave med ungerne i vinterferien i København.

Læs med her.


Spis billigt på en lang række af byens gode restauranter

Der er gået konkurrence i at tilbyde tre retter til den bedste pris. Dining Week har vokset sig så kæmpestort, at det rammer hele landet, men for et par år siden kom en ny spiller på markedet - nemlig DinnerDays. Her får man tre retter for 200 kr. Nogle af årets highlights er restaurant no. 2, Koefoed, Fuego, Hummer og Bodil.
Der kan stadig findes billetter på dinnerdays.com.

Hvad: DinnerDays
Hvor: Hele København
Hvornår: Mandag-søndag


Disney On Ice i Forum i København onsdag 15 februar 2017. Foto: Sarah Christine Nørgaard

Disneys kendte figurer er tilbage på glatis

Mød en lang række af Disneys kendte figurer, når de spænder skøjter under fødderne og indtager isen. Forum er forvandlet til skøjtehal og Disney-univers. Der er tre shows begge dage, og billetter fås fra 205 kr. på ticketmaster.dk.

Hvad: Disney on Ice
Hvor: Forum, Frederiksberg
Hvornår: Onsdag og torsdag


Udsnit af den centrale sal på Charlottenborg med et par af Regitze Engelsborg Karlsens nærmest klassisk tænkte skulpturer. I baggrunden en installation af Art + (Arkitektur, rum og tid). Foto: Ikke oplyst

Hvad kan Charlottenborgs Forårsudstilling?

Kom til en talk om Charlottenborgs Forårsudstilling. Her kan man møde kunstner Alexander Tovborg, der er en del af juryen, og Thomas Lindvig, der er bestyrelsesformand for forårsudstillingen. Talken handler om hvad udstillingen kan. Gratis entré.

Hvad: Charlottenborg Art Talk
Hvor: Charlottenborg, Nyhavn 2, Kbh. K
Hvornår: Onsdag 14. februar kl. 17


Pasta-værtshus popper op med tre kokke

Tre dage, tre kokke. Det er menuen, når Østerbro-favorit får fint besøg. Vinterferien skal også fejres for de voksne, og det gør de Hos Fischer – den tidligere pub, hvor spillemaskinerne stadig står, og hvor David Fischer, der har arbejdet på Roms bedste restaurant, i 2007 åbnede en lille, lokal, italiensk restaurant. Han træder dog selv til side, når han over tre dage får besøg af tre gæstekokke, som hver især sammensætter en fem-retters menu. Line-uppet er som følger: I aften kan man nyde mad fra kokken Martin Bjørn, der tidligere har været på Søllerød Kro. Tirsdag er det Jens Vestergaard, der før har været på Ensemble, Luns, Melee og nu huserer på MULD. Onsdag er sidste mand på pletten, og her er det David de Silva, der før har stået bag gryderne på Davids Bistro, og som nu er på Kandy Spices. Det koster 450 kr. pr. person at spise de fem retter. Find billetterne på madbillet.dk.

Hvad: Vinterferie pop-up
Hvor: Victor Borges Plads 12, KBH Ø
Hvornår: Mandag-onsdag


Kodo, the world's leading Taiko drumming ensemble, kick off their UK tour with spectacular new show Kodo One Earth Tour 2014: Legend, at The Lighthouse, Poole. UK. Foto: Simon Jay Price

Trommegruppe fra Japan kommer til Frederiksberg

I mere end 35 år har det berømte japanske tromme-ensemble Kodo spillet på den traditionelle japanske tromme taiko. Nu kommer trommeshowet til København. Showet byder foruden trommer på andet slagtøj og fløjter. Gruppens optræden er kendt for sin enorme energi, der byder på masser af musik, kropsdyrkelse, dans og mytologi. Billetter koster fra 340 kr. på billetlugen.dk.

Hvad: Kodo
Hvor: Julius Thomsens Gade 1, 1970, Frb. C.
Hvornår: Torsdag 15. februar kl. 20