Føj til favoritter Del Send
Byliv | 15/03/18

Guide: 9 ting du kan lave i weekenden i København

  • Foto: Iris
  • Foto: Betina Garcia Foto: Betina Garcia
  • Foto: Ikke oplyst
Weekenden byder på koncerter, kongelig mad, designmarked og meget mere.

Danske Veto er tilbage med nyt album og giver koncert i Vega

Danske Veto er tilbage med et nyt album. »16 Colors« er bandets første studiealbum i fem år. Udgivelsen af det nye album tager dem rundt i landet, hvilket bringer dem til Vega. Her giver de to koncerter to aftener i træk. Til koncerten kan man opleve numre som »I Am Here« og »A Pit«fra det nye album, men også musik fra bandets store bagkatalog. Veto blev dannet i Aarhus i 2004 og blev i 2007 kåret som »Årets Nye Danske Navn« ved Danish Music Awards . Billetter koster 225 kr. på ticketmaster.dk.

Hvad: Veto
Hvor: Vega, Enghavevej 40, 1674 Kbh. V
Hvornår: Fredag 16. marts kl. 20


Foto: Ikke oplyst

Kom »til bords« med de kongelige på Amalienborg

På en lille særudstilling i museet i Christian VIII’s Palæ kan man resten af året opleve kongelig måltidskultur gennem 150 år. De kongelige har gennem tiden sat dagsordenen for madmoden, der så efterfølgende har bevæget sig videre ud i samfundet. På udstillingen kan man få et indtryk af, hvordan måltidet har udviklet sig med råvarer, bordopdækning og traditioner. Man kan bl.a. opleve en flere meter lang sølvopsats, der prydede Christian 9. og dronning Louises bordopdækninger.

Hvad: Til bords med kongefamilien
Hvor: Museet i Christian VIII’s Palæ
Hvornår: Fra 15. marts til 31. december


Hvordan påvirkes hjernen af kunstens verden?

I anledning af Hjerneugen er omdrejningspunktet for SMK Fridays i denne omgang hjernen i kunsten og kunsten i hjernen. Det sker i form af film, art talks og et laboratorium, der sætter strøm i hjernen. Rundt om på museet kan man deltage i forskellige talks, se film og selv prøve kræfter med kunsten i en workshop. Hvordan påvirkes hjernen af kunsten man oplever, og hvordan påvirker det ens egen hjerne, hvis man selv kaster sig ud i at skabe kunst? Alt det og meget mere kan man blive klogere på til dette fredagsarrangement på Statens Museum for Kunst. Der er gratis entré, og det kræver ingen tilmelding.

Hvad: SMK Fridays
Hvor: SMK, Sølvgade 48, 1307 Kbh. K
Hvornår: Fredag 16. marts kl. 16-22


Foto: Betina Garcia

Jokeren går på scenen med masser af gamle hits

Jokeren hittede massivt i slutningen af halvfemserne med Den Gale Pose og megahittet »Spændt op til lir«. Efterfølgende gik rapperen solo og i 2003 hittede han med landeplagen »Havnen«. Lørdag aften går han på scenen på Sigurdsgade, og aftenen byder på ren nostalgi og hitparade, når natklubben danner rammen om koncerten. Billetter koster 200 kr.

Hvad: Jokeren
Hvor: Sigurdsgade 39 , 2200 Kbh. N
Hvornår: Lørdag 17. marts kl. 23


Find unikke sager på stort designmarked

40 nye designspirer og kunstnere fra Amager og omegn sælger alt fra illustrationer, smykker, keramik, tekstildesign, brugskunst, grafik, design, kunsthåndværk, collage og fotokunst. Der kan købes mad og drikke, og der er gratis entré.

Hvad: Designmarkedet i Prismen
Hvor: Holmbladsgade 71, 2300 København
Hvornår: Søndag 18. marts kl. 11-17


Kokketræf på luksushotel samler stjernerne

 

Restaurant Niels samler en hel bunke stjernekokke, som giver den gastronomisk gas til eksklusivt kokketræf på Hotel Nobis. Her vil en række topkokke fra steder som bl.a. Frederiksminde, Dragsholm Slot og Falsled Kro kokkerere en helt særlig menu. Hver kok vil tilberede en ret, der repræsenterer deres restaurant og stil, hvilket vil resultere i en seks-retters middag med snacks, champagne, vinmenu, kaffe og petit four. Samlet pris for denne eksklusive oplevelse er 1.800 kr. per person. Der kan bookes bord på dinnerbooking.com.

Hvad: Kokketræf
Hvor: Hotel Nobis, Niels Brocks Gade 1, Kbh. V
Hvornår: Søndag 18. marts kl. 18

 


Foto: Ikke oplyst

Nu kommer den første veganske restaurant-festival

I denne uge afholdes Danmarks første veganske restaurantuge, hvor 35 forskellige spisesteder rundt omkring i hele landet serverer vegansk - det vil sige uden kød, fjerkræ, fisk, skaldyr, æg og mælkeprodukter. Ugen er døbt VeggieWeek. Her kan man købe menuer i tre forskellige priskategorier; 70 kr., 140 kr. og 215 kr. Læs mere, køb billet og se hvilke restauranter, der er med på veggieweek.dk.

Hvad: VeggieWeek
Hvor: Hele landet
Hvornår: 12.-18. marts


Festival vender tilbage med mere end 200 film

Københavns internationale dokumentarfilmfestival Cph:Dox vender i denne uge tilbage. Torsdag åbner festivalen med et tætpakket program med mere end 200 nye film. Foruden dokumentarfilm byder festivalen også på musik, talks og meget andet. Tjek hele programmet på cphdox.dk.

Hvad: Cph:Dox
Hvor: København
Hvornår: 15.-25. marts


Foto: Rasmus Flindt Pedersen

Årets Pressefoto 2017

For niende år i træk kan man se de bedste fotos fra landets pressefotografer i en stor udstilling på Den Sorte Diamant. Årets bedste pressefoto er selvfølgelig en del af udstillingen. Det er taget af freelancer Rasmus Flindt Pedersen, og det kan ses herover. Fotografiet forestiller en ældre kvinde, der bliver kørt gennem det befriede Mosul på ladet af en af Golden Divisions pansrede biler. Udstillingen byder på en lang række af billeder med temaer lige fra hverdag til sport og reportage.

Hvad: Årets Pressefoto 2017
Hvor: Den Sorte DIamant
Hvornår: Fra 3. marts til 21. april
Hvor meget: 50 kr. i entré