Føj til favoritter Del Send
Byliv | 14/03/18

Guide: 9 oplevelser du ikke må gå glip af under Cph:Dox

  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: Ikke oplyst Foto:
  • Foto: Ikke oplyst Foto:
  • Foto: Ikke oplyst Foto:
På torsdag 15. marts skydes dette års dokumentarfilmfestival, Cph:Dox i gang. Programmet er fyldt med spændende film, events og koncerter. AOK guider her til ni skønne oplevelser, som du ikke må misse.

Foto: Ikke oplyst

Til alle David Lynch-fans

Hvis man ikke kan få nok af David Lynchs dystre univers, bør man bestemt smutte i Cinemateket på åbningsdagen for Cph:Dox torsdag 15. marts. Her kan man komme med bag kameraet på 80er kultfilmen »Blue Velvet« som David Lynch instruerede. Filmen bliver introduceret af digter og David Lynch-entusiast Søren Ulrik Thomsen, som fortæller om hvordan den tyske fotograf og filmskaber Peter Braatz i 1985 tog til USA for at dokumentere produktionen af »Blue Velvet«.

Braatz filmede og tog et hav af billeder under optagelserne, og det han filmede er aldrig blevet vist før. Alt det materiale er nu blevet sammensat til en meget Lynch'sk stemningsfilm fra settet. Filmen giver bl.a. et indtryk af den evigt charmerende Lynch selv, som var kendt for at få det bedste frem i folk og havde en særlig evne til at skabe et kreativt kult-univers.

Hvad: Blue Velvet Revisited - med introduktion af Søren Ulrik Thomsen
Hvor: Cinemateket, Gloria og Charlottenborg
Hvornår: 15. 18. og 25. marts 
Hvor meget: 90 kr. Køb billetter her


Foto: Ikke oplyst

Til tops med Willem Dafoe

Hvad er det, der er så fascinerende ved bjerge? Og hvorfor risikerer folk livet for at bestige dem? I dokumentaren »Mountain« får man et indblik i menneskets fascination af de smukke højder og adrenalinsuset, der opstår, når man endelig når til tops.

Mount Everest er efterhånden blevet et ret så populære selfie-spots. Folk står i kø for at få lov til at bestige det, noget som for blot årtier siden ville have være forbundet med ren galskab. I filmen »Mountain« får man et indblik i, hvorfor mennesket drages mod den storslåede natur. Undervejs kommentere skuespiller Willem Dafoe filmen, hvor man bl.a. kommer helt tæt på nogle af verdens bedste bjergbestigere, der flere gange om året sætter livet på spil for højderne.

Hvad: Mountain
Hvor: Empire, Cinemateket og Grand Teatret
Hvornår: 17. 19. og 25. marts 2018
Hvor meget: 90 kr. Køb billetter her.


 

Foto: PR

Børn af kongen

I 1977 døde Elvis Presley - The King - som han også blev kaldt. Og med rette - for stadig er der folk, som hylder ham, går klædt som ham og spiller hans musik, så ofte de kan slippe af sted med det. Men hvad med deres børn, hvordan er det at vokse op som barn af en Elvis imitator? I dokumentaren »Children of the King« følger man Stephanie Comilang, der er datter af en Elvis-impersonator. I dokumentaren rejser hun ud for for at møde ligesindede, altså andre børn med samme historie. Rejsen fører hende både til Bangkok og Tokyo i sin undersøgelse af fandyrkelsen.

Filmen bliver vist på Bremen Teater 19. marts, hvor der vil være ekstraordinært Elvis-show med den tidligere europamester i at imitere Elvis Presley, Mike Colin Andersen. Og hvis man selv møder op i bedste Elvis-stil (kostume), kommer man gratis ind.

Hvad: Children of the King
Hvor: Bremen Teater, København V
Hvornår: 19. marts kl. 21.45
Hvor meget: 75 kr. Køb billetter her.


Foto: Ikke oplyst

Når det handler om døden

Hvad sker der, når vi mister en vi holder af? Hvad stiller man op med sorgen, og hvordan kommer man videre med sit liv? I den danske debutfilm »Den nat vi faldt« viser instruktøren Cille Hannibal, hvordan hun kom videre, da hendes stedfar døde i en tragisk ulykke, og hendes mor mistede sin livsledsager. Cille Hannibal viser deres fælles sorg, ved at filme moderen løbende i tiden efter, som en måde at være der for hende i sorgen. I dokumentaren ser man, hvordan Cille Hannibal og moderen pakker stedfaderens sager sammen og tænker tilbage på ham. Det bliver en sorgproces, som binder dem tættere sammen.

Hvad: Den nat vi faldt
Hvor: Grand Teatret, Cinemateket, Kulturhuset Pilegården og Palads
Hvornår: 15. marts til 22. marts 2018
Hvor meget: 90 kr. Køb billetter her.


 

Foto: PR

Hvad er der egentlig i en nugget?

I filmatiseringen af Jonathan Safran Foers bog »Eating Animals« bliver der lagt op til debat på kødfronten. Hvad er der egentlig i en chicken nugget? Hvordan har dyrene det, inden de omdannes til små sammenpressede firkanter, og hvad med miljøet? Filmen tager ikke noget standpunkt, men lægger op til debat. På dagen for den første filmvisning på Aveny-T onsdag 21. marts, kan man derfor møde forfatteren Jonathan Safran Foer. Han vil sammen med kok Nikolaj Kirk, prof. Andreas de Neergaard og filmskaber Phie Ambo skabe debat om kødindustrien, her vil alle blive hørt både videnskabsfolkene, journalister og farmere fra begge lejre. Og uanset om man er kødspiser eller veganer, er der både stof til eftertanke i Christopher Quinns film, som Natalie Portman lægger stemme til undervejs.

Hvad: Eating Animals
Hvor: Aveny-T, Frederiksberg Allé 102, Frederiksberg
Hvornår: 21. marts kl. 19
Hvor meget: 90 kr. Køb billetter her.


 

Foto: PR

Mælkefest med Jørgen de Mylius

Fredag 23. marts handler det om mælk, når radiovært Jørgen de Mylius hylder den hvide drik under The Global Milkparty på Aveny-T med alverdens plader, der kan kædes sammen med de uundværlige dråber. Men før der gives gas på dansegulvet vises dokumentarfilmen »The Milk System« som handler om den globale mælkeproduktion, og hvilke konsekvenser industrien har for naturen og landmændene. Filmen bliver fulgt op med debat, hvor en sociolog, en mejerist og en fødevareforsker deltager. Inden det hele går løs bydes der selvfølgelig på velkomstmælk og ost. Og efter filmen og debatten, når Mylius går op til dj-podiet, serveres der masser af mælkecocktails til lyden af sprøde mælkehits.

Hvad: The Global Milk Party feat. Jørgen de Mylius
Hvor: Aveny-T, Frederiksberg Allé 102, Frederiksberg
Hvornår: 23. marts kl. 18
Hvor meget: 90 kr. Køb billetter her.


 

Foto: PR

Teenage ballade

Der er skruet helt op for teen-charmen, når Annika Bergs debutfilm »Team Hurricane« vises under Dox:Cph. Alle normer og traditioner bliver kastet til side i denne farverige dokumentar bestående af et hold teenage-piger, som alle er castet til filmen via deres Instagram-profil. I filmen spiller alle sig selv. Handlingen fortælles ud fra videodagbøger, som pigerne har lavet samt tidlige chatroom-animationer. Til visningen 24. marts vil der være fernisering af en perleplademosaik skabt i fællesskab af unge samt 10 videoværker udvalgt blandt teenagere af professionelle, unge filmfolk. Der vil også være DJ-set af Eja Penelope fra Team Hurricane. Efter filmvisningen vil der være koncert med Soho Rezanejad med musikvideoer udvalgt af filmens instruktør Annika Berg.

Hvad: Team Hurricane
Hvor: Charlottenborg
Hvornår: 24. marts kl. 18.30
Hvor meget: 90 kr. Køb billetter her.


 

Foto: PR

Westwood på det store lærred

Vivienne Westwood - en af modens store skabere og farvestrålende personligheder - kan under dette års Cph:Dox opleves i Grand Teatret i filmen »Westwood«. Her kommer man helt tæt på den engelske punkdronning, når Westwood fortæller om tankerne bag sine mange kreationer gennem 40 år. Beklædningsgenstande som altid har skilt sig ud og har formået at forny sig gennem alle årene. Lige fra hun opfandt Sex Pistols' anarkistiske outfits i 70erne til de seneste øko-aktivistiske tiltag.

Under filmvisningen 19. marts inviteres der efterfølgende i samarbejde med Copenhagen Fashion Week til reception med bobler og snacks og rig mulighed for at diskutere tematikker som mode og bæredygtighed. Den 24. marts inviterer der til gratis fashionfest for filmbillet-indehavere på Chateau Motel.

Hvad: Westwood
Hvor: Bremen Teater, Empire og Grand Teatret
Hvornår: 19. 22. og 24. marts
Hvor meget: 90 kr. Køb billetter her.


 

Foto: PR

Fest med Hot Chip på Studio 54

Cph:Dox slutter af med visningen af en ny film om 1970ernes legendariske New Yorker-natklub Studio 54. Efterfølgende skal der festes igennem på Natbar med Felix fra bandet Hot Chip ved dj-pulten, han har sammensat sit bedste bud på disco-inspireret musik til aftenen, så alle kan give den gas og feste til den lyse morgen .

Hvad: Final Party: 'Studio 54' + Hot Chip (dj-set) & Natbar!
Hvor: Bremen Teater, København V
Hvornår: 24. marts kl. 21.30
Hvor meget: 90 kr. Gratis entre efter kl. 23. Køb billetter her.