Føj til favoritter Del Send
Byliv | 10/03/18

Guide: 8 hyggelige bogcafeer i København

  • Paludans bogcafe. Foto: Brian Berg

    Paludans bogcafe.

    Foto: Brian Berg
  • Der er masser af hyggelige bogcafeer i København. Foto: Ikke oplyst

    Der er masser af hyggelige bogcafeer i København.

    Foto:
  12  
Søg ly fra hverdagens trummerum i en af de mange stemningsfyldte bogcafeer rundt omkring i København. Her kan man hygge sig med spændende bøger, velduftende kaffe og godt selskab.

Den ældste

Midt på Købmagergade ligger boghandlen Arnold Busck. Den kan bryste sig af at være intet mindre end en af de ældste boghandlere i Danmark. Den slog dørene op for bogsalg tilbage i 1896 og er i dag en kæde bestående af 30 butikker fordelt over hele landet.

I den store treetagers-butik på Købmagergade finder man alverdens bøger i alle genrer, som bl.a. skøn- og faglitteratur, livsstil, rejser, kultur, børnebøger med flere samt et stort udvalg af engelsk litteratur.

Trods butikskædens størrelse skal man ikke være i tvivl om, at personalet i butikken ved noget om de bøger de sælger. Man kan trygt betro sig til dem og få kompetent vejledning til sit næste bogfix. Når alle bogindkøb er gjort, eller man måske trænger til en pause undervejs, kan man smutte forbi Resso Espressobar, der ligger i stueetagen. Her tilbydes der alverdens slags kaffe samt kager, boller og sandwich. Rundt ved bordene eller ved pladserne ved vinduerne, finder man forskellige bøger til fri afbenyttelse.

Læs mere her.

Hvad: Arnold Busck / Resso Espressobar
Hvor: Købmagergade 49, København K
Hvornår: Mandag til torsdag kl. 10-18, fredag kl. 10-19 og lørdag kl. 10-17


Foto: Ikke oplyst

Den franske

Er du en smule forelsket i det franske, er Den Franske Bogcafé et sikkert bud på et hyggeligt gemmested, hvor du kan nyde en kop kaffe.

Som navnet antyder, er bøgerne på fransk. Det gælder både litteraturen, børnebøgerne og faglitteraturen, som er koncentreret om fransk filosofi, psykologi og samfundsdebat. Derudover er der også franske aviser og magasiner på hylderne, men også få danske.

Derudover kan man også shoppe lidt franske varer som f.eks. Tin Tin-figurer, baby bidegirafen Sophie eller en flaske Ricard, som er indbegrebet af fransk livsstil.

Her er ofte foredrag af kendte franske og danske forfattere. Dog er det ikke altid nemt at finde en siddeplads i de hyggelige omgivelser, for lokalerne er små, og der er rigtig mange københavnere, som er glade for Den Franske Bogcafé.

Konceptet for Den Franske Bogcafé er gode bøger og en ordentlig espresso.

Læs mere her.

Hvad: Den Franske Bogcafé
Hvor: Fiolstræde 16, København K
Hvornår: Mandag til lørdag kl. 11-18 og søndag lukket


Foto: Gita Femhøj

Den med studiestemning

Oprindeligt var Paludan Bog & Café en kombineret boghandel og forlag, der forsynede Københavns studerende med bøger til SU-venlige priser. Derfor var det også studiefolket, der sikrede boghandlen den regelmæssige omsætning.

Ved årtusindskiftet valgte man at gøre boghandlen til en decideret café - med målsætningen om at stedet skulle kombinere den traditionelle boghandel med et velfungerende spisested. Efter man har stillet sulten, kan man derfor gå på jagt blandt cafeens bøger og se, om der er nogle, der er værd at købe.

Klientellet består i dag også af en stor del studerende, der måske kan bruge de biblioteks-agtige omgivelser med bogfyldte reoler til nyttig inspiration. Menukortet er også meget studievenligt med priser, der sjældent sniger sig op over 100 kr. for f.eks. morgenmad, smørrebrødsmadder, sandwiches, burgere, lasagne og chili con carne. Billige øl, cocktails og vine er også til rådighed, hvis studietiden skulle gå over i fyraftensbajer-tiden.

Også turister har fundet vej til Paludan Bog & Café, der med lethed kan brande sig selv som centrum af Københavns studieliv.

Læs mere her.

Hvad: Paludan Bog & Café
Hvor: Fiolstræde 10, København K
Hvornår: Mandag til fredag kl. 9-22, lørdag kl. 10-23 og søndag kl. 10-22


Foto: Gita Femhøj

Den med rejsebøger

Tranquebar er en kæmpe rejsebogcafé og butik, som ligger på hjørnet af Borgergade og Landgreven. Den består af hele 300 kvm, som er stilet indrettet med et sort look, møbleret med høje borde og barstole samt et par borde med dybe lænestole, hvor man kan lade sig synke ned med en bog eller en samtale over en kop te. Man kan også drømme sig væk fra kulde og mørke til lyse morgener, strandhytter og vandmelonjuice i Sydindien ved synes af butikkens mange rejsebøger.

Udover de mange spændende bøger sælger Tranquebar også fine sager hentet hjem fra bl.a. Afrika og Mellemøsten. Man kan f.eks. købe en dørstopper fra Libanon, afrikanske tørklæder, filtede hjemmesko og keramik.

Cafeen byder derudover på forskellige algs kaffe, kager og frokostsandwich men man kan også nyde et glas vin, en øl eller en god gin i de hyggelige omgivelser.

Bag cafeen står de to ejere Vibeke Hansen og Tina Larsen, de åbnede sammen Tranquebar i 2006.

Læs mere her.

Hvad: Tranquebar
Hvor: Borgergade 14, København K
Hvornår: Mandag til fredag kl. 10-18 og lørdag kl. 10-16


Foto: Gita Femhøj

Den på biblioteket

Siden 2011 har Københavns Hovedbibliotek kunne bryste sig af en særdeles ferm kaffebiks.

Siden Democratic Coffee kom til, har forholdene for de kaffetørstige biblioteksbrugere ændret sig betydeligt. Nu kan man ikke alene få flere forskellige variationer af de mørke bønner, men også mæske sig i snegle, uimodståelige croissanter og sandwiches til den lille sult.

Democratic Coffee ligger i et regulært tilstødende rum til Hovedbiblioteket og har dermed fået større identitet af bogcafe. Langs væggene er der masser af magasiner og coffee table-books, som man kan gå på udkig i, mens man nyder sin kaffe.

Læs mere her.

Hvad: Democratic Coffee
Hvor: Hovedbiblioteket, Krystalgade 15, København K
Hvornår: Mandag til fredag kl. 7.30-19, lørdag og søndag kl. 9-17


Byens bogcafe på Vesterbro. Foto: Betina Garcia

Den på Vesterbro

På Istedgade 102 finder man Byens Bogcafé. Bag cafeen står Byens Forlag, og faktisk er bogcafeen forlagets eget kontor, hvor alle er velkomne til at komme forbi og bladre i de mange bøger fra forlagets seneste udgivelser, lytte til jazz fra pladeafspilleren og nyde en god kop kaffe og sludre om litteratur.

Stemningen er hyggelig, og der er også plads til de små, som får helt særlig forkælelse i form af spændende legetøj og hyggelige aktiviteter. Løbende er der også forskellige bogevents i cafeen, som man kan deltage i.

Læs mere her.

Hvad: Byens Bogcafé
Hvor: Istedgade 102, København V
Hvornår: Mandag til fredag kl. 8-17, lørdag kl. 9-16 og søndag kl. 10-16


Foto: Ikke oplyst

Den på Nørrebro

En af de mere kendte bogcafeer finder man på Møllegade på Nørrebro. Her ligger Møllegades Boghandel, der oprindeligt blev drevet af Husets Forlag, men nu er overtaget af frivillige, som ønsker at skabe et sted for alle litteraturelskere.

Udefra har Møllegades Boghandel en fin og enkel sortmalet facade. Når man træder ind i bogcafeen, er stemningen rolig, svag musik spiller og kaffen kværnes bag disken. Bogudvalget på hylderne er raffineret, her finder man bl.a. ny nordisk litteratur og unikt oversat verdenslitteratur. Mange af bøgerne er fra de mindre forlag som bl.a. Basilisk, Arena, Kronstork og Gladiator. Der er lagt vægt på at bakke op om dem, og derfor er bøgerne heller ikke sorteret efter forfatter, men efter forlag.

Det frivillige personale i boghandlen ved en del om bøgerne og er oplagte at spørge i jagten på noget helt unikt, og hvis man er eller forventer at blive stamkunde, kan man med fordel købe medlemskort til Møllegades Boghandel for 200 kr. og få 20 procent på alle fremtidige bogkøb.

Læs mere her.

Hvad: Møllegades Boghandel
Hvor: Møllegade 8, København N
Hvornår: Mandag til fredag kl. 14-18, lørdag kl. 12-17 og søndag lukket


Foto: PR

Den i Hellerup

I en lille sidegade til Strandvejen i Hellerup ligger bogcafeen Books & Company. Her er reolerne fyldte med skønlitteratur, faglitteratur, børnebøger, kogebøger og engelsk litteratur. Ud over bøger, er der også et stort udvalg af udenlandske aviser og magasiner, som man kan låne mens man hygger sig med en god kop kaffe eller te.

Books & Company åbnede i 2009, og tanken var at forene den hyggelige cafestemning med fordybelse i litteraturen. Ud over at man kan købe, låne og nyde en kop kaffe, kan man også deltage i forskellige særarrangementer, hvor der ofte deltager en forfatter.

Læs mere her.

Hvad: Books & Company
Hvor: Sofievej 1, Hellerup
Hvornår: Mandag til fredag kl. 8.30-17.30, lørdag kl. 10-15 og søndag lukket