Føj til favoritter Del Send
Byliv | 19/04/18

Guide: 5 tips til en varm weekend i København

 • Foto: Martin Sylvest Foto: Martin Sylvest
 • Experimentarium er klar med Miniverset, der er naturvidenskabelige oplevelser for børn i alderen et - fem år. Foto: Anders Bruun

  Experimentarium er klar med Miniverset, der er naturvidenskabelige oplevelser for børn i alderen et - fem år.

  Foto:
 • Foto: Nordisk Film Foto: Nordisk Film
 • Foto: Ikke oplyst
 • Thomas Dybdahl. Foto: Sofie Mathiassen

  Thomas Dybdahl.

  Foto: Sofie Mathiassen
smid tøjet, drik rosé i solen eller giv ungerne en »klog« oplevelse.

Experimentarium er klar med Miniverset, der er naturvidenskabelige oplevelser for børn i alderen et - fem år. Foto: Anders Bruun

Naturvidenskab og leg for de yngste hoveder

Det kan ofte være svært at finde lærerige aktiviteter for de alleryngste, og det er altså begrænset, hvor ofte man orker lugten af fransk hotdog og plastik i et legeland. Fra i dag kan man få ungerne stimuleret, når Experimentarium slår dørene op til deres spritnye område »Miniverset«, der er et naturvidenskabeligt oplevelsesunivers dedikeret til børn i alderen et til fem år. Det består af syv delområder, der kobler naturvidenskab med kendte børnelege. Man kan bl.a. besøge et spejlområde, bondegård og et hospital.

Hvor: Experimentarium, Tuborg Havnevej 7
Hvornår: Åbner fredag

Foto: Nordisk Film

Imperial fejrer Titanics 20-årsjubilæum

Det er efterhånden 20 år siden, at Leonardo DiCaprio stod i stævnen af Titanic og råbte “I’m the king of the world” i filmen, der vandt intet mindre end 11 Oscars og gjorde både ham og Kate Winslet til Hollywoods største stjerner. Nu kan du gense Titanic på det store lærred, når Imperial fejrer filmens 20-årsjubilæum i denne weekend. Filmen vises i 70 mm, som betyder, at den er i en højere opløsning en oprindeligt og har bedre farver og mere levende billeder. Dermed kan du genopleve den tragiske kærlighedshistorie om skibet, der ikke kunne synke. Og komme med tilbage til 1912, hvor Titanic lagde fra kaj i Southampton og genforelske dig i unge Jack Dawson (Leonardo DiCaprio), der vandt sin billet i et spil kort, og den elegante Rose DeWitt Bukater (Kate Winslet), der rejser på 1. klasse med sin rige familie.

Hvor: Imperial, Ved Vesterport 4, 1612 København
Hvornår: Filmen vises i Imperial fra fredag 20. april - tirsdag 24. april .

Foto: Ikke oplyst

Rosé under åben himmel lige midt i Kødbyen

Vejrudsigten lover op mod 21 grader i dag, og så må det være på sin plads med en fredagsdrink i solen. Og det er vel ikke rigtig forår, før det første glas rosé er onduleret? Kødbyen summer af liv når temperaturerne stiger, og der af masser af steder, der har udeservering. Et af dem er Noho, der også er berygtet for at fyre op under en gedigen og yderst populær fredagsbar. Her kan man nyde alt fra kold rosé, til cocktails og øl. Noho byder også på et habilt køkken med masser af lækre retter, hvis sulten melder sig efter et par glas.

Hvor: Noho, Flæsketorvet 28, 1711 København V

Thomas Dybdahl. Foto: Sofie Mathiassen

Norske Thomas Dybdahl i solokoncert

Lørdag kan du opleve norske Thomas Dybdahl i en solo-koncert i Christians Kirke i København. Her vil han bl.a. spille sange fra sit nyeste albummet »The Great Plains«, som udkom i starten 2017. Dybdahl slog for alvor igennem i 2002, da hans første album »That Great October Sound« udkom, og sange som »Cecilia«, »Man On a Wire« og »From Grace« blev en fast del af af de danske radioplaylister. Sidst han optrådte i Danmark var i december 2017, hvor han spillede på Vega og Voxhall. Køb billetter på ticketmaster.dk til 300 kr.

Hvor: Christians Kirke, Strandgade 1
Hvornår: Lørdag kl. 17

 

»Smid tøjet« på Amager til Røde Kors-marked

For fjerde år i træk skal danskerne smide tøjet i en god sags tjeneste, når Røde Kors samler ind til dem, som har allermest brug for det. Som et nyt tiltag i dette års kampagne holder Røde Kors et stort popup-marked på Amager i weekenden. Her kan man købe tøj fra kendte mærker som Filippa K, Day Birger, H2O og FCK-tøj fra Adidas samt vintagetøj. Derudover vil der også være et fritvalgsmarked, hvor du kan købe fem stykker genbrugstøj for 100 kr.
Begge dage vil der være forskellige DJs som eksempelvis Master Fatman. Omgivelserne matcher det forhåbentlige lækre vejr med parasoller, strandstole og loungeområde.

Hvor: Amagerbrogade 139, København S
Hvornår: Lørdag og søndag kl. 10-16