Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 21/03/18

Guide: 13 gode steder på Værnedamsvej

  • Foto: Scanpix Foto: Scanpix
  • Foto: Gita Femhøj Foto: Ikke oplystFoto: Gita Femhøj
  12  
Mellem Gammel Kongevej og Vesterbrogade ligger Værnedamsvej. En gade fyldt med stemning, fine delikatessebutikker, kaffebarer og lækre forretninger. AOK guider til 13 gode på gaden.

Les Trois Cochons

Værnedamsvej 10
1619 København V

Les Trois Cochons

Originale kakler er fundet frem igen inde bag væggen. Foto: Chris Tonnesen

Les Trois Cochons betyder De Tre Svin, men det er ikke ensbetydende med, at du får gris på gaflen, køkkenet er nemlig sydfransk inspireret.

Restauranten åbnede i 2005, men gennemgik en større renovering i 2014, da tiden havde sat sine spor hos den gamle gris.

Les Trois Cochons ligger i en tidligere slagterforretning, og efter at designteamet har været inde over, er der i dén grad kommer nye boller på suppen.

Masser af de originale gamle detaljer er blevet hevet frem igen, facaden er åbnet fuldkommen op med glas og hele stemningen er næsten blevet sydfransk i femte potens.

Kælderen har også fået en makeover og er røget et par seriøse niveauer op, både toiletter og chambre separee ligner nu noget fra et indretningsmagasin.

Maden er også klassisk fransk og med hovedvægt på de franske dyder – gode råvarer tilberedt så de stråler.

Hvad: Les Trois Cochons
Hvor: Værnedamsvej 10

Dora

Værnedamsvej 6
1619 København V

Dora

Foto: Scanpix

Man kan ikke undgå at blive fristet af lækre designervarer til hjemmet, når man træder ind hos Dora på Værnedamsvej. Kender man ikke den lille perle, kan man kun blive glad ved første besøg.

Her finder man alt fra rustikke borde og stole, til de lækreste nipsting, kontorartikler, køkkensager og lidt til de små. Alt er nøje udvalgt, og man får en særlig fornemmelse af, at indehaverne selv er vilde med hver enkelt genstand.

Der er ikke fokus på bestemte designere, men varer fra mange forskellige, og her er også masser af lækre vintagefund at gøre sig.

Priserne spænder vidt, så er du til forkælelse, kan du gøre ekstravagante køb. Er du på udkig efter en gave, eller en lidt billigere opgradering til hjemmet, kan her også findes fede sager til under 100 kr.

Hvad: Dora
Hvor: Værnedamsvej 6

Falernum

Værnedamsvej 16
1619 København V

Falernum

Foto: Malte Kristiansen

Kenn Husted er Københavns vinkonge. Han er manden, der opfandt det studenter-bohemeagtige vinværtshus Bibendum, og siden 2008 har han også stået bag Falernum på Værnedamsvej overfor Café Viggo. Vinbaren er ikke bare vinbar, men også frokostbar med pølse, ost og diverse kødserveringer ved langbordene.

Om aftenen går der middelhavskøkken i den, så man kan snacke løs til de gyldne dråber i glasset – som personalet selvfølgelig gerne guider godt rundt i. Her er mange vine på glas af egen import fra små, ukendte producenter og indretningsstilen er shabby chic-skramlet, som loppefundsjægeren Husted godt kan lide den.

Ligesom Panzón og Bibendum er hjertet i Falernum den store bar, hvor man både kan hænge ud og spise og falde i snak og møde sin kommende mand/kone, hvilket vist nok er sket et par gange eller fem herinde. Et par langborde, som er en anden Husted-favorit, og en væg af en vinreol, er her også blevet plads til.

Hvad: Falernum
Hvor: Værnedamsvej 1

Aesop

Værnedamsvej 7
2000 Frederiksberg

Aesop

Foto: Gita Femhøj

Det australske skønhedsmærke Aesop åbnede i april 2016 sin første signaturbutik i Danmark. Den fik adresse på Værnedamsvej, og siden da har man kunne købe de de lækre produkter i København. Og dermed kom hovedstaden i skønhedsliga med storbyer som London, Berlin, New York og Los Angeles, hvor brandets øvrige butikker er placeret.

Butikken er enkelt indrettet med nordisk design i messing og træ. Facaden har den karakteristiske grønne farve, som går igen i alle Aesop-butikker, og det apoteker-lignende look er ikke til at tage fejl af – her er der tale om en stilren biks, hvor de plantebaserede og laboratoriefremstillede produkter rigtig kommer til deres ret.

Siden Aesop blev grundlagt i 1987 af australieren Dennis Paphitis, har idéen bag brandet været at skabe rene skønhedsprodukter, der lige som i dag er baseret på ingredienser fra planter. Brandet lover ikke mirakler, men det må kunne et og andet med den omtale, det får i det meste af verden og er bestemt mere end velkommen på Værnedamsvej.

Hvad: Aesop
Hvor: Værnedamsvej 7

Rist Kaffebar

Værnedamsvej 4B
1619 København V

Rist Kaffebar

Foto: Nynne Hein Møller

Man kan ikke påstå, at Værnedamsvej er en særlig stor vej. Til gengæld kan man uden problemer påstå, at man kan finde stort set alt mellem himmel og jord på gaden, bl.a. Rist Kaffebar, der åbnede i marts 2014.

Stedet er småt og hyggeligt. Her kan man få lækker kaffe fra Coffee Collective. Og når solen skinner, bliver cafeen lige lidt større, for så åbnes der også op ud til fortovet, hvor man kan sidde og iagttage menneskemylderet på den altid travle gade.

I sommerhalvåret kan man nyde en islatte lavet på Hansen-is, og hvis en lidt større sult melder sig, kan man købe lette mellemmåltider som boller og små madder, mens man læser i de internationale magasiner eller dagens avis.

Hvad: Rist Kaffebar
Hvad: Værnedamsvej 4B

Granola

Værnedamsvej 5
1819 Frederiksberg C

Granola

Foto: Kaspar Mørk
Det går aldrig af mode at gøre sig umage. Det er den gennemdesignede café Granola et godt eksempel på.

Midt på Værnedamsvej ligger en klassiker, som stadig kan sit kram.

Stedet blev renoveret i 2017, men det betyder ikke, at den gamle retrostil, som oprindelig kendetegnede cafeen, er forsvundet. Alt på Granola emmer fortsat af 1950er-stemning med old school møblement og en smuk mahognibar i den ene ende.

Indehaver Leif Thingtved har om nogen en kærlighed til det håndværk, der ligger i at designe en overbevisende "kulisse". Han har nemlig tidligere arbejdet som filmrekvisitør og scenograf. Han har skabt et univers, som er så overbevisende, at det næsten bliver helt eksotisk at gå på café.

Granola er først og fremmest kendt for sin morgenmad, der fra kl. 7 om morgenen byder på et væld af små klassiske og ukomplicerede retter som havregrød, croissant og ostemadder, men her får man også en god smørrebrødsmad, hvis man venter til efter kl. 12 med at smutte forbi.

Hvad: Granola
Hvor: Værnedamsvej 5

Blomsterskuret

Værnedamsvej 3A
1819 Frederiksberg C

Blomsterskuret

Foto: Ikke oplyst

Lige ved siden af Granola ligger en af Københavns hyggeligste blomsterbutikker, Blomsterskuret.

En butik, der byder på masser af planter til altanen eller haven samt alverdens smukke blomster både i potter og bundet i buketter.

Bag butikken står blomsterkunstner og pottemager Martin Reinicke. Han finder sin inspiration til de mange buketter og planter rundt om i verden. Dermed kan man bestemt finde en helt unik buket her, eller blomster-inspiration til oppyntning til diverse arrangementer, eller bare en skøn buket, som skal med hjem og pynte på sofabordet.

Hvad: Blomsterskuret
Hvor: Værnedamsvej 3A

Shop

Værnedamsvej 3A
2000 Frederiksberg

Shop

Foto: Gita Femhøj

På Værnedamsvej 3a finder man modebutikken, der hedder noget så simpelt som Shop. En lille hyggelig butik, der forhandler egne brands – de tre mærker Froks, Molberg og Second Arrival, som de tre ejere Maja Haahr, Isabella Molberg Pedersen og Melissa Molberg Pedersen står bag. Et søskendepar og en god veninde, der i 2009 blev enige om at åbne deres egen butik, hvor de tre beklædningsdesigneres brands rigtig kunne komme til deres ret. Ud over tøj og sko sælges der smykker fra bl.a. Pernille Corydon og Pretty Ugly, tasker fra Royal Republiq, solbriller og lamper, marmorplader og keramik fra H. Skjalm P. Alle mærker, der fint passer ind i pigernes æstetiske univers, som er en kombination af rå kant, minimalisme og feminine materialer.

Butikken er hyggelig, og man får lyst til at gå på opdagelse i tøjet, det store udvalg af smykker og fint sammensatte opsætninger. Her føler man sig velkommen, og man fornemmer straks, at pigerne bag disken brænder for det, de laver og for at hjælpe kunderne – dog uden at det bliver for meget. Prisniveauet spænder fra lavt til middel, og der er gode muligheder for at finde en fin gave til veninden eller sig selv.

Hvad: Shop
Hvor: Værnedamsvej 3a

Cafe Viggo

Værnedamsvej 15
1819 Frederiksberg C

Cafe Viggo

Foto: MOGENS LADEGAARD

Hvis man er i humør til lidt fransk stemning bør man besøge Café Viggo, der både er restaurant, bar og café i et.

Her kan man få velkendte franske retter serveret på ternede duge af fransktalende tjenere. Om formiddagen og eftermiddagen fra klokken 10.30 til 16.30 kan man bl.a. få brunch, en let salat, sandwich eller pastaretter.

Og hvis man smutter forbi om aftenen står menuen på det franske landkøkken med klassiske retter som bl.a. foie gras med sautern gelé, moules mariniere eller confiteret kanin.

Man kan selvfølgelig heller ikke gå på en fransk restaurant uden, at vinkortet byder på diverse franske dråber i alle prisklasser.

I weekenden er der lidt mere løs stemning efter kl. 22, hvor der er dans og DJ indtil kl. 03.

Hvad: Cafe Viggo
Hvor: Værnedamsvej 15

Juuls Vin og Spiritus

Værnedamsvej 15
1819 Frederiksberg C

Juuls Vin og Spiritus

Foto: Allan Lundgren

Hvis man er på jagt efter en helt speciel flaske og spørger i niche-butikkerne er svaret tit det samme: »Desværre, den har vi ikke, men har du prøvet Juuls?«

I Frederiksberg-enden af Værnedamsvej ligger Juuls vinhandel og kalder sig danmarksmester i whisky.

Små 350 forskellige slags whisky er de oppe på, og de hævder således at have overhalet Højbro Vin. Der er under alle omstændigheder masser af spændende whisky, bl.a. gamle sjældenheder fra Springbank og Gordon & Macphail, og Juul er blevet et yndet mål for de mange whiskyklubber.

Der er også spændende Cognacer med det lille Grande Champagnehus Pierre Ferrand i spidsen. Deres Cognac haves fra 10 til 70 år gammel.

Den flotte butik har på vinsiden specialiseret sig i fransk vin. En spændende og meget specialiseret vinhandel.

Hvad: Juuls Vin og Spiritus
Hvor: Værnedamsvej 15