Føj til favoritter Del Send
Byliv | 15/08/17

Guide: 10 ting du ikke må gå glip af under Copenhagen Pride Week 2017

  • Pride paraden afgår fra Frederiksberg Raadhus. (Foto: Nils Meilvang/Scanpix 2016) Foto: Nils MeilvangPride paraden afgår fra Frederiksberg Raadhus. (Foto: Nils Meilvang/Scanpix 2016) Foto: Nils Meilvang
Så er det igen tid til Pride Week i København. Fra 15. til 20. august er der fuld knald på programmet, der bugner af events, mangfoldighed og kærlighed. AOK har fundet 10 begivenheder, som du ikke må gå glip af.

Paraden
Har man lyst til at smile så meget, at det nærmest gør ondt, så skal man smutte ud i byens gader og opleve den storslåede Copenhagen Pride Parade, der efterhånden er en klassiker i bybilledet. Her er der skruet helt op for musikken, vilde dragkostumer, glimmer, regnbueflag og glade mennesker. Det er umuligt ikke at blive smittet af det gode humør. Paraden består af masser af åbne lastbiler, sættevogne, ladcykler og fodgængere, der i et roligt tempo bevæger sig gennem byen. Paraden starter kl. 13 ved Frederiksberg Rådhus, og ruten går via Pile Allé, Frederiksberg Allé, Vesterbrogade, Hammerichsgade og Vester Voldgade, inden den når Rådhuspladsen, hvor der afsluttes med en kæmpe fest. Det er gratis at overvære paraden, og man kan støde til alle steder på ruten.

Hvad: Copenhagen Pride Parade
Hvor: Fra Frederiksberg Rådhus til Rådhuspladsen
Hvornår: 19. august Kl. 13 Frederiksberg Rådhus, Smallegade 1, 2000 Frederiksberg


 

Åbningsfest med gamle hits
På Rådhuspladsen ligger Pride Weeks hovedscene kaldet Pride Stage. Her er der tirsdag åbningsfest under navnet »Take Me Back Tuesday« med masser af musik. Her kan man både opleve croonere, big band, disco og Madonna-hits. Copenhagen Prides forperson Lars Henriksen holder den officielle åbningstale for årets Pride Week. På scenen kan man bl.a. opleve Big Dipper Big Band, Sanne Amanda Sommer, Musical higlights med Fredrik Gustafsson, We Do Madonna og Me Jane. Se hele programmet for aftenen her.

Hvad: Take Me Back Tuesday
Hvor: Rådhuspladsen
Hvornår: Tirsdag 15. august kl. 18.30-23


 

Historisk fest
Nationalmuseet byder indenfor til en festaften i historiske omgivelser. Her kan man høre miniforedrag om bl.a. »Transkønnede i Sydasien: Kønsidentitet før og efter koloniseringen« og homoseksualitet i tv-serien Matador. Man kan også komme på rundvisning, se film og lytte til oplæsning fra Maria Gerhardts bog »Transfervindue«. Der kan købes mad og drikke, og dj Rosa Lux sørger for musikken. Det koster 75 kr. i entré og 25 kr., hvis man har et Pride-støttearmbånd. Se hele programmet her.

Hvad: Rainbow History - PrideNight på Nationalmuseet
Hvor: Nationalmuseet
Hvornår: Fredag 18. august kl. 18-22


 

Menneskerettigheder til debat
På Regnbuepladsen er der ugen igennem fokus på menneskerettigheder med et særligt menneskerettighedsprogram. Her kan man alle Pride-ugens dage fra kl. 14 til 20 deltage i en masse spændende foredrag, talks og debatter. Man må altså ikke snyde sig selv for at blive klogere i teltet på pladsen. Her kan man bl.a. tirsdag kl. 19 komme til debat om lige rettigheder ved familiedannelse. Er der diskrimation, når homoseksuelle vil adoptere, og hvad med reglerne, hvis man ønsker sig en rugemor. Det vil blive diskuteret ved en paneldebat. Man kan også komme til debat om at være forældre til transkønnede børn eller til debat om HIV eller om homoseksualitet i litteraturen. Se hele mangfoldighedsprogrammet her.

Hvad: Menneskerettighedsprogram
Hvor: Regnbuepladsen, 1550 København V
Hvornår: Alle dage fra kl. 14-20


 

Det store show
Torsdag er der stor koncertaften på Rådhuspladsen med titlen »Under The Rainbow«. Her bliver hovedscenen fyldt med musikere, der lover et brag af en fest. Musikken starter kl. 18.30 og byder på Sada Vidoo, der er kendt som den levende dukke. Herefter kan man kl. 19 opleve Rest in Beats. Kl. 19.30 er det Bryan Rice, der indtager scenen. Kl. 20 kan man opleve israelske Shelly & Rotem. Kl. 20 30 går Royal Feet Factory på, og kl. 21.15 er det hovednavnet Nabiha, der sørger for fest. Aftenen rundes af med dj Undress fra Chile, der spiller fra kl. 22 til 23.

Hvad: Under The Rainbow
Hvor: Rådhuspladsen
Hvornår: Torsdag 17. august kl. 18.30-23.00


 

Hvorfor skjuler folk deres seksualitet på jobbet?
Hvis du kommer tidligt ud af fjerere, så er der morgensalon på Arbejdermuseet, hvor temaet kønsindentitet på arbejdspladsen vil blive taget under kærlig behandling. Hvorfor skjuler tusindvis af danskere deres seksuelle orientering eller kønsidentitet på arbejdspladsen? Abdel Aziz Mahmoud er vært for arrengementet, og syv debattører vil være med i debatten. Panelet består blandt andet af ligestillingsminister Karen Ellemann og Nanna Højlund, Næstformand i LO. Det koster 45 kr. at deltage, men så er der også croissant og kaffe med i prisen. Billetter kan købes her. Læs mere om arrangementet her.

Hvad: De skjulte medarbejdere
Hvor: Arbejdermuseet, Rømersgade 22, 1362 København K
Hvornår: Torsdag 17. august kl. 8.30


 

Gadefest
Sankt Peders Stræde forvandles til en gadefest foran Hotel SP34. Festen hylder kærligheden og mangfoldigheden. Til festen er der pop-up-bar, dance-off, foodtruck og forskellige djs. Bag pulten står Ashibah, Thomas Madvig, Rasmus Schack, Omohon og Peter Stenbæk. Der er gratis adgang til festen.

Hvad: Love Fest i Sankt Peders Stræde
Hvor: Sankt Peders Stræde
Hvornår: Lørdag 19. august kl. 15


 

80'er drag-fest
Fredag aften kan man på Rådhuspladsen komme til en fest udover det sædvanlige, når der er Drag Night 2017. Vært på scenen er Megan More, og Yekaterina Petrovna Zamolodchikova er hovednavnet. Yekaterina går også under navnet Katya og er en yderst populær figur skabt af den amerikanske skuespiller Brian McCook. Foruden Katya kan man opleve en lang række forskellige drag-queens på scenen. Temaet er 1980'erne, så det kan kun blive et sandt farveorgie.

Hvad: Drag Night
Hvor: Rådhuspladsen
Hvornår: Fredag 18. august kl. 19-23


 

Bliv gift på Priden
Ok, den her kan du måske godt gå glip af, hvis du ikke lige går i giftetanker. Men hvis du har planer om en borgerlig vielse, kan det her blive en af de mere interessante af slagsen. Under Priden kan du blive viet af Hans Pilgaard i Rådhushaven (ansøgninsfristen er desværre udløbet, red.), Leonora Christina Skov i Ørstedsparken og Rufus Gifford på Cirkelbroen. Man skal blot ansøge senest kl. 12 dagen før vielsen finder sted. Læs mere her.

Hvad: Bliv gift under Priden
Hvor: Rådhushaven, Ørstedsparken eller Cirkelbroen.
Hvornår: Tirsdag kl. 12-14 i Rådhushaven, fredag kl. 14-16 i Ørstedsparken og lørdag kl. 10-12 på Cirkelbroen


 

Pride Show 2017
Så snart den store parade er i mål på Rådhuspladsen lørdag, bliver pladsen forvandlet til en stor fest. Her vil der resten af dagen og aftenen være show med fuld musik. Hovednavnet på scenen er denne aften canadiske Peaches, der går på ca. kl. 21.40. Showet starter kl. 14 med dj Gul, og kl. 15.15 går en lang række talere på scenen. Herefter står den på masser af musik fra bl.a. Aura, Nabiha, Anja Nissen og mange flere. På scenen vil man også kunne følge uddelingen af Årets Laks.

Hvad: Pride Show 2017
Hvor: Rådhuspladsen
Hvornår: Lørdag 19. august kl. 14-23.45