Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 15/10/07

Grundtvigs Kirke

Grundtvigs Kirke

På Bjerget 14 B
2400 København NV

Åbningstider

Man - lør: 9.00 - 16.00 (tor. 9.00-18.00), Søn: 12.00 - 16.00 (Vintertid 12.00 - 13.00)

Kontakt

35 81 54 42
 

 

 

 

  • Grundtvigs kirke Foto: Thomas SjørupGrundtvigs kirke Foto: Thomas Sjørup
I det ydre er kirken, der er bygget i lyse, gule mursten, inspireret af gammel dansk gotik. Højkirken har 19 meter høje støttepiller og 10 fag hvælvinger. Tårnets tre gavle fremstår som et orgelhus. Kirken er tegnet af P.V. Jensen-Klint.
Det kan virke som den helt store visuelle åbenbaring , når man pludselig står foran Grundtvigskirken.

Det er ikke nogen helt almindelig landsbykirke, selvom den har en vigtig og samlende funktion i Nordvestkvarteret. I det ydre er den inspireret af gammel dansk gotik, men som helhed er det en moderne funktionalistisk bygning. Grundtvigskirken er skabt over den typiske danske landsbykirkes grundform. Højkirken er storslået, med 19 meter høje støttepiller og 10 fag hvælvinger, og tårnets tre gavle fremstår som et orgelhus. Grundtvigskirken er i det hele taget en meget stor kirke, 67 meter lang og 33 meter bred, og bygget i lyse, gule mursten. Den er tegnet af arkitekten P.V.Jensen-Klint, og opført som et nationalmonument for præsten og salmedigteren N.F.S.Grundtvig.


Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.