Føj til favoritter Del Send
Byliv | 15/10/12

Grønlandsk gys

  • Foto: Keld Navntoft Foto: Keld Navntoft
Det er ikke ofte, man får lejlighed til at se en grønlandsk gyser. Faktisk er det aldrig sket før, for Grønland har aldrig før produceret en gyserfilm. Men det har de nu.

Filmen hedder »Qaqqat alanngui« – eller »Skygger i fjeldet« på dansk – og den er ikke blot den første grønlandske gyser, det er også den største biografsucces, verdens største ø nogensinde har haft.

Inspiration til filmen kommer fra det grønlandske begreb »en fjeldgænger«, som er beskrivelsen af en slags forsmået eneboer, der har isoleret sig i fjeldene og ifølge sagnet antager dyrelignende træk og med tiden får overnaturlige evner og bliver til et spøgelse.

En gruppe nybagte studenter tager på tur til et øde fjeldhus for at fejre deres overståede eksamener. Studenterne har tænkt sig at feste en hel weekend i huset og har ikke mulighed for at komme væk, før weekenden er slut. De fortryder dog, da de kort efter ankomst finder ud af, at de ikke er helt alene.

Hvad: Danmarkspremiere på »Qaqqat alanngui« (»Skygger i fjeldet«)
Hvor: Husets Biograf
Hvornår: Lørdag 13. oktober klokken 19:00 og 21:30, samt søndag 14. oktober klokken 17:30 Hvordan: Billetter af 50 kr. bestilles på mail: jack.stevenson@mail.dk